Italia isännöi Espanjaa keskiviikkoiltana San Sirolla UEFA Nations Leaguen Final Four -turnauksen välierässä.

Espanja voitti yksiosaisen välieräottelun 2-1 ja eteni sunnuntaiseen finaaliin, jossa se kohtaa joko Ranskan tai Belgian, jotka ratkaisevat toisen finaalipaikan kohtalon torstai-iltana Torinossa.

17-vuotias Gavi oli Espanjan avauskokoonpanossa. A-maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Barcelona-nuorukainen on Espanjan maajoukkuehistorian nuorin pelaaja.

Hallitseva Euroopan mestari Italia aloitti ottelun vahvasti, mutta Luis Enriquen Espanja pääsi kymmenen minuutin jälkeen toden teolla ottelun vauhtiin mukaan.

Ennakkoluulottomasti pelannut Espanja lähti otteluun altavastaajana, mutta kykeni siitä huolimatta haastamaan Italian tosissaan ja oli parempi joukkue avausjaksolla.

Ferran Torres siirsi hieman onnekkaastikin Espanjan johtoon 17. minuutilla. Mikel Oyarzabal lähetti laadukkaan keskityksen boksiin ja Torres ohjasi pallon säärellään maaliin.

Hetkeä myöhemmin Espanja oli siirtyä jo kahden maalin etumatkalle, kun entiselle kotistadionilleen vihellyskonsertin kera palannut Gianluigi Donnarumma haparoi ja ohjasi Marcos Alonson laukauksen tolppaan. Leonardo Bonucci ehti hätiin ja siivosi pallon pois maalin edustalta.

Jos Bonucci oli kyseisessä tilanteessa sankari, oli hän hetkeä myöhemmin todellinen antisankari saatuaan toisen varoituksen myötä punaisen kortin osuttuaan kyynärpäällä Sergio Busquetsia kasvoihin. Espanja pääsi siten miesylivoimalle 41. minuutilla ja käytti sen välittömästi hyväkseen, kun Torres puski Espanjan 2-0 -johtoon.

21-vuotias Torres on ollut Espanjan A-maajoukkueessa todellinen huippumaalintekijä, sillä laitahyökkääjänä tunnettu Valencia-kasvatti on pelannut 21 A-maaottelua, joissa on syntynyt yhteensä peräti 12 täysosumaa.

Toisella jaksolla Enrique osoitti jälleen luottavansa nuoriin pelaajiin otettuaan kentälle Bryan Gilin ja Yéremi Pinon kaltaisia nuorukaisia.

Espanja hallitsi toisella jaksolla pelitapahtumia mielin määrin miesylivoimansa ansiosta. Italia pääsi näennäisiin vastahyökkäyksiin, mutta maalipaikat jäivät vähiin. Italia nousi maalin päähän 82. minuutilla, kun Federico Chiesa ja Lorenzo Pellegrini pääsivät Espanjan puolustuksen virheen seurauksena kahdestaan läpiajoon. Chiesa syötti pallon maalin edustalla Pellegrinille, joka siirsi pelivälineen tyhjään maaliin. 2-1.