Ronald Koeman saa tiettävästi pian potkut Barcelonan päävalmentajan paikalta.

Barcelonan puheenjohtajana toimivan Joan Laportan on määrä antaa Koemanille potkut, kun hän pääsee korvaajan kanssa yhteisymmärrykseen sopimuksesta.

Koeman on kärsinyt Barcelonassa lukuisista vastoinkäymisistä. Koeman saapui seuraan hyvin vaikealla hetkellä ja seura on menettänyt vuodessa muun muassa Leo Messin ja Antoine Griezmannin kaltaisia pelaajia. Lisäksi Barcelona on suurissa talousvaikeuksissa ja seuralla on vasta La Ligan seitsemänneksi suurin palkkakatto.

Koeman valmensi Valenciaa kaudella 2007-08. Koeman sai kesken kauden potkut surkeiden tuloksien vuoksi, vaikka johdatti Valencian Copan mestariksi. Seura sijoittui vasta kymmenenneksi La Ligassa, jota pidettiin valtavana pettymyksenä.

Valencian legendaarinen maalivahti Santiago Cañizares kävi Marcan haastattelussa ja kritisoi Koemania.

– Taktisella tasolla Koeman ei kyennyt antamaan pelaajille tarvittavia ohjeita ja apuja. Hän ei ollut myöskään hyvä harjoituksissa tai fyysisessä valmistautumisessa. Vietin Valenciassa kymmenen vuotta ja hän oli huonoin valmentajani siellä. Koeman ei kyennyt käsittelemään pukukoppia tai tekemään oikeita päätöksiä.

– Hän siirsi minut, David Albeldan ja Angulon sivuun joukkueesta joulukuussa, kun meillä oli 25 pelaajaa. Koeman päätti pienentää joukkuettaan 22 pelaajaan, eikä se tuonut tulosta. Mielestäni hän ei ole koskaan vaikuttanut hyvältä valmentajalta. On muita valmentajia, jotka eivät ole peluuttaneet minua, mutta pidän heitä laadukkaina valmentajina. Fabio Capello on hyvä esimerkki, Cañizares totesi Marcalle.

Cañizares voitti Valenciassa muun muassa kahdesti La Ligan mestaruuden ja kertaalleen UEFA Cupin, eli nykyisen Eurooppa-liigan.