Antoine Griezmannin niskasta putosivat varmasti melkoiset paineet, kun hän teki tiistaina Mestarien liigassa ensimmäisen maalinsa Atlético Madridille seuraan paluunsa jälkeen. Ensimmäisissä viidessä tämän kauden pelissään Atléticossa Griezmann ei ollut saanut yhtään tehomerkintää, ja arvostelu häntä kohtaan alkoi yltyä.

30-vuotias Griezmann on luonnollisesti mukana Ranskan maajoukkueessa 6.-10.10. pelattavassa Nations Leaguen Final Four -turnauksessa. Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps uskoo Griezmanniin horjumatta, ja häneltä löytyy myös ymmärrystä nihkeälle uudelle startille Atléticossa.

– Meillä hän on yleensä erittäin tehokas. Täytyy vain katsoa tilastoja, Deschamps totesi torstaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Samaan seuraan palaaminen ei ole koskaan helppoa, varsinkaan jos on pelannut siellä aiemmin hyvin tai erittäin hyvin. Hän teki viimeisessä ottelussa AC Milania vastaan maalin, joka teki hänelle hyvää.

– Hän on tyytyväinen palattuaan Madridiin, ja hymyilee. Hänen täytyy tottua erilaiseen pelitapaan ja eri pelajiin. Hänen paluuseensa kohdistuu korkeita odotuksia, mutta Antoinen, hänen jalkapallotaitonsa ja mentaliteettinsa tuntien en epäile hänen onnistumistaan, Deschamps jatkoi.

Ranskan maajoukkueessa on tällä kertaa vain kolme La Ligassa nykyisin pelaavaa pelaajaa. Griezmannin ohella mukaan mahtuivat Real Madridin maalitykki Karim Benzema sekä Sevillan toppari Jules Koundé.

– Koundé pelaa Sevillassa korkealla tasolla, vaikka joutuikin pettymään siirron jäätyä toteutumatta. Hän voi pelata sekä laitapuolustajana että topparina. Tiedän, että topparin tontti on hänelle mieluisin, mutta olen vakuuttunut siitä, että hänellä on potentiaalia pelata kansainvälisellä tasolla, Deschamps kommentoi.

Barcelonan puolustajan Clement Lenglet’n alamäki sen sijaan jatkuu, sillä häntä ei mukaan valittu. Lenglet on seurannut yhtä Getafe-peliä lukuun ottamatta kaikki Barcelonan syksyn pelit lähes kokonaan vaihtopenkiltä, ja nyt tuli pudotus myös maajoukkueesta. Vielä syyskuussa Lenglet oli mukana maajoukkueessa, mutta silloinkin tosin vain myöhemmin mukaan nostettuna varamiehenä Dayot Upamecanon loukkaannuttua.

[readmore from=Griezmann-Antoine]

Myös Atlético Madridin Thomas Lemar jätettiin tällä kertaa ulos maajoukkueesta. Real Madridissa hyvin aloittanutta 18-vuotiasta Eduardo Camavingaa Deschamps kertoi harkinneensa koronatartunnan saaneen N’Golo Kantén tilalle, mutta valmentaja päätti antaa Camavingan mieluummin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen käyttöön.

Ranska kohtaa Nations Leaguen lopputurnauksen välierissä Belgian. Voittaja kohtaa finaalissa ottelun Espanja-Italia voittajan, ja häviäjä saman pelin häviäjän.

Lähde: Sport