Sheriff Tiraspol aiheutti tiistaina yhden syksyn suurimmista yllätyksistä voittamalla Real Madridin Bernabéulla Mestarien liigan lohkovaiheen toisella ottelukierroksella maalein 2-1.

Lue otteluraportti täältä.

Sheriff johtaa sensaatiomaisesti lohkoa voitettuaan myös avauskierroksella Shakhtarin. Moldovan pääsarjassa parhaillaan kolmannella sijalla oleva Sheriff pelaa ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Muun muassa madridilaislehti AS kuvaili keskiviikkoisen lehden kannessaan, miten ”sheriffi otti lakinsa käyttöön.”

Sheriffin päävalmentaja Yuriy Vernydub oli luonnollisesti ikionnellinen voiton jälkeen.

– Koko maailma kritisoi meitä. Olemme ansainneet voiton. Tiesimme täydellisesti, että joudumme puolustamaan koko ottelun. Puolustimme hyvin ja vastahyökkäyksemme oli laadukkaita. Teimme tärkeän maalin loppuhetkillä. Olen hyvin onnellinen ja ylpeä joukkueen puolesta. Jatkamme matkaamme, Vernydub totesi lehdistölle.

Vernydub muistutti Sheriffin saaneen kritiikkiä suurilta tahoilta päästyään mukaan Mestarien liigaan.

– Eräs hyvin tärkeä jalkapalloilija sanoi julkisesti, ettei Sheriff ansaitse olla mukana Mestarien liigassa. Emme ajattele olevamme jo pudotuspelivaiheessa, koska emme ole tehneet mitään maailmaa mullistavaa. Menemme askel kerrallaan eteenpäin. Katsomme, mihin yllämme. Edessä on neljä hyvin tärkeää lohko-ottelua.