Barcelonan entinen päävalmentaja Ernesto Valverde on ollut vailla työpaikkaa siitä lähtien, kun hänet erotettiin toimestaan tammikuussa 2020, Barcelonan suoriuduttua vaisusti Espanjan Supercup -turnauksessa. Nyt 57-vuotias Valverde saattaa kuitenkin olla palaamassa sorvin ääreen.

AS kertoo, toimittaja Nicoló Schiran tietoihin pohjautuen, että saudiarabialainen Al-Nassr harkitsee Valverdeä uudeksi valmentajakseen. Seuran ykkösvaihto on kuitenkin tiettävästi ranskalainen Rudi García, joka valmensi viimeksi Lyonia.

Al-Nassr on saanut yhdeksän pistettä viidestä Saudi-Arabian pääsarjassa pelaamastaan ottelusta, ja on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Saudi-Arabia on Valverdelle ainakin jossain määrin tuttu maa, sillä juuri siellä pelattiin Espanjan Supercup, joka jäi Valverden toistaiseksi viimeiseksi valmennustehtäväksi. Ympyrä siis saattaa olla tavallaan sulkeutumassa.

[readmore from=Valverde-Ernesto]

Valverde valmensi Barcelonaan kahden ja puolen vuoden ajan, ja voitti seurassa La Ligan molemmilla täysillä kausillaan, sekä myös kerran Copa del Reyn ja kerran Espanjan Supercupin. Aiemmin hän oli valmentanut hyvällä menestyksellä myös muun muassa Athletic Bilbaota ja kreikkalaista Olympiakosia. Olympiakosissa Valverde voitti kolme kreikanmestaruutta ja kaksi cup-mestaruutta. Jos pesti Al-Nassrissa toteutuu, olisi se hänen toinen työpaikkansa Espanjan ulkopuolella.

Aivan kuten valmentajaurallaankin, myös pelaajana Valverde vietti pisimmän ajan Athletic Bilbaossa, jossa hän pelasi vuosina 1990-1996. Myös Barcelonassa hän pelasi kaksi vuotta vuosina 1988-1990. Espanjan A-maajoukkueessa Valverdea nähtiin kentän puolella yhdessä ottelussa noin 20 minuutin ajan.

Lähde: AS