Real Madridin taival Mestarien liigassa jatkuu tiistai-iltana kotiottelulla kilpailun tämän kauden ainoaa ensikertalaista, moldovalaista Sheriff Tiraspolia vastaan. Sheriffiä pidettiin lähtökohtaisesti lohkon heittopussina, mutta Santiago Bernabéulle se saapuu lohkon kärkijoukkueena voitettuaan lohkovaiheen debyyttiottelussaan Shaktar Donetskin 2-0. Real Madrid on vieraidensa kanssa tasapisteissä, kun se voitti Internazionalen 1-0.

– Kaikki ovat pitäneet meitä lohkon ”Tuhkimona” ja heikoimpana joukkueena, mutta luulen, että osat vaihtuivat, kun voitimme Shakhtarin. Luulen, että nyt muut joukkueet jo suhtautuvat meihin vaikeana vastustajana, joka voi iskeä hetkenä minä hyvänsä. Olemme ansainneet kunnioituksen, ja sillä samalla asenteella lähdemme jokaiseen peliimme Mestarien liigassa, Sheriff Tiraspolin hyökkääjä, kapteeni ja tähtipelaaja Frank Castañeda totesi AS:n haastattelussa.

27-vuotias Castañeda teki Sheriff Tiraspolille viime kaudella ennätykselliset 33 maalia ja antoi 16 maalisyöttöä. Kun hän muutti kotimaastaan Kolumbiasta Eurooppaan keväällä 2018, toivoi hän pelaavansa jonain päivänä Euroopan suurimmilla näyttämöillä. Tänä syksynä tuo unelma käykin toteen.

”Teemme maalin, kun sitä vähiten odotetaan”

Real Madrid on tietenkin kotikentällään suursuosikki, mutta Castañeda uskoo myös oman joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin.

– Tasapeli olisi meille suurenmoinen tulos. Emme voi unohtaa sitä, mikä Real Madrid on ja mitä se Mestarien liigalle merkitsee. Lähdemme ensisijaisesti hakemaan voittoa, mutta jos se ei onnistu, olisi tasapelikin todella hyvä tulos, kolumbialaishyökkääjä määritteli.

– Vahvimmillamme me olemme vastahyökkäyksissä. Meillä on erittäin nopeita hyökkääjiä ja olemme erittäin älykkäitä hyökkäyksen hetkellä. Olemme hyvin puolustava joukkue, ja voimme iskeä millä hetkellä tahansa. Teemme maalin, kun sitä vähiten odotetaan.

– Meitä vastaan on vaikeaa tehdä maalia, koska alakertamme on hyvin tiivis. Kentän viimeisellä neljänneksellä olemme hyvin viimeistelytaitoisia, joten uskon, että meidän on mahdollista tehdä maali Bernabéulla, Castañeda kuvaili omaa joukkuettaan.

Europelit ratkaisivat seuravalinnan

Ennen Sheriff Tiraspolia Castañeda pelasi Euroopassa slovakialaisessa Senicassa kahden kauden ajan, ennen kuin siirtyi kesällä 2020 vapaana agenttina Moldovaan. Seuravalintaan vaikutti hänen mukaansa vahvasti Sheriff Tiraspolin mahdollisuus pelata joko Mestarien liigaa tai Eurooppa-liigaa – eikä ratkaisua ole siis tarvinnut katua.

Castañeda ei tullut Eurooppaan valmiina tähtenä, sillä hän ei ole pelannut urallaan sen paremmin Kolumbian maajoukkueissa kuin Kolumbian pääsarjassakaan. Nyt hyökkääjän tähti on nousussa Sheriffissä annettujen näyttöjen ansiosta. Mestarien liigan karsintavaiheessa Castañeda teki kaksi ja syötti kolme maalia seitsemässä pelissä, ollen ratkaisevasti vaikuttamassa lohkovaiheeseen pääsyyn.

Vielä joitain vuosia sitten Real Madridissa pelaaminen oli kolumbialaiselle kuitenkin vain pelkkä etäinen unelma. Tunteet lienevät illalla pinnassa, sillä Castañeda tunnustautui haastattelussa Real Madridin kannattajaksi.

– Olin haaveillut Bernabéulla pelaamisesta, koska espanjalaisista joukkueista kannatan Madridia. Unelmoin siitä, että pääsisin sille stadionille. Tietysti kuvittelin sen tapahtuvan Madridin paidassa, mutta suunnitelmat menivätkin toisin.

– Nyt olen Sheriffissä, jossa olen hyvin onnellinen, ja jossa onneksemme selvisimme lohkovaiheeseen. Nyt voimme toteuttaa unelmamme pelata Bernabéun mahtavalla stadionilla.

– Kun ajattelen Bernabéulla pelaamista, muistelen sitä, miten lapsena pelatessa kuvittelin olevani Bernabéulla, vaikka todellisuudessa olinkin oman kaupunginosani kentällä. Nyt pelaan siellä oikeasti. Monet lapsuusmuistot palautuvat mieleeni, samoin kuin kaikki se, minkä on täytynyt tapahtua tänne päästäkseni. Nyt arvostan niitä juttuja. Luulen, että sille kentälle astelemisesta tulee mahtava kokemus, Castañeda tunnelmoi.

Paidanvaihtoakin Castañeda on jo ehtinyt pohtia etukäteen.

– Jos saan tilaisuuden, kysyisin Karim Benzemalta, voimmeko vaihtaa paitoja. Katsotaan, mitä ottelussa tapahtuu. Olen kuitenkin seurannut Benzemaa ja hänen liikkumistaan pitkään, koska hän on mahtava hyökkääjä ja Madridin keulakuva.

[readmore from=Sheriff-Tiraspol]

Luonnollisesti myös La Ligassa pelaaminen olisi Castañedan mieleen tulevaisuudessa.

– Pelaisin mielelläni siellä. Sain kesän siirtoikkunassa tarjouksen Segundassa pelaavalta joukkueelta, mutta luulen olevani valmis pelaamaan Espanjan pääsarjassa.

Ottelu Real Madrid-Sheriff Tiraspol alkaa kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta. Ottelun selostaa Tero Karhu.