32-vuotias Ander Herrera on ollut alkukauden aikana Paris Saint-Germainin tähtisikermän suurimpia onnistujia. Baskikeskikenttäpelaajan huhuttiin vaihtavan kesällä maisemaa, mutta hän jäi lopulta Pariisiin, ja on nauttinut Mauricio Pochettinon suuresta luottamuksesta. Herreralla on pelattuna jo seitsemän täyttä 90-minuuttista, ja kymmenen ottelun tehosaldo on neljä maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Herreran isä Pedro Herrera on nyt paljastanut, että Barcelona neuvotteli kesän aikana hänen poikansa kanssa. Siirto ei kuitenkaan toteutunut, ja Barcelona hankki lopulta pelaajia vain vapailta markkinoilta. Ander Herreran sopimus PSG:n kanssa ulottuu vuoteen 2024.

– Ander oli yhteydessä Barcelonaan, mutta tietyistä eri syistä siirto ei toteutunut, Pedro Herrera kertoi.

– Hän on kuitenkin kantanut yhden Espanjan kolmen suurimman värejä, sillä hänen silmissään maan suurin seura on Real Zaragoza, jossa hän aloitti uransa.

Bilbaossa syntynyt Ander Herrera teki läpimurtonsa pääsarjatasolle kaudella 2009-2010 Real Zaragozan riveissä. Kahden Zaragoza-kauden jälkeen hän pelasi kolme kautta Athletic Bilbaossa ja viisi kautta Manchester Unitedissa ennen kuin siirtyi PSG:hen kesällä 2019.

Ander Herrera on aiemminkin puhunut siitä, että hän haluaisi vielä palata joskus pelaamaan kasvattajaseurassaan Real Zaragozassa. Myös isä uskoo, että paluu joskus tapahtuu, joko pelaajana tai muussa roolissa.

[readmore from=Herrera-Ander]

– Hän on aina pitänyt yhteyttä kaupungin pormestarin kanssa. Covid-pandemian aikana hän on osallistunut ja myös rahoittanut erilaisia koulutuksellisia, humanitäärisiä ja sairaalaprojekteja, Pedro Herrera kertoi.

– Tulisiko hänestä Real Zaragozan puheenjohtaja? En usko. Mutta melko varmasti jonkinlainen vaikutusvaltainen johtohahmo tai yksi osakkeenomistajista.

Real Zaragoza putosi La Ligasta keväällä 2013 ja on pelannut Segundassa siitä lähtien.