La Ligan lauantain varhaiskamppailussa Deportivo Alavés – Atlético Madrid nähtiin todella yllättävä lopputulos. Sarjajumbona otteluun lähtenyt kotijoukkue oli hävinnyt kaikki viisi aiempaa peliään tällä kaudella.

Vierasjoukkue Atlético sen sijaan oli sarjassa toisena tappiottomalla rekordilla. Viime kauden kohtaamiset seurojen välillä päättyivät kumpikn madridilaisjoukkueen voittoon.

Tänään se kelkka käännähti. Alavés voitti kotonaan hurjan ja kurinalaisen taistelun jälkeen 1-0.

Kotiyleisö Mendizorrotzan lehtereillä pääsi juhlimaan jo ottelun neljännellä peliminuutilla. Terävästi kamppailuun lähtenyt kotijoukkue sai hankittua kulmapotkun.

Rubén Duarte asettui sitä ampumaan ja lähetti pallon maalille. Peliväline löytää tiensä puolustaja Víctor Laguardian päähän, joka vie Babazorrosin johtoon.

Tämä oli jo neljäs kerta, kun Atlético joutui tappiolle tällä kaudella. Hallitseva mestari oli aiemmat kerrat noussut vielä takaa vähintään tasapeliin, mutta ei tänään.

Los Colchonerosin odotettiin varmasti tämä kamppailu hoitavan ja säilyvän iskuetäisyydellä kovavireisestä paikallisvastustajastaan Real Madridista. Nyt Atléticon takana vaanivat jo muun muassa Sevilla ja Real Sociedad.

Alavés siirtyy tässä aikaiseen johtoon, joka riitti lopulta voittoon asti. Kuva: Getty Images.

Alavésin viime kauden turmaksi koitunut Luis Suárez jäi tänään maaleitta ja koko madridilaisten esitys oli varsin huolimaton sekä heikko.

Se piti palloa, hallitsi peliä ja sai luotua jonkin verran maalipaikkoja, mutta yritykset karkasivat toistuvasti yli sekä ohi maalin.

Mestarin pitää parantaa otteitaan tästä selvästi, koska seuraavaksi edessä on vierailu San Sirolla. AC Milan isännöi Mestarien liigan lohkovaiheen toisella kierroksella Atléticoa. Sitten vuorossa on kotiottelu La Ligan puolella Barcelonaa vastaan.

Alavés nousi jumbopaikalta sijalle 19. Getafe jäi nyt yksin nollakerholaiseksi. Alavés lähtee tämän huipputuloksen myötä hakemaan positiivisempaa kierrettä Athletic Bilbaon vieraaksi.