Unkarilaispelaajia ei ole kovin usein totuttu La Liga -kentillä näkemään, mutta kenties asia muuttuu pian. AS:n mukaan hallitseva mestari Atlético Madrid on nimittäin kiinnostunut keskuspuolustaja Attila Szalaista.

192-senttinen Szalai on vielä suhteellisen nuori, 23-vuotias, mutta hän on pelannut jo 19 A-maaottelua Unkarin paidassa. Hieman reilun vuoden ajalta Szalai on huhkinut Unkarin maajoukkueessa käytännössä pelkästään täysiä 90-minuuttisia niin EM-karsinnoissa, EM-kisoissa, Nations Leaguessa, ystävyysotteluissa kuin MM-karsinnoissakin.

Attila Szalai on saanut jalkapallo-oppinsa pitkälti itävaltalaisessa Rapid Wienissä, johon hän siirtyi ollessaan 13-vuotias. Wienistä hän palasi toviksi Unkariin, kunnes siirtyi kesällä 2019 kyproslaiseen APOEL:iin 400 000 euron siirtokorvauksella.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Viime tammikuussa Fenerbahce osti Szalain kahdella miljoonalla eurolla, ja nyt siirtosummat ovat paisumassa ennestään. AS:n mukaan Fenerbahce nimittäin pyytää unkarilaispuolustajasta 20 miljoonan euron siirtosummaa. Transfermarktin arvioissa Szalai on seitsemän miljoonan euron arvoinen pelaaja.

Fenerbahcessa Szalai urakoi maajoukkueen tapaan käytännössä pelkkiä ysikymppisiä sekä Turkin Superliigassa että eurokentillä. Hän pelasi myös alusta loppuun molemmat Eurooppa-liigan karsintaottelut HJK:ta vastaan. AS:n mukaan Atlético on topparista tosissaan kiinnostunut ja valmistelee jo tarjousta hänestä.