Sekä kesällä 2019 että kesällä 2020 mediassa liikkui huhuja siitä, että Manchester City olisi kiinnostunut vahvistamaan joukkuettaan Real Sociedadin kapteenilla ja maalitykillä Mikel Oyarzabalilla. Tuolloin siirtohuhut eivät konkretisoituneet, mutta nyt TEAMtalk kertoo, että Oyarzabal on edelleen Cityn kiikarissa.

24-vuotias laitahyökkääjä on aloittanut kauden loistavasti, tehden Real Sociedadille neljä maalia viidessä ottelussa. Man Cityn valmentajan Pep Guardiolan kerrotaan olevan Oyarzabalin pitkäaikainen ihailija, eikä arvostus tunnu ajan kuluessa yhtään huvenneen. Guardiolan kerrotaan keskustelleen Real Sociedadin edustajien kanssa Oyarzabalin tilanteesta useaan otteeseen.

Guardiola etsi jo kaksi vuotta sitten seuraajaa lopulta kesällä 2020 Cityn jättäneelle Leroy Sanélle, ja Oyarzabalin nimi oli listalla korkealla. 19 A-maaottelua Espanjan paidassa pelanneen rankkarispesialistin valttina on sekin, että hän voi hyvin pelata mitä tahansa pelipaikkaa hyökkäyksessä. Cityn hyökkäyksessä on edelleen tilaa ainakin yhdelle laatupelaajalle, kun Sergio Agüero lähti Barcelonaan, eikä ketään onnistuttu löytämään tilalle.

Mahdollisen siirron toteutuminen on kuitenkin pitkälti kiinni siitä, kuinka avokätisesti City olisi valmis Oyarzabalista maksamaan. Hänen vuoteen 2024 ulottuvassa sopimuksessaan on 75 miljoonan euron ulosostopykälä, eikä baskiseura tiettävästi ole valmis siitä tinkimään.

[readmore from=Oyarzabal-Mikel]

Eikä sen varmaan pidäkään. Transfermarkt arvioi Oyarzabalin markkina-arvoksi 70 miljoonaa euroa, jo neljällä peräkkäisellä La Liga -kaudella kymmenen maalin rajapyykin rikkonut ja useita maaleja alustanut La Real -kapteeni on erittäin laadukas pelaaja, ja Cityllä kyllä maksukykyä tiedetään riittävän.

Myös PSG:n ja Borussia Dortmundin on tiedetty olleen ainakin aiemmin vakavasti Oyarzabalista kiinnostuneita.