Lauantain La Ligan kierroksella katseet kohdistuivat Madridin Wanda Metropolitanon suunnalle. Kotijoukkue Atletico isännöi Athletic Bilbaoa.

Tasainen kamppailu kulki kotijoukkueen merkeissä, mutta kovin monia huippuvaarallisia maalintekotilanteita kumpikaan joukkue ei päässyt luomaan.

Loppua kohden kuumentunut kamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin. Nyt Atletico on pelannut kolmesti perättäin tasan kotonaan.

Atleticon valmentaja Diego Simeone sanoi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Europa Pressin mukaan, että luottaa miehistöönsä täysin.

– En aio keksiä tekosyitä. Tämä on jalkapalloa. Jatkamme työntekoa ja olen täysin varma, että nämä kaverit tulevat tekemään vielä paljon maaleja, Simeone sanoi.

Hän kertoi olevansa tyytyväinen pelaajiensa esitykseen, vaikka maalipaikat jäivätkin vähiin. Ennen kaikkea Simeone kehui Rodrigo De Paulin, Renan Lodin ja Kieran Trippierin otteita.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin 78 minuutin pelin jälkeen. Vain reilua varttia aiemmin kentälle tullut João Félix sai ensin keltaisen kortin huitaistuaan pallontavoittelutilanteesssa Athleticin Unai Vencedoria kasvoille (kuvassa alla).

Tästä tilanteesta João Félix sai ensimmäisen varoituksen. Kuva: Getty Images.

Félix menetti tilanteen jälkeen hermonsa täysin. Hän kyseenalaisti suurieleisesti erotuomari Jesús Gil Manzanon tuomion. Peräti 371 ottelua urallaan tuominnut Manzano nosti heti perään toisen keltaisen kortin ja 127 miljoonalla kaksi vuotta sitten Atleticoon siirtynyt Félix lähti kohden pukuhuonetta.

Valmentaja Simeone ei lehdistötilaisuudessa haukkunut nuorta portugalilaista, mutta ei ollut tyytyväinen tuomioon.

– En ole katsonut tilannetta kovin tarkasti uudestaan, mutta Félix tuli otteluun todella hyvin sisälle. Se merkitsee minulle oikeastaan enemmän, kertoi Simeone.

Hänen mukaansa osuma näytti tahattomalta ja Simeone uskoi, että jos joku toinen pelaaja olisi elehtinyt samalla tavalla Gil Manzanolle, hän ei olisi välttämättä saanut toista keltaista.

– Gil Manzano on loistava tuomari, joka suoriutuu yleisesti erittäin hyvin tehtävistään. Joskus hän on vain aika herkällä tuulella, joka luo tällaisia tapahtumia.

Kokonaiskuvasta Simeonella oli silti selkeä mielipide.

– Meidän pitää keskittyä nyt parantamaan otteitamme ja sen eteen teemme töitä harjoituskentällä.

Alla Félixin toinen keltainen videona. Jos twiitti ei toimi, klikkaa tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
Joao Felix was sent off after receiving two yellow cards in the space of ten seconds against Athletic Bilbao 😳