Barcelonassa myrsky ei tunnu laantuvan.

Joukkue hävisi avausottelunsa Mestarien liigassa Bayern Müncheniä vastaan lukemin 0-3. Saksalaiset olivat pelillisesti niin ylivoimaisia, että Kataloniassa pöyristyttiin.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta meni niin pitkälle, että lähetti seurayhteisölle videoterveiset, joissa hän kehotti kannattajia malttiin.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Joan Laporta Estruch🎗

@JoanLaportaFCB

Joan Laporta Estruch🎗

@JoanLaportaFCB
Un mensaje para todo el barcelonismo: confianza y apoyo al equipo. No tengáis ninguna duda, lo solucionaremos. ¡Visca el Barça!
A message for all the culers: trust and support to our team. Do not doubt that we will solve this situation. Visca el Barça!

Samaan aikaan kulisseissa tapahtuu. Vaikka päävalmentaja Ronald Koeman sai kesällä jatkaa tehtävässään, palli tuntuu heiluvan jo. Bayern-tappion jälkeen Laporta, seuran varapuheenjohtaja Rafael Yuste ja urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany keskustelivat Camp Noulla pitkään päätösvihellyksen jälkeen.

Lehtitietojen mukaan Koemanin toimintaa seurataan hyvin tarkasti tulevissa otteluissa. Joidenkin tietojen mukaan Koemanilla on kolme ottelua aikaa näyttää, että hän on oikea mies tehtävään.

Koemanilla on siis vielä aikaa, mutta samaan aikaan vallanvaihtoa valmistellaan. Barcelonan johtoryhmästä osa on tiettävästi potkujen kannalla, osa ei. Hollantilaisvalmentajan erottaminen nyt maksaisi seuralle 12 miljoonaa euroa. Se on iso raha akuutissa talouskriisissä rypevälle Barcelonalle.

[readmore from=Barcelona]

Tuoreet tiedot Kataloniasta kertovat, että Barcelonan neuvonantaja Jordi Cruijffia on kysytty päävalmentajan tehtävään. Cruijffin CV päävalmentajana ei ole kaikkein kovinta luokkaa, sillä hän on työskennellyt Kiinassa, Israelissa ja Ecuadorin maajoukkueessa. Nimi sen sijaan painaa kovastikin, sillä Jordi on Barcelonan suurimpiin legendoihin kuuluvan Johan Cruijffin poika.

Jordi Cruijffin vastaus kosiskeluihin on toistaiseksi ollut ”ei kiitos”.

Sen sijaan halukas tehtävään olisi joidenkin tietojen mukaan Francisco Javier García Pimienta, joka on Jordi Cruijffin tavoin entinen Barcelonan pelaaja. García Pimienta työskenteli Barcelonassa eri valmennustehtävissä 20 vuotta, kunnes sai yllättäen potkut kesällä. Siitä huolimatta 47-vuotias katalonialainen olisi kiinnostunut edustusjoukkueen päävalmentajan tehtävästä.