Taas se on täällä. Mestarien liigan kausi 2021-2022 alkaa tiistaina kahdeksan ottelun vyörytyksellä. Viidestä espanjalaisseurasta on tänään tulessa kolme. Sevilla saa kello 19.45 alkavassa ottelussa vieraakseen RB Salzburgin ja Eurooppa-liigan voittanut Villarreal kello 22 Atalantan. Samaan aikaan alkaa myös illan todellinen herkkupala, jossa Bayern München saapuu Barcelonan vieraaksi Camp Noulle. Tässä jutussa keskitytään erityisesti tähän peliin.

Mistä peli näkyy

Tälläkin kaudella Mestarien liigan lähetysoikeudet ovat C Morella, joka näyttää yksinoikeudella kaikki Mestarien liigan ottelut suorina ja suomeksi selostettuina. Studioisäntä jatkaa tälläkin kaudella Petri Pasanen, ja asiantuntijoina kuullaan vanhoja tuttuja Mikael Forssellia, Sami Hyypiää, Antti Niemeä, Simo Valakaria ja Mika Väyrystä. Uusina kasvoina tiimiin ovat liittyneet Jari Litmanen ja Juho Rantala.

Kello 22 alkava ottelu Barcelona-Bayern München on C Moren studiolähetys, ja sen selostaa Tuomas Virkkunen. Suoratoistopalvelun ohella ottelu näkyy maksulliselta C More Sport 1 -televisiokanavalta.

Kuntopuntari

Barcelona, V-T-V-V-H

29.8. Barcelona-Getafe 2-1 (La Liga)
21.8. Athletic Bilbao-Barcelona 1-1 (La Liga)
15.8. Barcelona-Real Sociedad 4-2 (La Liga)
8.8. Barcelona-Juventus 3-0 (harjoitusottelu)
4.8. RB Salzburg-Barcelona 2-1 (harjoitusottelu)

Bayern München, V-V-V-V-V

11.9. RB Leipzig-Bayern München 1-4 (Bundesliiga)
28.8. Bayern München-Hertha Berlin 5-0 (Bundesliiga)
25.8. Bremer SV-Bayern München 0-12 (Saksan Cup)
22.8. Bayern München-FC Köln 3-2 (Bundesliiga)
17.8. Borussia Dortmund-Bayern München 1-3 (Saksan Supercup)

5 viimeistä keskinäistä:

14.8.2020 Barcelona-Bayern München 2-8 (Mestarien liiga)
12.5.2015 Bayern München-Barcelona 3-2 (Mestarien liiga)
6.5.2015 Barcelona-Bayern München 3-0 (Mestarien liiga)
24.7.2013 Bayern München-Barcelona 2-0 (harjoitusottelu)
1.5.2013 Barcelona-Bayern München 0-3 (Mestarien liiga)

Poissaolot

Barcelona

Sergio Agüero (pohjevamma)
Martin Braithwaite (polvivamma)
Ousmane Dembélé (polvivamma)
Ansu Fati (polvivamma)

Bayern München

Corentin Tolisso (pohjevamma)
Serge Gnabry (epävarma, selkävaiva)

Arvioidut avaukset

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, García, Alba; F. De Jong, Busquets, Pedri; Coutinho, L. De Jong, Depay

Barcelonan osalta hyvä uutinen oli, että Gerard Piqué ja Sergiño Dest saivat peliluvan ja ovat kunnossa. Koko vuoden pitkän toipumisjakson vaatineen polvivamman vuoksi sivussa ollut Philippe Coutinho palaa tänään kentille, ja mahdollisesti suoraan avaukseen entistä lainaseuraansa vastaan. Coutinho voitti toissa kaudella Bayernin kanssa Mestarien liigan ja oli tehokkaana myös 8-2-löylytyksessä Barcelonaa vastaan.

Sevillasta siirtotakarajalla hankittu Luuk de Jong saattaa niin ikään nousta suoraan avaukseen, sillä kaikki Barcelonan neljä loukkaantumispoissaoloa osuvat juuri hyökkäyspäähän. Lionel Messiä ja Antoine Griezmannia voikin vielä pelin kuluessa tulla ikävä.

Espanjalaislehti Sport ennakoi Barcelonan saattavan lähteä peliin kolmen topparin linjalla. Tällöin kenties Philippe Coutinho putoaisi vaihtopenkille. Piquén rinnalle toppareiksi ovat tyrkyllä Eric Garcían ohella Roland Araújo ja Clement Lenglet.

Lisää Mestarien liigan uutisia TÄÄLTÄ.

Bayern München: Neuer; Pavard, Upamecano, Süle, Davies; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Müller, Sané; Lewandowski

Bayernin kokoonpanossa suurin kysymysmerkki on selkäänsä loukanneen Serge Gnabryn pelikunto. Jos Gnabry ei pysty pelaamaan, ottanee hänen paikkansa nuori Jamal Musiala. Myös Lucas Hernández voi olla avauksessa Niklas Sülen sijaan.

Kommentteja:

Ronald Koeman, Barcelona:

– Siitä pelistä (vuoden 2020 2-8-murskatappiosta) on kulunut yli vuosi. Monet pelaajat kärsivät siinä pelissä paljon. Huomenna meillä on ainutlaatuinen tilaisuus. Voimme haavoittaa Bayernia, ja meillä on hyvä joukkue sitä varten. Meidän pitää omalla tyylillämme.

– Meillä on ollut muutoksia joukkueessa ja tarvitsimme aikaa, jota jalkapallo ei kuitenkaan anna. Tästä tulee kiinnostava peli. Pelin jälkeen voimme vetää hyviä johtopäätöksiä siitä, missä me menemme.

Julian Nagelsmann, Bayern München:

– Heillä ei ole enää ketään niin erityistä kuin Messi, mutta heillä on muita pelaajia, jotka voivat ratkaista pelin. Me olemme valmistautuneita kaikkeen. Minä en usko, että Barcelona on nyt kovin paljon huonompi joukkue. Joka tapauksessa me haluamme ehdottomasti kolme pistettä.

Manuel Neuer, Bayern München:

– Emme tietenkään unohda koskaan sitä vuoden 2020 peliämme (2-8), mutta nämä ovat kaksi uutta lohkovaiheen peliä, joista odotamme isoja otteluita. On kiva aloittaa Mestarien liiga tällaisella huippupelillä.

Lähteet: UEFA:n kotisivut, Sport, Bavarian Football Works