Kuten hyvin tiedämme, siirtyi David Alaba täksi kaudeksi Real Madridiin vietettyään Bayern Münchenin organisaatiossa sitä ennen 13 vuotta. Siirtokorvausta Real Madridin ei tarvinnut Alabasta maksaa, sillä hän siirtyi seuraan vapaana agenttina.

Alaban huhuttiin aiemmin pohtineen uudeksi seurakseen myös Barcelonaa, joka niin ikään suunnitteli puolustajahankintaa. Nyt Bayern Münchenin kunniapuheenjohtaja Uli Hoeneß on todennut BR-radiokanavan ohjelman Bayern1-ohjelmassa, että siirto Barcelonaan oli jopa Alaban haave. Hoeneß itse pani pohdinnat Barcelonaan siirtymisestä leikinlaskuksi.

– David sanoi minulle kerran: ”Unelmani on edelleen pelata joskus Barcelonassa”. Minä sanoin sitten hänelle: ”Haluatko neuvotella seuran puheenjohtajan vai konkurssipesän hoitajan kanssa?”

Hoeneß viittasi Barcelonan massiivisiin velkavaikeuksiin, ja puhui samassa yhteydessä taloushuolista enemmänkin. Hän sanoi pitävänsä Bayernia selvänä suosikkina illan Mestarien liiga -ottelussa Camp Noulla Barcelonan pelaajamyyntien ja talousvaikeuksien takia.

[readmore from=Alaba-David]

– Barcelona ei ole meille enää minkäänlainen esikuva, Hoeneßin tuomio kuului.

Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksen ottelu Barcelona-Bayern München alkaa tiistaina kello 22. Ottelua voi seurata C Moren kanavilta ja suoratoistopalvelusta.

Lähteet: Transfermarkt ja AS