Real Madrid oli kesällä isojen muutosten edessä.

Kapteeni ja seuralegenda Sergio Ramos lähti. Ramosin topparipari Raphaël Varane lähti. Päävalmentaja ja Ramosin tavoin seuralegenda Zinédine Zidane lähti.

Real Madrid yritti kaikkensa saadakseen Kylian Mbappén PSG:stä. Edes 220 miljoonaa euroa ei riittänyt. Mbappé jäi saamatta.

Zidane korvattiin uusvanhalla Carlo Ancelottilla, Ramos David Alaballa. Varanelle ei hankittu korvaajaa, vaan ajateltiin, että Eder Militão ja Nacho ovat nyt tarpeeksi kypsiä isoon vastuuseen.

Alaban ohella Real Madridin ainoa hankinta kesällä oli vasta 18-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja Eduardo Camavinga. Toisaalta ei keskikentän kokonaismateriaalikaan oikeastaan leventynyt, sillä hyökkäävämmältä osastolta Martin Ødegaard myytiin Arsenaliin.

Nyt Real Madrid on pelannut neljä ottelua. Tuloksena kolme voittoa ja tasapeli. Paikka sarjakärjessä tasapisteissä Valencian ja Atlético Madridin kanssa (Sevilla tai Barcelona voi vielä rästiottelun jälkeen nousta samaan pistemäärään).

Real Madridin maaliero on 13-6. Euroopan TOP 5 -sarjoissa vain PSG on tehnyt enemmän maaleja (16), mutta PSG on myös pelannut yhden ottelun enemmän.

Viime kauteen kun verrataan, Realin hyökkäyspelaaminen on tehoiltaan aivan kuin uudestisyntynyt. Viime kaudella joukkue teki La Ligassa 67 maalia, eli keskimäärin 1,76 maalia per peli. Tällä kaudella osumia on syntynyt 3,25 ottelua kohden. Toki on huomioitava, ettei Los Blancos ole vielä kohdannut kaikkein kovimpia joukkueita, vaan vastassa ovat olleet Deportivo Alavés, Levante, Real Betis ja Celta Vigo.

Ja on Real myös ylisuorittanut. Sen alkukauden xG (maaliodottama) näyttää lukemaa 8,28. Ylitystä on siis peräti 4,72 maalia. Toisaalta xG:ssäkin joukkue on ihan eri tasolla kuin viime kaudella. Tämän kauden xG ottelua kohden on ollut 2,07, kun se viime kaudella oli 1,71.

Isoja onnistujia hyökkäyspäässä on ollut kaksi: Karim Benzema ja Vinícius. Benzemasta tuli kenties koko sarjan paras pelaaja sillä hetkellä, kun Lionel Messi lähti. Benzemalla on ikää 33 vuotta, mutta jollain tavalla tuntuu, että mies kykenee vuosi vuodelta vastaamaan yhä paremmin huutoon.

Tällä kaudella Benzema on paukuttanut neljään peliin käsittämättömät tehot 5+4. Molemmissa tilastoissa irtoaa kärkipaikka La Ligassa. Siihen päälle ranskalainen on luonut ottelua kohden 2,3 maalipaikkaa ja laukonut 3,5 kertaa. Benzema on yksinkertaisesti ollut täysin pysäyttämätön kone. Yhdeksään tehopisteeseen neljässä ensimmäisessä ottelussa on Real Madridin pelaajista aiemmin pystynyt vain Cristiano Ronaldo.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Toinen suuri onnistuja alkukaudesta on tosiaan ollut Vinícius. 21-vuotias brasilialainen alkoi jo näyttää sähläriltä, josta ei koskaan tulisi tämän tason ratkaisijaa, vaan mitä vielä. Pois nuo pahat puheet tunaroinnista; Vinícius on ollut äärimmäisen tehokas saalistaja tällä kaudella.

Neljä peliä, neljä maalia. Eikä mitään sinne päin -maaleja, vaan kylmähermoisen maalintekijän sijoituksia. Siihen päälle Vinícius on haastoillaan aiheuttanut suurta päänvaivaa puolustajille. Haastoja on kirjattu 3,8 ottelua kohden. Sunnuntai-iltanakin nuorukainen tuli kahden Celta-puolustajan välistä ja hankki rangaistuspotkun, jonka Benzema naulasi sisään.

Maalituuletus Celtaa vastaan kertoi paljon siitä, millä tasolla Viníciuksen itseluottamus tällä hetkellä on. Ei mitään pimputtelua kentällä, vaan itsevarma loikka katsomoon ja juhlat kotijoukkueen kannattajien puristuksessa. Oli juhlille aihetta sikälikin, että neljä maalia on Viníciuksen yhden kauden maaliennätys La Ligassa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Benzeman ja Viníciuksen takaa on vielä muita tulossa. Gareth Bale on jo saanut maalihanansa auki, joskin mies on nyt itselleen tutummassa paikassa eli sairastuvalla. Eden Hazard on väläytellyt ja syöttänyt yhden maalin, mutta vielä on varaa parantaa paljonkin.

Tilanne siis juuri nyt näyttää aika valoisalta Santiago Bernabéulla, vaikka Mbappéa ei saatu ja vaikka kesällä moni asia muuttui.

[readmore from=Real-Madrid]

Toisaalta on tässä vaaran merkkejäkin ilmassa. Kuten sanottu, Real Madrid on ylisuorittanut hyökkäyspään tehoissaan, ja vastaan ei ole vielä marssinut kaikkein kovimpia nippuja.

Puolustuspäässä on myös isoja kysymysmerkkejä. Siinä missä Real on tehnyt 13 maalia, se on myös päästänyt jo kuusi. Luku on hieman suurempi kuin joukkueen xGA (maaliodottama omaan päähän, 5,46), mutta vaikka Real pääsisi koko kauden mittapuulla tuohon xGA-lukuunsa, päästettyjä maaleja kertyisi silti 52. Se on paljon se. Viime kaudella joukkue päästi yhteensä 28 maalia (xGA olisi povannut 38:aa päästettyä maalia).

Ei siis ihme, että Ancelotti puhui hyvin suoraan puolustuspelaamisen ongelmista:

– Tietenkin meidän on parannettava puolustuspelaamistamme, koska teimme virheiden myötä ottelun meille vaikeaksi. Pystyimme reagoimaan niihin oikealla tavalla, mutta emme voi lahjoittaa tuollaisia virheitä vastustajalle. Meidän on oltava tasapainoisempia.