Barcelona ja Bayern München iskevät yhteen tiistaina Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella.

AS haastatteli Karl-Heinz Rummeniggea ottelun alla. Rummenigge toimi vuosikymmenien ajan Bayernin seurajohdossa ja poistui kesällä toimitusjohtajan paikalta.

Rummenigge ei yllättynyt huhtikuussa muutaman päivän eläneestä Superliigasta. Rummenigge tiesi Pérezin yrittävän sarjan perustamista ennen tai myöhemmin.

– Sanotaanko niin, etten yllättynyt siitä. Florentino on aina ollut Superliigan kannattaja. Puhumme menestyksekkäästä bisnesmiehestä, joka on ollut jo kauan eri mieltä FIFA:n ja UEFA:n kanssa ja käyttäytyi sen mukaisesti. Idea Superliigasta ei syntynyt huhtikuussa, vaan paljon aiemmin, Rummenigge totesi.

Real Madrid on ollut tiettävästi vuosikausien ajan kiinnostunut Robert Lewandowskista. Rummeniggen mukaan Pérez ei kuitenkaan ole koskaan kysynyt puolalaiskärjen tilanteesta.

– Pérez ei koskaan maininnut hänen nimeään keskusteluissamme. Florentino tuntee minut todella hyvin ja hän tietää, ettemme myy Lewandowskin kaltaista pelaajaa. Olen aina sanonut, että parhaat hankintani 30 vuoden aikana olivat Lewandowski ja Manuel Neuer, eli maailman parhaat pelipaikoillaan.

Real Madrid teki Bayernille 75 miljoonan euron tarjouksen Franck Ribérystä kesällä 2008. Bayern ei suostunut myymään avainpelaajaansa.

– Halusimme antaa viestin jalkapalloilevalle maailmalle. Real Madrid tarjosi meille Ribérystä 75 miljoonaa euroa ja se olisi ollut silloin historian suurin siirtosumma. Muistamme, kun istuimme seurajohdon kanssa alas ja keskustelimme pitkään siitä, mitä tekisimme tarjouksen kanssa. Päätimme, ettemme myy Ribéryä siihen tai kalliimpaan hintaan. Tarkoituksemme oli osoittaa maailmalle, ettei Bayern myy avainpelaajiaan. Siitä lähtien seurat ja pelaajat ymmärsivät, että täällä ollaan niin pitkään kuin sopimus päättyy.