12.9.2021 on päivämäärä, joka tulee jäämään Real Madridin seurahistoriaan. Tänään nimittäin pelattiin vajaat 74 vuotta sitten ensimmäisen kerran yleisölle avatun Estadio Santiago Bernabéun ensimmäinen remontin jälkeinen ottelu. Valmiita uudistustyöt eivät vieläkään ole, mutta nurmi kentälle oli jo asennettu, ja muutkin vaiheet olivat niin pitkällä, että Real Madridin kotipyhättö voitiin jo avata yleisölle.

Viimeksi Santiago Bernabéulla oli pelattu maaliskuussa 2020. Sen jälkeen koronaviruspandemia pani sarjat hetkeksi tauolle, ja sitten koko viime kausi pelattiinkin La Ligassa ilman katsojia. Koko tämän ajan Real Madrid pelasi kotipelinsä harjoituskenttä Alfredo Di Stéfanolla.

Nyt jalkapallo palasi siis Santiago Bernabéulle, ja hienona eleenä Real Madrid oli kutsunut paikalle avausotteluun kaikki stadionin uudistustöihin osallistuneet työntekijät rakentajista muurareihin, maalareihin ja siivoojiin.

ESPN FC

@ESPNFC
We are back at the Santiago Bernabeu ❤️

Juhlat saivat kuitenkin ikävän alun, sillä vierasjoukkue Celta Vigo ei ollut tullut vain stadionia ihastelemaan. Pelattiin vasta neljättä minuuttia, kun nähtiin uudistetun Santiago Bernabéun ensimmäinen maali, ja sen teki Celta Vigon Santi Mina. Maali oli Minalle kaikkiaan jo uran viides Real Madridia vastaan, ja kiinnostavasti sama pelaaja vastasi myös viimeisimmästä vierasjoukkueen maalista Bernabéulla 16.2.2020, ennen koronataukoa ja remontin alkua.

Minan maalia edelsi Real Madridin puolustuksen kollektiivinen haparointi. Thibaut Courtois avasi peliä lyhyellä syötöllä vasemmalle laidalle, jossa 20-vuotias Miguel Gutíerrez menetti pallon vastustajalle. Kokeneet Nacho ja Casemiro eivät pystyneet paikkaamaan, vaan sähläsivät keskenään pallon Santi Minalle, joka viimeisteli armotta.

Kotiyleisölle aihetta riemuun toi Karim Benzeman 24. minuutilla tekemä tasoitusmaali. Casemiro löysi keskityksellään rangaistusalueen oikealta laidalta Fede Valverden, joka jatkoi keskelle Benzemalle. Ranskalainen latasi sydämensä kyllyydestä kohti ylänurkkaa ja sai nimensä historiaan ensimmäisenä kotijoukkueen maalintekijänä remonttitauon jälkeen.

Puolen tunnin kohdalla Celta Vigo livahti jälleen johtoon. Joukkueen sielu, seuraikoni Iago Aspas jyrättiin rajusti keskiviivan takana, mutta pallo pysyi Celtalla, joka lähti nopeaan hyökkäykseen. Hugo Mallo kiiti pitkin oikeaa laitaa, ja löysi keskustasta argentiinalaisen Franco Cervin. Tämän kauden uusi hankinta pani pallon ensin takavasaralla tolppaan, mutta seurasi hyvin pelin loppuun asti ja teki paluupallosta ensimmäisen maalinsa Celtan paidassa. Komea osuma argentiinalaiselta, ja onneksi Aspaskin saattoi jatkaa peliä.

39. minuutilla Real Madrid vaikutti tasoittaneen pelin, kun Benzema puski verkkoon Casemiron jatkon. Casemiro oli kuitenkin tilanteessa niukasti paitsiossa.

Avausjakso oli tasainen, eivätkä taukonumerot 1-2 valehdelleet. Celta Vigolla oli hyvä tilaisuus kolmeenkin maaliin Aspasin ja Santi Minan lähdettyä karkuun Dani Carvajalin harhasyötön jälkeen, mutta Aspasin viimeistely ei onnistunut.

Toisella puoliajalla oli Real Madridin vuoro viimeistellä nopeasti. Päätösjakso ei ehtinyt vanheta edes täyttä minuuttia, kun Miguel Gutíerrez keskeytti vasemmalta, ja jälleen kerran Karim Benzema oli mies paikallaan. Kliininen pusku topparien välistä takanurkkaan, ja numeroiksi 2-2.

[readmore from=Real-Madrid]

Real Madrid sai hengen päälle. Kun kellossa tuli täyteen 54 minuuttia, vapautettiin vasemmalta karkumatkalle Vinicius. Brasilialainen spurttasi, katseli ja sijoitti pallon maaliin ohi maalivahti Matias Dituron. Syötön maaliin tarjoili illan ja koko alkukauden tehopelaaja Karim Benzema.

Vinicius säntäsi tuulettamaan maaliaan innostuneiden Real Madridin katsojien sekaan. Yleisöä ottelussa oli noin 19 000 henkilöä. Lopulta Vinicius pääsi fanien kaulailujen jälkeen takaisin kentälle järjestyksenvalvojien avustamana, ja erotuomarin ratkaisu oli selviö: Viniciukselle varoitus kentältä poistumisesta.

Maali oli Viniciukselle neljäs, kun kausi on vanhentunut neljän ottelun verran. Hän teki jo tässä vaiheessa uuden yhden kauden maaliennätyksensä La Ligassa.

66. minuutilla tapahtui odotettu vaihto, kun Real Madridin kotiyleisö toivotti tervetulleeksi seuran Deadline Day -hankinnan Eduardo Camavingan. 18-vuotias ranskalainen sai unelmadebyytin, sillä vain kuusi minuuttia myöhemmin hän tuuletti ensimmäistä maaliaan Los Blancos -paidassa. Camavinga siirsi tyhjään verkkoon Luka Modricin yrityksestä kimmoneen paluupallon. Hän ehti olla kentällä ennen avausmaaliaan vain kuusi minuuttia ja neljä sekuntia.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RMA 4-2 CEL (72') - Camavinga ha necesitado 364 segundos para marcar en su debut en La liga (ha entrado en el 65'02" y ha marcado en el 71'06")

86. minuutilla koitti seuraava kohokohta. Hienon ottelun pelannut Vinicius sai pallon rangaistusalueen oikealla reunalla ja lähti rohkeasti murtautumaan alueelle. Celta Vigon puolustaja pani jalkansa eteen ja Vinicius tuuletteli hankittua rankkaria. 11 metristä Karim Benzema latasi ylänurkkaan La Liga -uransa kolmannen hattutempun täyteen.

Vaikka ensimmäinen puoliaika oli Real Madridille vaikea, korvasi toinen jakso kaiken. Viisi tehtyä maalia piti huolen siitä, että puolentoista vuoden ajan jalkapalloa ja katsojia odottanut Santiago Bernabéu sai sittenkin juhlatunnelmansa. Murskavoitto nosti samalla Real Madridin La Ligan sarjakärkeen.