Real Madridilla on tänään juhlaottelu, sillä se palaa kotipyhätölleen Santiago Bernabéulle noin puolentoista vuoden tauon jälkeen. Kotiareenaa on remontoitu koko koronapandemian ajan, ja Real Madrid pelasi koko viime kauden kotipelinsä harjoituskenttä Alfredo di Stéfano -areenalla.

Illan otteluun Real Madrid oli kutsunut hienona eleenä kaikki stadionin kunnostustöihin osallistuneet työntekijät maalareista muurareihin ja siivoojiin.

Juhlapeli sai kuitenkin synkän alun, sillä vierasjoukkue Celta Vigo vastasi ensimmäisestä maalista uudistetulla Santiago Bernabéulla. Maali syntyi jo 4. minuutilla, kun Real Madridin puolustus haparoi kollektiivisesti.

Ensin 20-vuotias laitapuolustaja Miguel Gutiérrez antoi kehnon syötön, johon Celta Vigon pelaaja pääsi väliin. Sitten sekoilivat keskenään Nacho ja Casemiro, ja Celta Vigon hyökkääjä Santi Mina kiitti kunniasta ja sijoitti pallo ohi Thibaut Courtois’n.

Santi Minalle maali oli jo uran viides Real Madridia vastaan. Erityisen komea tilasto on, että hän vastasi myös Santiago Bernabéun viimeisestä vierasjoukkueen maalista ennen koronapandemian tuomaa keskeytystä ja stadionremonttia. Tuo maali syntyi 16.2.2020, ja nyt Minan nimiin tuli siis myös uudistetun stadionin ensimmäinen maali.

Ottelu on 19 minuutin jälkeen Celta Vigon vierasjohdossa 1-0.

ESPN FC

@ESPNFC
We are back at the Santiago Bernabeu ❤️

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
RMA 0-1 CEL (4') - Santi Mina marcó el último gol VISITANTE en el Santiago Bernabéu en La Liga pre-pandemia (16.02.2020) y ha marcado el primero en esta nueva etapa. Es su QUINTO gol al Madrid (sólo le ha marcado más goles -6- al Rayo y a la UD Las Palmas).