Rakuten on toiminut Barcelonan paitasponsorina kesästä 2017 lähtien.

Osapuolten välinen yhteistyösopimus päättyy ensi kesänä. ARA:n ja EFE:n mukaan Barcelona ja Rakuten eivät allekirjoita uutta sopimusta, sillä Rakuten ei suostu maksamaan Barcelonalle yhtä suurta vuosittaista summaa kuin pandemiaa edeltävänä aikana.

Ennen koronaviruspandemiaa Rakuten maksoi Barcelonalle vuosittain noin 55 miljoonaa euroa, mutta tällä kaudella Rakuten maksaa seuralle vain 30 miljoonaa euroa. Barcelona haluaa Rakutenin nostavan summan takaisin pandemiaa edeltäneeseen 55 miljoonaan euroon, mutta Rakuten ei suostu seuran vaatimukseen.

Barcelonan on ilmoitettava pelipaitavalmistaja Nikelle lokakuun loppuun mennessä ensi kauden paitasponsorinsa.

Lähteiden mukaan Rakuten ei ole tyytyväinen Barcelonan käytökseen yhteistyön aikana.

Barcelonalla on pöydällään rahakas paitasponsoritarjous. Barcelona on kiinnostunut kyseisestä tarjouksesta, mutta ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä sen suhteen.