Viime ajat eivät ole olleet Barcelonan kannattajille helpoimpia. Ahdistavassa talousahdingossa rimpuileva seura on joutunut luopumaan muun muassa Lionel Messistä ja Antoine Griezmannista, ja koko kapteeniston palkkoja on jouduttu alentamaan tuntuvasti, jotta kaudesta voitaisiin selvitä.

Vaan aina on jotain positiivistakin. Noin pari viikkoa sitten kauden toisella kierroksella Barcelonan La Liga -miehistössä debytoi vasta 18-vuotias Yusuf Demir, josta tuli samalla Barcan nuorin ulkomaalaispelaaja sitten Lionel Messin. Demir lainattiin Rapid Wienistä täksi kaudeksi Barcelonan B-joukkueeseen, mutta esitykset olivat jo harjoituskaudella niin hyviä, että Ronald Koeman halusi nostaa hänet välittömästi edustusjoukkueen mukaan.

Demirin kehitys on ollut niin vauhdikasta, että hänet kutsuttiin jo näinkin nuorena mukaan Itävallan A-maajoukkueeseen syyskuun MM-karsintaotteluihin. Demir pelasi lauantaina pelatussa ottelussa Israelia vastaan 23 minuuttia. Maajoukkuedebyytti ottelu ei ollut, sillä ensimmäiset viisi minuuttia tulivat tilille jo maaliskuussa Färsaaria vastaan.

Itävallan valmentaja Franco Foda antoi joka tapauksessa Demirille vuolaat kehut ennen nuorukaisen uran toista maaottelua. Hänkin yllättyi komennuksesta Barcan edustusryhmään.

– Yusuf Demir yllätti meidät kaikki. Kukaan ei odottanut Itävallassa, että hän pelaisi tänä vuonna Barcelonan edustusjoukkueessa. Kukaan ei odottanut hänen pelaavan edes kauden alla pelatuissa harjoituspeleissä. Luulimme, että hänet lainataan Barca B:hen, Foda selvitti Barca Timesille.

– Hän on tällä hetkellä Itävallan jalkapalloilun suurin lupaus, siitä ei ole mitään epäselvyyttä. Siitä lähtien, kun tiesimme hänen olevan Barcelonan ykkösjoukkueen kokoonpanossa, alettiin Itävallassa olla täysin hulluja häneen.

Demir debytoi A-maajoukkueessa siis 17-vuotiaana ja nousi varhain Rapid Wienin edustusjoukkueeseen. Fodan mukaan seura uskoi häneen, mutta valmentaja ei, sillä hän ei kokenut Demirin olevan valmis johtavaan rooliin.

– Tiesimme Itävallassa Euroopan suurimpien seurojen olevan kiinnostuneita hänestä. Yritimme vaikuttaa maajoukkueista käsin siihen, että hän saisi pelata vähän enemmän Itävallan liigassa kehittyäkseen, Foda paljasti.

[readmore from=Demir-Yusuf]

Demirin voi odottaa saavan Barcelonassa peliminuutteja jatkossakin, sillä Barcelona rekisteröi hänet tiistaina edustusjoukkueen pelaajaksi. Samaan aikaan seura rekisteröi ykkösjoukkueeseensa Sergio Agüeron ja Óscar Minguezan. Agüeron rekisteröinti onnistui vasta Sergio Busquetsin ja Jordi Alban palkkaleikkaustan varmistuttua.

RAC1:n mukaan Barcelona on myös jo päättänyt käyttää Demirin osto-option. Kiirettä Barcelonalla ei välttämättä asian kanssa olisi, mutta päätös on kanavan mukaan jo tehty. Kun Barcelona 10 miljoonan euron arvoisen osto-option käyttää, tulee Demiristä Rapid Wienin seurahistorian kallein pelaajamyynti. Pelkästä kauden lainasta Barcelona maksaa joka tapauksessa 500 000 euroa.

Lähteet: AS ja Transfermarkt