La Ligan siirtoikkunan yksi merkittävimmistä siirroista nähtiin vasta siirtotakarajalla. Deadline Day oli jo hyvää vauhtia yön puolella, kun varmistui, että Antoine Griezmann palaa Atlético Madridiin kahden Barcelonassa viettämänsä vuoden jälkeen. Barcelona hankki Griezmannin kesällä 2019 tuhdilla 120 miljoonan euron siirtokorvauksella. Nyt se päästi ranskalaisesta irti lainasopimuksella, johon sisältyy ensi kesänä voimaan astuva 40 miljoonan euron ostovelvoite.

Barcelona paikkasi Griezmannin jättämää aukkoa kiireen vilkkaa Sevillasta värvätyllä Luuk de Jongilla. Ykkösvaihtoehto De Jong ei tiettävästi kuitenkaan ollut, vaan alun perin Barcelona ja Atlético pohtivat vaihtoehtoa, jossa João Félix matkaisi toiseen suuntaan Griezmannin lähtiessä Barcelonasta. Atlético hankki João Félixin kaksi vuotta sitten käytännössä juuri Griezmannin paikkaajaksi.

Atlético Madrid kuitenkin hylkäsi ajatuksen João Félixin päästämisestä Kataloniaan. Sportin mukaan Atléticon valmentaja Diego Simeone oli jo suostunut portugalilaisen siirtoon, sillä hän ei ole tyytyväinen siihen, miten João Félix on sopeutunut joukkueeseen ja sen pelitapaan. Atléticon toimitusjohtaja ja yksi seuran pääomistajista, Miguel Ángel Gil Marín kuitenkin torppasi siirron.

[readmore from=Felix-Joao]

Barcelonassa uskotaan, että João Félix voisi sopia erinomaisesti Barcelonan pelityyliin. Gil Marín on samaa mieltä, ja tässä pelossa hän kieltäytyi hyväksymästä tätä kauppaa. Hän ei halunnut ottaa sitä riskiä, että Atléticon pitkällä ja rahakkaalla sopimuksella kiinnittämä João Félix puhkeaisikin kukkaan yhden päävihollisen riveissä. Näinpä johtoportaan väliintulo kaatoi kaupan, joka molempien joukkueiden valmentajille olisi sopinut.

Nähtäväksi jää, miten João Félix tilanteen ottaa, ja onnistuuko hän nousemaan tällä kaudella pykälää korkeammalle tasolle. Nyt Atlético Madridin hyökkäyspään peliminuuteista käydään entistäkin kovempaa kilpaa.