Barcelona Femeníllä ei hienommin voisi sujua. Joukkue kukisti muut Primera Divisiónissa ylivertaisella tyylillä viime kaudella. Se keräsi 99 pistettä 102 mahdollisesta, ja maaliero huiteli 152 osuman verran plussan puolella. Toiseksi sijoittunut Real Madrid jäi 25 pisteen päähän.

Mestarien liigassa meno oli yhtä vauhdikasta; loppuottelussa kaatui Chelsea lukemin 4–0. Barça teki maalinsa 36 minuutin sisään, ja peli oli sillä taputeltu.

Ylivoimaisuus näkyi myös tänään torstaina, kun viime kauden parhaita pelaajia palkittiin Istanbulissa. Jury äänesti Mestarien liigan parhaaksi maalivahdiksi Sandra Pañosin, parhaaksi keskikenttäpelaajaksi Alexia Putellasin ja parhaaksi hyökkääjäksi Jenni Hermoson. Hermoso latoi Mestarien liigassa peräti kuusi maalia ja jakoi turnauksen maalikuninkuuden.

[readmore from=Barcelona-naiset]

Paras puolustaja Irene Paredes vaihtoi hänkin kesällä Paris Saint-Germainista Barcelonan riveihin.

Vuoden valmentaja kaikki kilpailut huomioiden oli Lluis Cortés, tietenkin Barcelonasta, ja vuoden pelaaja Alexia Putellas, joka piti huolen siitä Blaugranan pelissä säilyi rytmi läpi kauden.

Vuoden pelaajan äänestyksessä kuudesta eniten ääniä saaneesta pelaajasta viisi harjoittaa ammattiaan Kataloniassa. Finalistikolmikon muodostivat Putellasin lisäksi Hermoso ja Lieke Martens. Martens onnistui tekemään kauden aikana 20 maalia ja antamaan 16 maalisyöttöä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
🏆 UEFA 2020/21 Women's Player of the Year: 𝗔𝗟𝗘𝗫𝗜𝗔 𝗣𝗨𝗧𝗘𝗟𝗟𝗔𝗦 👑

Congratulations, @alexiaputellas 👏

#UEFAawards