Siirtoikkuna on auki vielä reilun viikon. Yksi pelaaja, jonka odotetaan vielä vaihtavan maisemaa, on 29-vuotias brasilialaishyökkääjä Willian José.

Willian José ei ole ollut joukkueensa Real Sociedadin kokoonpanossa kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa, eikä hänelle vaikuta löytyvän käyttöä enää baskiseurassa. Yksi syy on siinäkin, että hän kritisoi taannoin omaa seuraansa ja väitti tämän estäneen hänen siirtonsa Manchester Unitediin.

Willian Josén kerrotaan olevan halukas jatkamaan pelejään La Ligassa, jossa hän on pelannut vuosien varrella jo 174 ottelua (61 maalia, 16 maalisyöttöä). Yhtälö voisi toteutua Real Betisin kautta, sillä sevillalaisseura puolestaan etsii markkinoilta yhä hyökkääjää. Se on Betisin valmentajan Manuel Pellegrinin erityinen toive siirtoikkunan viimeiselle viikolle, ja Willian Josén uskotaan olevan seuran mieluisin vaihtoehto.

AS:n mukaan neuvottelut Betisin ja Real Sociedadin välillä ovat jo käynnissä. Se, toteutuuko siirto, riippuu pitkälti taloudellisista tekijöistä. Willian Josén palkka ja palkkavaatimus ovat verrattain suuret, ja hän toivoo saavansa uudelta seuraltaan neljä- tai viisivuotisen sopimuksen. Betisillä puolestaan on vaihtoehtoina myös joitain vapailla markkinoilla olevia hyökkääjiä tai lainapelaajia.

Jos Willian José Real Betisiin päätyy, siirto saattaisikin toteutua lainana, johon sisältyy ostovelvoite kesäkuussa 2022. Tuon ostovelvoitteen arvoksi AS arvelee 7-10 miljoonaa euroa. Summaa voi pitää alennushintana, sillä Willian José viime kevään lainaseuralle Wolverhamptonille Real Sociedad mätkäisi vielä 25 miljoonan euron osto-option. Transfermarkt arvioi pelaajan markkina-arvoksi 18 miljoonaa euroa.

Kiinnostusta Willian Joséa kohtaan on muuallakin kuin Sevillassa, sillä hänen kerrotaan saaneen tarjouksia myös muista La Liga -seuroista, Turkista ja Brasiliasta. Real Betisinkin on siis pidettävä kiirettä, mikäli se mielii Willian Josén napata.

Real Sociedad on AS:n mukaan päätöksensä tehnyt: se ei halua Willian Joséa enää takaisin riveihinsä kaudelle 2022-2023. Niinpä vaihtoehdoiksi jää joko suora myynti tai sitten laina ostovelvoitteella.

[readmore from=Jose-Willian]

Willian José siirtyi Real Sociedadiin Las Palmasista kesällä 2016 ja rikkoi kymmenen maalin rajapyykin kaikilla neljällä täydellä kaudellaan La Realissa. Yhden kauden maaliennätys 15 maalia on kaudelta 2017-2018. Samalla kaudella hän teki myös viisi maalia kuudessa Eurooppa-liigan ottelussa.

Viime kausi oli brasilialaiselta kuitenkin vaisumpi. 21 syyskaudella Real Sociedadissa pelaamassaan ottelussa Willian José teki kuusi maalia, mutta 18 Wolvesissa pelatun ottelun saldoksi jäi vain yksi vaivainen osuma.