Levanten ja Real Madridin välinen sunnuntain myöhäisottelu tarjosi katsojille paitsi kuusi maalia, niin myös toisenlaista dramatiikkaa. Kotijoukkue Levanten maalivahti Aitor Fernández ajettiin suoralla punaisella ulos pelin 87. minuutilla, ja koska kaikki vaihdot oli jo käytetty, oli jonkun kenttäpelaajan pakko mennä loppuhetkiksi maaliin.

Valinta osui 27-vuotiaaseen portugalilaiseen keskuspuolustajaan Rúben Vezoon. Hän pelasi maalissa noin kymmenen minuuttia, muttei joutunut tekemään yhtään torjuntaa. Valmentaja Paco Lópezin mukaan ratkaisu oli helppo, sillä Vezo viihtyy maalivahdin roolissa joskus harjoituksissakin.

– Luulen, että hänen pelaamisensa oli sitäkin tärkeämpää, kun muistetaan, että hän vietti edellisen ottelun Cádizia vastaan kokonaan vaihtopenkillä, López muistutti.

– Tiedämme, että hän parantaa peli peliltä. Päätös oli valmis välittömästi. En tiedä, sanoiko hän teille jotain, mutta hän jää joskus harjoitusten jälkeen pelaamaan maalivahtina, koska hän tykkää pelata maalissa. Omat pelikaveritkin vitsailevat hänelle, että hänen pitäisi pelata maalivahtina.

Levante-valmentaja kiitteli myös yleisön kannustusta yllättäen hanskat käteensä vetämään joutuneelle 182-senttiselle Vezolle. Ottelu oli Vezolle La Ligassa kaikkiaan 149:s, mutta luultavasti yksi mieleenpainuvimmista.

– Hän oli ihanteellinen pelaaja menemään maaliin. Se, että yleisö huusi hänen nimeään, ilahduttaa minua suuresti. Jos hän saa sitä kautta itseluottamusta, on aina paikallaan, että yleisö laulaa pelaajien nimeä.

[readmore from=Levante]

– Katsojilla on muutenkin keskeinen rooli. Meidän kaikkien täytyy uskoa siihen. Kun tämä yleisö kannustaa meitä, emme häviä millekään toiselle stadionille. Joukkue saa siitä lisää virtaa.

Koronarajoitukset ovat höllentyneet sen verran, että La Liga -katsomoihin voidaan ottaa jo rajoitettu määrä yleisöä. Ottelussa Levante-Real Madrid -stadionilla oli 9 838 katsojaa.