Quique Setién valmensi Barcelonaa viime vuonna kahdeksan kuukauden ajan.

Setién saapui Barcelonan peräsimeen tammikuussa 2020 ja sai potkut elokuussa Bayern Münchenille koetun 2-8 -tappion jälkeen.

Jotdown haastatteli Setiéniä. Setién paljasti olevansa eläköitynyt valmentamisesta. Urallaan muun muassa Betisiä ja Las Palmasia luotsannut Setién on menettänyt mielenkiinnon valmentamista kohtaan.

– En näe itseäni enää valmentamisen parissa. Olen menettänyt kaiken mielenkiinnon sitä kohtaan. Olen toivonut, ettei minulle edes soitettaisi. Olen voinut reagoida aikaani Barcelonassa ja olen sen avulla kyennyt katsomaan elämää eri tavalla. Olen jo 62-vuotias ja liian suuri osa elämästäni on kulunut jalkapallon parissa. Lisäksi jalkapallo ei ole enää sellaista, josta aikoinaan pidin.

– Olen saanut tarjouksia ulkomailta, mutta olen päättänyt olla hyväksymättä niitä, koska seurat eivät olleet tarpeeksi kiinnostavia, eikä tarjoukset olleet taloudellisesti houkuttelevia. Olen hyvin onnellinen kotona eläkkeellä.

Setién tiedostaa siirtyneensä Barcelonan peräsimeen, koska oli ainoa jäljellä ollut vaihtoehto, kun muut eivät suostuneet seuran tarjoukseen.

– Se oli ainoa mahdollisuus, joka minulla olisi koskaan ollut. Saavuin Barcelonaan hyvin vaikealla hetkellä. Olen täysin tietoinen siitä, että menin Barcelonaan, koska heillä ei ollut ketään muuta, mutta siitä huolimatta en voinut olla hyväksymättä sitä tarjousta. Pääsin valmentamaan maailman parhaita pelaajia ja parasta, Setién viittasi Leo Messiin.

– On monia asioita, joita et voi kontrolloida. Löysin joukkueen, joka ei ollut onnellinen. Se, mitä löysin saavuttuani seuraan oli jotain, jota en ollut nähnyt 40-vuotisen urani aikana.

Setién paljasti Barcelonan olevan hänelle edelleen velkaa. Summa on tiettävästi miljoonien suuruinen.

– Maaliskuisten puheenjohtajavaalien jälkeen annoin heille kuukauden aikaa ja soitin sitten Carlos Navasille ja kerroin haluavani puhua puheenjohtajan kanssa. Seuraavana päivänä varapuheenjohtaja soitti minulle ja sanoin heille, että olen valmis neuvottelemaan ennen oikeudenkäyntiä maksusuunnitelmasta. Varapuheenjohtaja yritti suostutella minut luopumaan vaatimuksistani ja kieltäydyin siitä. Keskustelimme kuukauden ajan ja sitten hän sanoi tekevänsä minulle tarjouksen maksusuunnitelmasta. Nyt siitä on kulunut kaksi kuukautta, eikä tarjousta ole näkynyt. He joutuvat lopulta maksamaan minulle velkansa oikeudessa.

Lähde: MD, Jotdown