Lionel Messi solmi viime viikolla kaksivuotisen sopimuksen PSG:n kanssa.

34-vuotias Messi oli kirjoilla Barcelonan organisaatiossa noin 20 vuotta.

Seurahistorian paras pelaaja oli jo päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, mutta Barcelonan merkittävät talousvaikeudet estivät Messin rekisteröimisen kokoonpanoon, eikä pelaaja kyennyt siten jatkamaan uraansa Barcelonassa.

Messin kanssa kesällä Copa Américan voittanut Papu Gómez otti La Naciónin haastattelussa kantaa huippupelaajan PSG-siirtoon.

– Totta kai yllätyin siitä, kuten kaikki muutkin. Se oli jotain historiallista, jonka muistamme ikuisesti. Kaikki muistamme sen päivän, kun Messi siirtyi PSG:hen. Kukaan ei odottanut sitä, sillä tiettävästi kaikki oli valmista jatkosopimuksen suhteen ja seuraavana päivänä hänen oli siirryttävä Pariisiin, Gómez totesi.

Gómezin mielestä Messi toi Barcelonalle yksinään hurjan määrän pisteitä kaudessa.

– Se, ettei Messi ole enää La Ligassa, antaa muille hieman tilaa hengittää. Messi toi Barcelonalle ainakin 15-20 pistettä yksinään. Sinulla on aina voittavat kortit, kun Messi pelaa joukkueessasi. Jos joukkuetoverit eivät pelaa hyvin, Messi nousee aina esiin ja pelastaa joukkueensa. Messin lähdöstä huolimatta Barcelona on edelleen huippujoukkue, mutta niin ovat myös Real Madrid ja Atlético. Messin lähdön jälkeen muillakin on hieman enemmän mahdollisuuksia menestyä.

Gómez paljasti samaisessa haastattelussa, miksi joutui jättämään Atalantan viime talvena. Lue Gómezin poikkeuksellisen avoimet mietteet täältä.