Kuten viime torstaina uumoilimme, on koko vuoden 2021 pelaamatta ollut Diego Costa löytänyt uuden seuran. Atlético Madridissa pitkään pelanneen hyökkääjän uusi seura on odotetusti brasilialainen Atlético Mineiro. Costa palaa nyt synnyinmaahansa Brasiliaan pelaamaan 15 Euroopassa vietetyn vuoden jälkeen.

32-vuotiaan Costan sopimus ulottuu vuoden 2022 loppuun. Atlético Mineiron hyökkäyksessä on luvassa vauhtia ja rytinää, sillä härkäpäisen ja rymistelevän Costan ohella seuran kärkimiesosastolta löytyy myös leveäharteinen Hulk, Brasilian pitkäaikainen maajoukkuepelaaja.

Costan ja 35-vuotiaan Hulkin ohella seurasta löytyy kolmaskin pitkän uran Euroopassa tehnyt hyökkääjä, 31-vuotias Eduardo Vargas. Chileläinen Vargas on pelannut muun muassa Napolissa, Valenciassa ja Hoffenheimissa.

[readmore from=Costa-Diego]

Diego Costasta on maksettu hänen uransa aikana yhteensä yli 100 miljoonaa euroa siirtokorvauksina, mutta Atlético Mineiroon hän siirtyi ilmaiseksi, sillä Costan sopimus Atlético Madridin kanssa purettiin kesken viime kauden ”henkilökohtaisista syistä”.

Nimekkään hyökkäyskaluston kasanneen Atlético Mineiron tavoitteena on voittaa ensimmäinen brasilianmestaruus 50 vuoteen. Viimeksi seura on voittanut Brasilian pääsarjan vuonna 1971. Lisäksi seura tavoittelee menestystä ”Etelä-Amerikan Mestarien liigassa” Copa Libertadoresissa, jossa se on edennyt jo puolivälieriin.

Lähde: Transfermarkt