Barcelona aloitti La Liga -kautensa kaatamalla Real Sociedadin kotonaan lukemin 4-2. Barcelona johti ottelua jo 3-0, mutta vierasjoukkue kiri toisella jaksolla maalin päähän. Sergi Roberto vapautti Barcelonan kuitenkin piinasta lisäajalla viimeistelemällä ottelun viimeisen maalin.

Barcelona lähti otteluun räväkästi ja otti selkeästi komennon kenttätapahtumista. Joukkue sai luotua ensimmäisellä jaksolla puolittaisia paikkoja, mutta huippupaikkoja ei nähty. Gerard Pique puski joukkueensa 1-0-johtoon 20 minuutin jälkeen uuden hankinnan Memphis Depayn keskityksestä.

Sociedad pääsi ensimmäisen puolituntisen jälkeen hieman paremmin peliin, mutta joukkue ei pystynyt rakentamaan mitään konkreettista. Vierailijoiden hyvä jakso kuitenkin päättyi Barcelonan 2-0-maaliin ensimmäisen jakson lisäajalla. Tanskalaishyökkääjä Martin Braithwaite puski takatolpalta Frenkie de Jongin keskityksen ohi Alex Remiron.

Toisella jaksolla Braithwaite tykitti isäntien kolmannen lähietäisyydeltä, kun Remiro sylki Jordi Alban laukauksen eteensä. Erinomaisen ottelunsa Barca-paidassa pelannut Depay oli myös vahvasti rakentamassa joukkueensa kolmatta maalia.

Real Sociedad sai loppukirinsä käyntiin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. 20-vuotias debytantti Julen Lobete maalasi ensiksi takatolpalta kavennuksen ja hetkeä myöhemmin Mikel Oyarzabal ampui komean vapaapotkut aivan Neton vartioiman maalin yläkulmaan.

Muokattu 16.8. klo 17.56: Korjattu otsikon kirjoitusvirhe.