La Ligan kausi 2021-22 käynnistyy tänään, kun Estadio de Mestallalla Valencia saa vieraakseen Getafen.

Viime kauden mestari Atlético Madrid aloittaa mestaruutensa puolustamisen sunnuntaina Celta Vigoa vastaan. Real Madrid avaa kautensa lauantaina Alavésin vieraana ja Barcelona sunnuntaina kotikentällään Real Sociedadia vastaan.

Kesän siirtoikkuna on ollut La Liga -seurojen osalta normaalista poikkeava. Sarjan kaksi suurinta seuraa, Real Madrid ja Barcelona, ovat kumpikin menettäneet kirkkaimmat tähtensä.

Real Madridista lähtivät Sergio Ramos ja Raphaël Varane, jotka muodostivat muurin Los Blancosin takalinjoilla vuosien ajan. Kahden luottotopparin poissaoloa paikattiin Bayern Münchenistä saapuneella David Alaballa.

Barcelona on ajautunut talouskriisiin ja se on näkynyt kesän siirtoikkunan aikana. Lionel Messi lähti, vaikka osapuolet aikoivat allekirjoittaa uuden sopimuksen. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista La Ligan asettamien taloudellisten ja rakenteellisten esteiden takia.

Barcelonaan saapuivat ilmaissiirroilla Memphis Depay, Sergio Agüero sekä Eric García, mutta seura ei ole vielä tähän päivään mennessä pystynyt virallisesti rekisteröimään heitä miehistöönsä La Ligan palkkakaton takia.

Atlético Madrid on tehnyt toistaiseksi koko La Ligan kalleimman pelaajahankinnan. Argentiinan maajoukkuepelaaja Rodrigo De Paul siirtyi Udinesesta Madridiin 35 miljoonalla eurolla.

De Paulin lisäksi La Ligaan on saapunut ainoastaan kaksi pelaajaa yli 10 miljoonan euron siirtosummalla. Molemmista hankinnoista on vastannut viime kaudella Eurooppa-liigan voittanut Villarreal, joka vahvisti miehistöään Juan Foythillä sekä Boulaye Dialla.

Kaiken kaikkiaan La Liga -seurat ovat käyttäneet kesän siirtomarkkinoilla pelaajahankintoihin yhteensä vain 96 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi todettakoon, että Englannin Valioliigaan on saapunut pelaajia yhteensä 424 miljoonalla eurolla. (Lähde: Transfermarkt)

TOP15: La Ligan merkittävimmät siirrot kesällä 2021

  1. Lionel Messi, Barcelona -> PSG
  2. Sergio Ramos, Real Madrid -> PSG
  3. David Alaba, Bayern München -> Real Madrid
  4. Raphaël Varane, Real Madrid -> Manchester United
  5. Rodrigo De Paul, Udinese -> Atlético Madrid
  6. Memphis Depay, Lyon -> Barcelona
  7. Eric Garcia, Manchester City -> Barcelona
  8. Emerson Royal, Real Betis -> Barcelona
  9. Sergio Agüero, Manchester City -> Barcelona
  10. Bryan Gil, Sevilla -> Tottenham
  11. Erik Lamela, Tottenham -> Sevilla
  12. Juan Foyth, Tottenham -> Villarreal
  13. Carles Aleñá, Barcelona -> Getafe
  14. Boulaye Dia, Reims -> Villarreal
  15. Junior Firpo, Barcelona -> Leeds

Tutustu La Ligan kausiennakkoon TÄSTÄ.