Eurooppa-liigan riemuvoittoa keväällä juhlinut Villarreal kohtasi Mestarien liigan hallitsevan mestarin Chelsean UEFA Super Cupin ottelussa keskiviikkoiltana.

Rangaistuspotkuille venyneen kamppailun jälkeen voiton vei Chelsea.

Villarreal oli ottelun ensimmäisen puolituntisen ahtaalla. Chelsea painoi kovaa päälle, pakottaen Sergio Asenjon jo aikaisessa vaiheessa torjuntatöihin. Unai Emeryn miehistö vaikutti olevan vielä kesälomilla.

Ottelun 27. minuutilla Chelsean painostus tuotti tulosta. Kai Havertz keskitti vasemmalta matalana boksiin, jonne päättäväisesti joussut Hakim Ziyech viimeisteli ensimmäisellä kosketuksellaan sisään. 1-0.

Avausmaalin jälkeen Villarreal otti itsestään niskasta kiinni. Se kävi hyvin lähellä tasoitusta avausjakson lopulla, kun Alberto Moreno laukoi voimalla yläputkeen. Sitä ennen keltapaidat olivat pakottaneet Chelsea-vahti Edouard Mendyn kahteen torjuntaan.

Toisen jakson alussa Gerard Moreno pääsi läpiajoon Mendyn liukastuttua maalipotkussaan. Hänen laukauksensa kilahti kuitenkin tolppaan, kun senegalilaisvahti sai sormensa pallon väliin. Painostus jatkoi, mutta Chelsea sinnitteli.

Vartti ennen täyttä aikaa Villarreal nousi viimein tasoihin. Keltapaidat murtautuivat Chelsean rangaistusalueelle näyttävän yhteispelin kautta ja Gerard Morenon laukaus upposi tyylikkäästi ylänurkkaan. Boulaye Dia syötti maalin nätisti kantapäällään. 1-1.

Ottelussa edettiin tasoituksen myötä jatko-otteluun. Tämä oli Chelsean hallintaa, mutta Keltainen Sukellusvene sinnitteli. Asenjio torjui Mason Mountin laukauksen komeasti tiehensä, mitä ennen Christian Pulisic epäonnistui hyvältä tontilta.

Väsynyt Villarreal ei kyennyt iskemään vastaan, vaan halusi rangaistuspotkut, joilla se kaatoi Manchester Unitedinkin Eurooppa-liigan loppuottelussa. Ne se myös sai.

Rangaistuspotkukilpailussa jatko-ottelun lopussa sisään vaihdettu Kepa Arrizabalaga torjui kaksi Villarrealin pilkkua ja toi Chelsealle voiton. Super Cupin voitto olisi ollut Villarrealin ensimmäinen koskaan.