Villarreal ylsi erittäin lähelle jo seurahistorian toista suurta pokaalia, kun se Eurooppa-liigan puolustavana mestarina pakotti Chelsean jatkoajalle keskiviikkona Belfastissa pelatussa UEFA Super Cupissa. Villarreal johti alussa jopa rangaistuspotkukilpailua, mutta lopulta maalivahti Kepa Arrizabalagan kaksi torjuntaa käänsivät pelin Chelsean eduksi, ja Lontoossa alkoivat juhlat.

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Villarrealin hyökkääjä Gerard Moreno, joka allekirjoitti pari päivää ennen peliä seuran kanssa kuusivuotisen jatkosopimuksen. Espanjan EM-joukkueessakin pelannut Moreno teki joukkueensa 1-1-tasoitusmaalin sekä onnistui myös kylmäpäisesti rankkarissaan, ampuen pallon maaliin tolpan kautta. Vaikka Villarreal joutuikin seuraamaan Chelsean juhlintaa sivusta, oli Moreno haastajana peliin lähteneestä joukkueestaan ylpeä.

– Halusimme voittaa, mutta tänään on syytä olla ylpeä joukkueesta, seurasta ja tästä kylästä. Tietysti meitä harmittaa, mutta pelaamme maailman parhaita joukkueita vastaan ja pystymme aina haastamaan heidät tasapäisesti, Moreno totesi Movistarin haastattelussa.

– Mitään jossiteltavaa ei jäänyt. Oikea sana on ylpeys: pelaajista, valmennusjohdosta ja kannattajista, jotka laulavat täällä tappiosta huolimatta. Me halusimme pytyn, mutta nyt se ei onnistunut. Seuraavaksi La Ligan kimppuun.

Chelsea oli ottelussa niskan päällä ensimmäisen puolituntisen, mutta sen jälkeen Villarreal pääsi peliin hyvin mukaan ja kolisutteli kahdesti maalipuitakin ennen tasoitusmaalia. Loppua kohti jaloissa alkoi jo vähän painaa.

[readmore from=Villarreal]

– Tiesimme Chelsean olevan suosikki. Se on tällä hetkellä Euroopan paras joukkue, jolla on mahtava valmennusjohto. Me annamme aina kaikkemme. 0-1-tappioasemasta jatkoimme täysillä fanien tukemana, mutta rankkareilla jouduimme taipumaan.

– Päätin pelin erittäin väsyneenä. Pohkeet, reidet… Annoimme mahtavan panoksen, ja on normaalia olla uupunut, Moreno lisäsi.

Lähde: AS