Barcelona on erittäin lähellä päästä Juventuksen kanssa sopuun keskikenttäpelaaja Miralem Pjanicin lainasiirrosta. Näin ollen bosnialainen palaisi takaisin seuraan, josta Barcelonaan vuosi sitten tulikin. Asiasta kertoo AS.

Barcelonan tämän siirtoikkunan tärkein tehtävä on laskea merkittävästi edustusjoukkueen palkkakuluja. Niinpä Barcelona on päättänyt lainata Pjanicin torinolaisseuraan vuoden sopimuksella, jota voidaan jatkaa myös kaksivuotiseksi lainaksi. AS:n mukaan asioista on käytännössä jo päästy sopuun.

Yksi avaintekijä on, että Pjanic on suostunut leikkaamaan palkkaansa 20 prosentilla, jotta Juventuksella on varaa hänen palkkaamiseensa Serie A:n ja UEFA:n asettamien palkkakattojen mukaisesti.

31-vuotias Pjanic tuli Barcelonaan vuosi sitten verrattain kovin odotuksin, mutta kaudesta ei jäänyt paljon käteen. Pjanic pelasi 30 ottelussa vajaat 1 300 minuuttia ilman ainuttakaan maali- tai syöttömerkintää. Otteluista 19 oli La Liga -pelejä. Etenkin kevätkaudella Pjanicille ei herunut juurikaan minuutteja.

[readmore from=Pjanic-Miralem]

Barcelonan kannattajat vihelsivät Pjanicille (ja muutamille muille) viime sunnuntaisen Juventus-pelin alla tehdyssä pelaajaesittelyssä, ilmeisesti pitäen häntä ja hänen korkeaa palkkaansa osasyynä siihen, että Lionel Messin oli pakko lähteä seurasta.

Sportin mukaan viime kesänä toiseen suuntaan matkannut Arthur oli omasta puolestaan valmis palaamaan niin ikään Barcelonaan, mutta Barca sanoi brasilialaiselle ei. Syyn kerrotaan olleen hänen epäammattimaisuudessaan, loukkaantumisherkkyydessään ja heppoisissa näytöissä kentällä.

Pjanicin sopimus Barcan kanssa ulottuu vuoteen 2024.