Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Real Madrid CF
 • Perustettu: 1902
 • Stadion: Estadio Santiago Bernabéu (81 044)
 • Kotikaupunki: Madrid
 • Kotiasu: Valkoinen
 • Vierasasu: Tummansininen
 • Manageri: Carlo Ancelotti
 • Saavutukset: 34 La Ligan mestaruutta (viimeisin kaudella 2019-20), 19 Copa del Reyn mestaruutta (viimeisin kaudella 2013-14), 11 Espanjan Supercupin voitto (viimeisin 1919-20), 13 Mestarien liigan voittoa (viimeisin kaudella 2017-18), neljä UEFA Supercupin voittoa (viimeisin vuonna 2017), FIFA seurajoukkueiden maailmanmestaruus vuosina 2014, 2016, 2017 ja 2018.

 

Valtava määrä kokemusta lähti – kuka nousee joukkueen johtohahmoksi?

Zidane, Ramos ja Varane poistuivat Real Madridista. Nyt uusvanhojen pelaajien on otettava johtohahmon roolit itselleen. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 2. (selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen)
 • Pisteet: 84
 • 25 voittoa, 9 tasapeliä, 4 tappiota
 • Maaliero: 67-28
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Kolmas kierros, hävisi Alcoyanolle 1-2 jatko-ottelussa.
  • Mestarien liiga: Välierät, hävisi Chelsealle yhteismaalein 1-3

Real Madridin viime kausi oli välttävä. Se on sellainen aina, kun seura ei voita pokaaleja. Real Madrid lähtee voittamaan jokaista pelissä olevaa pystiä ja jos mestaruudet jäävät voittamatta, on kausi automaattisesti epäonnistunut.

Sen tiesi myös Real Madridin päävalmentajan paikalta poistunut Zinédine Zidane, joka totesi toistuvasti kevään mittaan lehdistölle, että yleensä valmentaja ei saa jatkaa seurassa pokaalittoman kauden jälkeen. Se ei toisaalta ollut Zidanen suurin syy eropäätökselle.

On muistettava, miten paljon Real Madrid kärsi loukkaantumisista läpi kauden. Zidane pääsi peluuttamaan ykkösmiehistöään vain muutaman kerran koko kauden aikana.

Real Madridin syyskausi ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Joukkueella oli merkittäviä pelillisiä ongelmia, jotka heijastuivat kentälle muun muassa kärsimättömyytenä ja turhautumisena. Paikallisvastustaja Atlético oli vuodenvaihteessa noin kymmenen pisteen etumatkalla ja Mestarien liigassa Real Madrid joutui toden teolla taistelemaan lohkovaiheen päätöskierroksella jatkopaikasta. Lopulta jatkopaikka tuli hienon Borussia Mönchengladbach -voiton jälkeen.

Zidanen ja Real Madridin pohjakosketus tapahtui 20. tammikuuta, kun kolmannella sarjatasolla pelaava Alcoyano pudotti seuran Copasta. Madridilaislehdistön mukaan Real Madridin seurajohto harkitsi antavansa potkut Zidanelle, mutta luotsi onnistui voittamaan seuraavat ottelunsa ja jäi loppukaudeksi seuraan.

Real Madrid paransi kevätkaudella huomattavasti peliesityksiään ja tuloskuntoaan. Atalanta kaatui Mestarien liigan neljännesvälierissä yhteismaalein 4-1. Samaan aikaan koronavirustartunnoista kärsinyt Atlético näytti hyytymisen merkkejä ja Real Madrid nousi parempiin asemiin myös La Ligassa. Mestarien liigan puolivälierissä Real Madrid pudotti Liverpoolin yhteismaalein 3-1 ja oli noussut vain muutaman pisteen päähän Atléticosta.

Lopulta Atlético kesti ja voitti mestaruuden viimeisellä kierroksella. Chelsea pudotti Real Madridin Mestarien liigan välierissä yhteismaalein 3-1 ja eteni finaaliin, jonka se voitti.

Mitä siirtoja Real Madrid on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Sergio Ramos jättää suuren henkisen aukon

Sergio Ramos seurasi pitkälti koko kevätkauden katsomosta käsin loukkaantumisten vuoksi. Kuva: Getty Images.

Sergio Ramos ja Raphaël Varane ovat historiaa. Kaksikko poistui saman kesän aikana Real Madridista – joskin hyvin erilaisilla tavoilla.

Ramos vaati Real Madridilta pidempää jatkosopimustarjousta läpi kevään, jota ei koskaan tullut. Lopulta Ramos kertoi hyväksyneensä kesäkuun alussa pöydällä olleen yksivuotisen jatkosopimustarjouksen, mutta Real Madrid ilmoitti tarjouksen menneen umpeen jo maaliskuussa.

35-vuotias Ramos on luonnollisesti suorastaan valtava menetys Real Madridille, mutta toisaalta on muistettava, että parhaillaankin loukkaantuneena oleva toppari on pelannut vain muutaman ottelun tämän vuoden puolella – ja nekin puolikuntoisena. Real Madrid säästi jatkuvasti loukkaantuneena olevan Ramosin valtavan palkan ja antoi sen käytännössä suoraan David Alaballe.

Varane ei hyväksynyt Real Madridin jatkosopimustarjousta. Varanen sopimus seuran kanssa olisi päättynyt vuoden kuluttua, joten ranskalainen käytännössä pakotti Real Madridin myymään hänet. Manchester United maksoi Varanesta noin 50 miljoonaa euroa.

Alaban saapuminen Real Madridiin oli tiedossa jo pitkään. Madridilais- ja saksalaismedioiden mukaan Alaba ja Real Madrid pääsivät yhteisymmärrykseen sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista jo tammikuussa, jolloin Alaba sai vapaasti neuvotella muiden seurojen kanssa. Monipuolinen Alaba on todellinen laatuvahvistus. Alaba kykenee pelaamaan topparina, laitapuolustajana ja keskikentälläkin, joten itävaltalainen tuo paljon vaihtoehtoja Carlo Ancelottille.

Real Madridin kannattajat ovat odottaneet Kylian Mbappén hankintaa kuin kuuta nousevaa. Mbappén sopimus PSG:n kanssa päättyy vuoden kuluttua, eikä nuorukainen suostu tekemään seuran kanssa jatkosopimusta. PSG ei siitä huolimatta ainakaan toistaiseksi ole ollut valmis neuvottelemaan Real Madridin kanssa Mbappén siirrosta.

Vähäiselle vastuulle jäänyt hyökkääjä Brahim Díaz, 21, lähti peliajan perässä lainalle AC Milaniin, joka maksoi lainasopimuksesta kolme miljoonaa euroa.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Real Madrid”]

Ketkä ovat Real Madridin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Thibaut Courtois
29 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images.

Courtois on palannut viimeisen kahden kauden aikana omalle huipputasolleen. Ensimmäinen kausi Real Madridissa meni penkin alle, mutta sen jälkeen Courtois on ollut oma itsensä – eli todellinen huippumaalivahti.

Courtois piti viime kaudellakin Real Madridia usein pystyssä vaikeissa paikoissa ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Courtois on alkavallakin kaudella Real Madridin viimeinen lukko ja samalla yksi maailman parhaista maalivahdeista.

Casemiro
29 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Monet pitävät Casemiroa jopa maailman parhaana puolustavana keskikenttäpelaajana. Se ei ole varmastikaan kaukana totuudesta, sillä Casemiro on omassa rikkovassa roolissaan suorastaan loistava.

Todellisuudessa Casemiro on yksi Real Madridin tärkeimmistä yksilöistä. Casemiro pitää kenttätasapainon balanssissa, kun Luka Modric ja Toni Kroos lähtevät hyökkäyksiin mukaan. Vastustajan hyökätessä Casemiro riistää pallon tai rikkoo järkevässä paikassa. Malliesimerkki pelaajasta, jota omat rakastavat ja vastustajat vihaavat. Huippuyksilö.

Karim Benzema
33 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Benzema kuuluu maailman parhaiden hyökkääjien joukkoon. Benzemaa on turha analysoida ja arvostella tarkan maalimäärän myötä, sillä ranskalainen tuo Real Madridin peliin paljon muutakin kuin maaleja, vaikka niitäkin syntyy jatkuvalla syötöllä.

33-vuotias hyökkääjä on Real Madridin hyökkäyspelin sielu. Benzema tippuu yleensä kauas vastustajan boksista hakemaan palloa ja luomaan maalipaikkoja, joita hän on lopulta itse viimeistelemässä. Benzema on ottanut Real Madridin maalintekovastuun täysin itselleen ja tehnyt Cristiano Ronaldon poistumisen jälkeen yhteensä 87 maalia.

Läpimurtopelaaja – Antonio Blanco

Kuva: Getty Images.

21-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella ensimmäiset ottelunsa Real Madridin edustusjoukkueessa. Keskikentän keskustassa viihtyvä Real Madridin oma kasvatti pelasi kahdesti täydet minuutit ja pääsi yhteensä neljästi kentälle.

Carlo Ancelotti on antanut Blancolle peliaikaa myös harjoituskaudella ja pelaaja on vastannut huutoon. Ei varmasti nouse avauskokoonpanon pelaajaksi alkavalla kaudella, mutta eipä sitä kukaan häneltä odotakaan. On esiintynyt edukseen ja saa varmasti peliaikaa myös Ancelottin alaisuudessa.

Miten Real Madrid pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Los Blancosin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Carlo Ancelotti palasi kotiin

Ancelotti valmensi Real Madridia vuodet 2013-15. Kuva: Getty Images.

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Carlo Ancelotti
 • Valmentaja: Davide Ancelotti
 • Kuntovalmentaja: Antonio Pintus
 • Analyytikko: Simone Montanaro
 • Maalivahtivalmentaja: Luis Llopis

Carlo Ancelotti on yksi maailman menestyneimmistä valmentajista. Ancelotti on niittänyt menestystä Espanjan lisäksi kotimaassaan Italiassa, Saksassa ja Englannissa. Ancelotti on voittanut yli 25 vuotta kestäneellä valmennusurallaan muun muassa Serie A:n, Valioliigan ja Bundesliigan mestaruudet. Lisäksi palkintokaapista löytyy kaksi Mestarien liigan voittoa ja kaksi Vuoden valmentaja -palkintoa.

Ancelotti valmensi Real Madridia jo vuosina 2013-15. Silloin Ancelotti saapui Real Madridiin sammuttamaan José Mourinhon aiheuttamia tulipaloja, joita riitti vaikka muille jakaa. Ancelotti voitti ensimmäisellä kaudellaan Mestarien liigan ja Copan. Mestarien liigan finaalissa kaatui Atlético ja Copan finaalissa Barcelona. Ensimmäinen kausi oli siten jättimenestys, vaikka La Ligassa joukkue jäi vasta kolmanneksi.

Seuraava kausi olikin sitten ensimmäistä heikompi, vaikka Ancelotti olikin asettanut riman hyvin korkealle. Real Madrid keräsi La Ligassa enemmän pisteitä kuin aiemmalla kaudella, mutta 92 pistettä ei riittänyt mestaruuteen, kun kaksi pistettä enemmän kerännyt Barcelona kruunattiin mestariksi. Copassa Atlético pudotti Real Madridin ja Mestarien liigassa Juventus osoittautui paremmaksi. Barcelona voitti kyseisellä kaudella triplamestaruuden, joka kenties osin vaikutti siihen, että Ancelotti sai lähteä tehtävästään.

Ancelotti tunnetaan varsin rauhallisena persoonana, joka vain harvoin räyhää kentän reunalla. Ancelotti ei ole myöskään antanut itsestään sellaista kuvaa, että kyseessä olisi seurajohdolta aktiivisesti vahvistuksia vaativa valmentaja.

Peliryhmitys – muoto

Ancelotti peluutti Real Madridissa aikoinaan paljon 4-3-3:sta ja 4-2-3-1:sta, mutta sillä ei ole nykypäivän kanssa mitään tekemistä. Zinédine Zidane peluutti viime kaudella ahkerasti 4-3-3:sta. 4-3-3 oli myös Ancelottin valinta heinäkuisessa Rangers-ottelussa.

Ancelottilla on ollut vain harvoin yksi tietty muoto, jota hän peluuttaa tylsistymiseen saakka. Ancelotti muovaa yleensä ideoitaan, taktiikoitaan ja muotoaan sitä mukaan, kenet Real Madrid on kohtaamassa.

Real Madridissa Ancelottin on määrä pelata pitkästä aikaa todella hyökkäävää jalkapalloa. Real Madrid on seura, jossa vain voitolla on pitkälti merkitystä ja Ancelotti tietää sen paremmin kuin monet muut.

Thibaut Courtois on Real Madridin selvä ykkösvahti. Dani Carvajal ja Ferland Mendy ovat terveenä ollessaan ykkösvaihtoehdot laitapuolustajiksi. David Alaban tilanne on mielenkiintoinen, sillä häntä voi peluuttaa useilla eri pelipaikoilla, mutta Ancelotti peluuttanee häntä lähtökohtaisesti topparina. Éder Militão ja Nacho kilpailevat toisesta avauskokoonpanon paikasta.

Luka Modric, Casemiro ja Toni Kroos ovat muodostaneet Real Madridin keskikentän jo vuosikausien ajan ja on epätodennäköistä, että Ancelotti lähtisi muuttamaan sitä suuntaan tai toiseen.

Hyökkäyskolmikko on myös mielenkiintoinen. Gareth Bale palaa Tottenham-lainaltaan Real Madridiin ja on tiettävästi motivoitunut pelaamaan viimeisen kautensa Real Madridissa. Bale osoitti viime kaudella kykenevänsä edelleen maalintekoon. Suurin mielenkiinto kohdistuu kolmannen kautensa Real Madridissa aloittavaan Eden Hazardiin. Pysyykö belgialainen viimein kunnossa?

Ihanneavaus

Real Madridin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=36 /]

Mistä sijoista Real Madrid pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Mahdollisuudet vaikka mihin, mutta kauden alla Atlético edellä

Sijat: 1-3

Real Madrid on aina yksi La Ligan mestarisuosikeista, eikä se muutu tälläkään kaudella. Ancelottilla on jalkeilla laadukas miehistö, joka kykenee voittamaan La Ligan mestaruuden.

Helppoa siitä ei tule, mutta tarvittavat ainekset ovat kasassa, vaikka joukkue onkin kärsinyt suuria menetyksiä. Taistelee Atléticon ja Barcelonan kanssa mestaruudesta.

Mahdollisuudet

Ancelotti on huippuvalmentaja, joka tuntee osan Real Madridin edustusjoukkueen pelaajista jo entuudestaan. Muun muassa Dani Carvajal, Nacho, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modric, Gareth Bale ja Karim Benzema pelasivat Ancelottin alaisuudessa jo luotsin aiemmalla visiitillä.

Ancelotti on hyvin kunnioitettu valmentaja pelaajien keskuudessa ja tuo pukukoppiin varmasti lisää arvovaltaa. Jos Real Madrid tekee muutaman täsmähankinnan elokuussa ja Ancelotti saa joukkueen syyskaudella hyvään iskuun, on Real Madridilla mahdollisuudet vaikka mihin.

Haasteet

Joukkue ei ole vahvistunut tarpeeksi ja lisäksi se on menettänyt Sergio Ramosin ja Raphaël Varanen kaltaisia pelaajia. Samaan aikaan Atlético ja Barcelona ovat vain vahvistuneet.

Ei pidä unohtaa myöskään sitä, että vielä ei tiedetä, miten uusi päävalmentaja Ancelotti saa joukkueensa pelaamaan. Ilmassa on liikaa kysymysmerkkejä, jotka kallistavat vaakakupin Barcelonan ja Atléticon suuntaan, kun puhutaan La Ligan suurimmista mestarisuosikeista.

Ero ei ole suuri, mutta ennen kauden alkua on vaikea nähdä, miksi Real Madridia voisi pitää suurimpana mestarisuosikkina.

[td_block_11 custom_title=”Real Madrid -uutiset” tag_slug=”real-madrid” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]