Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Villarreal CF
 • Perustettu: 1923
 • Stadion: Estadio de la Cerámica (23 500)
 • Kotikaupunki: Vila-real
 • Kotiasu: Keltainen
 • Vierasasu: Tummansininen
 • Manageri: Unai Emery
 • Saavutukset: La Ligan toinen kaudella 2007-08, Eurooppa-liigan voitto kaudella 2020-21, UEFA Intertoto cupin voitto vuosina 2003 ja 2004.

Historiallinen pokaali saapui Vila-realiin – viimein!

Emeryn ensimmäinen kausi Villarrealin peräsimessä sai mahtavan päätöksen, kun Eurooppa-liigan voittopokaali matkasi Vila-realiin. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 7. (selviytyi Mestarien liigan lohkovaiheeseen Eurooppa-liigan voiton myötä)
 • Pisteet: 58
 • 15 voittoa, 13 tasapeliä, 10 tappiota
 • Maaliero: 60-44
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Puolivälierät, hävisi Levantelle 0-1 jatko-ottelussa.
  • Eurooppa-liiga: Mestari, voitti finaalissa Manchester Unitedin 2-1 rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Villarreal lähti kauteen mielenkiintoisella miehistöllä. Unai Emery palkattiin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Francis Coquelin ja Dani Parejo siirtyivät vain muutamalla miljoonalla eurolla Valenciasta Villarrealiin.

Emery muokkasi joukkuetta mieluisekseen. Luotsi toi Englannista Juan Foythin, Pervis Estupiñánin ja Étienne Capouen Villarrealiin, mutta lopulta yksikään kolmikosta ei noussut kauden aikana suureen rooliin. Foyth sai peliaikaa pääosin Eurooppa-liigan puolella.

Villarrealin kausi La Ligan puolella lähti hieman takkuillen käyntiin. Seura hävisi vain kahdesti ennen helmikuun puoliväliä, mikä on hieno suoritus, mutta toisaalta Villarreal ei kyennyt kääntämään lukuisia tasapelejään voitoiksi. Kevätkaudella mukaan mahtui peräti kahdeksan ottelun voitoton putki, mutta La Ligan ylempi keskikasti ja eurotaistelu oli sen verran tasaista, ettei Villarreal pudonnut ratkaisevasti junasta.

Keväällä Eurooppa-liigan pudotuspelit painoivat päälle ja Emery peluutti usein sarjassa astetta vähemmän pelanneita pelaajia. Etenkin huhti-toukokuussa fokus oli ymmärrettävästi Eurooppa-liigan puolella. Villarreal kaatoi välierissä Arsenalin ja finaalissa kaatui Manchester United. Näin Villarreal juhli seurahistoriansa ensimmäistä suurta pokaalia.

Mitä siirtoja Villarreal on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Joukkue on saanut kaivattua leveyttä

Villarreal lunasti Jusan Foythin (vasemmalla) pelaajaoikeudet kokonaan itselleen. Kuva: Getty Images.

Viime kaudella Villarrealissa lainalla pelannut Juan Foyth siirtyi seuraan pysyvästi. Villarreal maksoi argentiinalaistopparista 15 miljoonaa euroa Tottenhamille. Foyth jäi viime kaudella pienelle vastuulle La Ligassa, mutta Eurooppa-liigassa toppari kuului Villarrealin avainpelaajiin. Tällä kaudella peliajasta on taisteltava entistä kovemmin.

Ranskan pääsarjassa viime kaudella 14 maalia tehnyt Boulaye Dia siirtyi Villarrealiin 12 miljoonan euron siirtosummalla. Dia on lähtökohtaisesti Villarrealin kolmoskärki, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin kauden aikana. Keskikenttäpelaaja Manu Morlanes siirtyi Almeríasta pysyvästi Villarrealiin neljällä miljoonalla eurolla.

Aïssa Mandi siirtyi ilmaiseksi Betisistä Villarrealiin. Topparin sopimus Betisin kanssa päättyi, eikä Villarrealin pitänyt maksaa hänestä siirtosummaa. Laadukas toppari tuo entistä kovemman kilpailutilanteen.

Villarreal ei ole kokenut siirtomarkkinoilla merkittäviä menetyksiä. Ramiro Funes Mori siirtyi 2,5 miljoonalla eurolla Al-Nassrin paitaan. Enric Franquesa pelaa tulevaisuudessa Levanten riveissä. Levante maksoi laitapuolustajasta noin 750 000 euroa.

Pitkäaikainen Villarreal-ikoni Jaume Costa jätti seuran ja siirtyi ilmaiseksi Mallorcaan. Villarreal purki Carlos Baccan sopimuksen, joka siirtyi Granadan vahvuuteen.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Villarreal”]

Ketkä ovat Villarrealin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Gerard Moreno
29 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Gerard on osoittanut olevansa yksi Euroopan parhaista viimeistelijöistä. Viime kaudella kärki iski kaikissa kilpailuissa yhteensä 30 maalia ja antoi komeat kymmenen maalisyöttöä.

Kyseessä oli Gerardin uran paras kausi. Myös Eurooppa-liigan finaalissa syntyi maali. Gerard valittiin Espanjan EM-kisajoukkueeseen. Villarrealin ehdoton ykkösmaalintekijä.

Pau Torres
24 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Paun viime kausi oli Gerardin tapaan jättimenestys. Seurajoukkuekausi sujui hienosti ja Pau kutsuttiin Espanjan EM-kisa- ja olympialaisjoukkueisiin. 24-vuotias Pau tunnetaan etenkin teknisistä taidoistaan.

Pallon kanssa pelattaessa Pau kuuluu topparieliittiin, mutta vaikeudet nousevat esiin etenkin kaksinkamppailupelaamisessa. Pau on heikko pääpelissä ja taklaamisessa. Siitä huolimatta edessä siintää hieno tulevaisuus. Pelannee vielä alkavan kauden Villarrealissa.

Dani Parejo
32 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Keskikentän johtaja on itse rauhallisuus kentällä. Villarrealin peli pyörii Parejon kautta jatkuvasti ja ei ole sattumaa, että vain harvat pelaajat Euroopan huippusarjoissa syöttävät Parejoa enemmän ottelua kohden.

Parejo avaa pitkillä ja tarkoilla syötöillä Villarrealin peliä ja on jatkuvasti pallossa kiinni. Todellinen huippupelaaja kuuluu ensi kaudellakin Emeryn ehdottomiin luottomiehiin.

Läpimurtopelaaja – Yeremi Pino

Kuva: Getty Images.

Yeremi Pino on yksi Espanjan lupaavimmista nuorukaisista. 18-vuotias vasen laitahyökkääjä sai lähtökohtiin nähden todella mukavasti vastuuta Unai Emeryltä viime kaudella.

Nopea pallotaituri pääsi kentälle 37 ottelussa, joissa syntyi seitsemän maalia ja yksi maalisyöttö. Vastuun on määrä kasvaa alkavalla kaudella. Näytöt on annettu ja potentiaalia riittää.

Miten Villarreal pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Villarrealin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ensimmäisellä kaudella heti pokaali – Unai Emery on juuri sitä, mitä Villarreal kaipasi pitkään

Unai Emery toi menestyksen Villarrealiin. Kuva: Getty

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Unai Emery
 • Valmentaja: Imanol Idiakez
 • Valmentaja: Pablo Villanueva
 • Kuntovalmentaja: Mario Segarra
 • Analyytikko: Víctor Mañas
 • Maalivahtivalmentaja: Javi Gracia

Unai Emery on todellinen huippuvalmentaja. Muun muassa Valenciaa, Sevillaa, PSG:tä ja Arsenalia valmentanut espanjalaisluotsi saapui Villarrealin peräsimeen kesällä 2020. Päätös yllätti monet. Villarreal ei ole Espanjankaan mittakaavalla todellinen suurseura, mutta Emery otti haasteen vastaan ja voitti joukkueen kanssa sensaatiomaisesti Eurooppa-liigan. Huima saavutus.

Emeryltä oli hieno ele astua sivuun niin sanotuista suurista ympyröistä ja siirtyä astetta pienempään seuraan. PSG- ja Arsenal-pestit kun eivät sujuneet täysin odotuksien mukaisesti ja luotsi saapui Villarrealiin hakemaan uralleen uutta nostetta. Joskus yksi askel taaksepäin on kaksi askelta eteenpäin -lausahdus sopii tähän tilanteeseen loistavasti.

Emery tunnetaan yksityiskohtiin valtavasti huomiota kiinnittävänä valmentajana, joka tutkii ja analysoi itse peliä enemmän kuin valtaosa valmentajista. Emeryä onkin syytetty liian pikkutarkkamaisesta lähestymistavastaan jalkapalloon ja valmentamiseen, mutta toisaalta luotsin saavutukset ovat kiistattomat. Emery voidaan ehdottomasti laskea huippuvalmentajien joukkoon.

Peliryhmitys – muoto

Emery peluutti Villarrealia viime kaudella 4-3-3:ssa ja 4-4-2:ssa. Emery käytti kumpaakin muotoa aktiivisesti ja usein, vaikka 4-4-2 olikin yleisempi. 4-3-3 on hyökkäysvoittoisempi ja laitahyökkääjien myötä nopeampi muoto, mutta 4-4-2 on paremmin organisoitu ja vaikeammin murrettavissa.

Ennen Emeryn saapumista Villarrealilla oli suuria vaikeuksia pitää puolustustaan tiiviinä, mutta Emeryn alaisuudessa se on muuttunut merkittävästi. Villarreal voi halutessaan puolustaa pitkiäkin aikoja omalla kenttäpuoliskollaan, vaikkei se kuulukaan seuran hyökkäysvoittoiseen identiteettiin.

Sergio Asenjo on lähtökohtaisesti ykkösmaalivahti La Ligassa. Gerónimo Rulli pelasi viime kaudella Eurooppa-liigassa ja saattaa olla, että hänet nähdään maalilla myös Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Pau Torres ja Raúl Albiol muodostivat viime kaudella loistavan topparikaksikon. Pau on peliä avaava toppari ja Albiol on huomattavasti fyysisempi puolustaja, joka menee mielellään kaksinkamppailuihin. Álvaro Pedraza ja Mario Gaspar ovat laadukkaat vaihtoehdot laitapuolustajiksi.

Valenciasta vuosi sitten saapunut kaksikko Francis Coquelin ja Dani Parejo ovat selvät ykkösvaihtoehdot keskikentälle.

Laitapelaajatilanne on astetta mielenkiintoisempi, mutta lähtökohtaisesti Manu Trigueros (joka on varmasti avauksen pelaaja jollakin paikalla) ja Samu Chukwueze aloittavat laidoilla. Villarreal voi pelata myös yhdellä kärjellä, mutta 4-4-2 oli viime kaudella yleisempi ja Gerard Moreno ja Paco Alcácer ovat ykkösvaihtoehdot kärkeen.

Ihanneavaus

Villarrealin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=40 /]

Mistä sijoista Villarreal pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Mestarien liiga vie energiaa – Villarreal parantaa silti

Sijat: 5-7

Villarreal on laadukkaasti valmennettu ja kasattu joukkue. Viime kausi La Ligassa ei sujunut odotusten mukaan ja seura jäi vasta seitsemänneksi. Sitä voi pitää pettymyksenä.

Eurooppa-liigan voitto luonnollisesti muutti kauden suureksi onnistumiseksi, sillä mestaruuden lisäksi se toi seuralle paikan Mestarien liigaan. Joukkue on parantunut viime kaudesta, mutta onko tarpeeksi? Neljän kärki (Atlético, Real Madrid, Barcelona, Sevilla) ovat parempia, mutta Villarreal kykenee taistelemaan viidennestä sijasta.

Mahdollisuudet

Jos Gerard Moreno jatkaa hurjaa virettään, on Villarrealilla mahdollisuus edetä Mestarien liigan pudotuspeleissäkin pitkälle. Viime kaudella Villarreal oli ailahteleva etenkin La Ligassa ja sillä oli usein vaikeuksia murtaa syvällä puolustavaa blokkia, mutta Emery on todennäköisesti löytänyt siihen ratkaisuja kesän aikana.

Villarreal on alkavalla kaudella aiempaa monipuolisempi ja kykenee aiheuttamaan vaikeuksia käytännössä kenelle tahansa. Neljän joukkoon pääseminen olisi hurja suoritus, mutta Emeryn tuntien ei suinkaan mahdoton.

Haasteet

Villarreal ei ole vahvistunut tarpeeksi. Useille pelipaikoille on monia pelaajia, mutta laatu on määrää tärkeämpi. Mestarien liigan lohkovaihe vie joukkueelta huomattavasti energiaa, mutta elokuun alkuun mennessä seurajohto ei ole reagoinut siihen tarpeeksi hyvin.

Materiaali on varsin kapea laitahyökkääjien suhteen. Lisäksi on mielenkiintoista nähdä, millaista rotaatiota Emery käyttää La Ligassa syyskaudella Mestarien liigan vuoksi. Se saattaa kostautua ja näkyä heikkoina tuloksina.

[td_block_11 custom_title=”Villerreal-uutiset” tag_slug=”villarreal” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]