Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Real Sociedad de Fútbol
 • Perustettu: 1909
 • Stadion: Anoeta Stadium (39 500)
 • Kotikaupunki: San Sebastián
 • Kotiasu: Sinivalkoraidallinen
 • Vierasasu: Musta
 • Manageri: Imanol Alguacil
 • Saavutukset: La Ligan voitto kausina 1980-81 ja 1981-82, Copa del Reyn voitto kausina 1909, 1986-87, 2019-20, Espanjan Supercupin voitto vuonna 1982.

Hieno kausi sai arvoisensa päätöksen

Real Sociedad voitti Copan mestaruuden huhtikuun alussa. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 5. (selviytyi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen)
 • Pisteet: 62
 • 17 voittoa, 11 tasapeliä, 10 tappiota
 • Maaliero: 59-38
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Neljännesvälierät, hävisi Betisille 1-3 jatko-ottelussa. Voitti silti kauden 2019-20 Copan mesataruuden, joka pelattiin poikkeuksellisesti huhtikuussa 2021.
  • Eurooppa-liiga: 1. pudotuspelikierros, hävisi Manchester Unitedille yhteismaalein 4-0.

Real Sociedadin kautta La Ligassa voi pitää suurena onnistumisena. Kärkinelikko oli yksinkertaisesti liian hyvä, eikä Real Sociedad pysynyt heidän vauhdissaan kevätkaudella. Se on ymmärrettävää. Real Sociedadin syyskausi oli kuitenkin loistava.

Joulukuun puoliväliin mennessä joukkue oli hävinnyt vain kerran ja majaili koko sarjan piikkipaikalla, kun Atlético ei ollut vielä pelannut rästiotteluitaan. Huima saavutus.

Kauden kohokohdaksi nousee huhtikuun alussa pelattu historiallinen Copan baskifinaali, jossa vastaan asettui Athletic. Kyseessä oli kauden 2019-20 finaali, joka siirrettiin vuodella eteenpäin koronaviruspandemian vuoksi. Real Sociedad voitti finaalin maalein 1-0 ja juhli ensimmäistä pokaaliaan melkein 40 vuoteen.

Eurooppa-liigassa Manchester United antoi kylmää kyytiä Real Sociedadille ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Manchester United voitti otteluparin yhteismaalein 4-0 ja eteni lopulta aina finaaliin saakka, jossa Villarreal oli parempi voittaen mestaruuden. Kauden 2021-22 Copassa Betis lähetti Real Sociedadin kotimatkalle.

Mitä siirtoja Real Sociedad on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tärkeimmässä onnistuttu

Moyá poistui Real Sociedadista kolmen ja puolen vuoden jälkeen. Kuva: Getty Images.

Real Sociedad on ollut hiljainen siirtomarkkinoilla. Helmikuussa 2018 Atléticosta Real Sociedadiin siirtyneen Miguel Ángel Moyàn sopimus päättyi ja maalivahti poistui San Sebastiánista. Real Sociedad korvasi Moyàn Mathew Ryanilla, joka toimii Álex Remiron varavahtina.

Real Sociedad hankki Diego Ricon Bournemouthista noin 500 000 eurolla. Laitapuolustaja on Ryanin tapaan vaihtomies alkavalla kaudella.

Real Sociedad on saanut pidettyä kiinni avainpelaajistaan ja se on seuran suurin onnistuminen. Ruotsin EM-kisajoukkueen ykköshyökkääjä Alexander Isak suostui allekirjoittamaan jatkosopimuksenkin.

Jos ja kun Willian José jättää Real Sociedadin elokuun aikana, on seuran hankittava joukkueeseen toinen hyökkääjä. Carlos Fernández on helmi-maaliskuulle asti sivussa polvivamman vuoksi, joten Willian Josén lähtiessä Isak olisi ainoa vaihtoehto kärkeen.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Real Sociedad”]

Ketkä ovat Real Sociedadin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Mikel Oyarzabal
24 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Real Sociedadin ykköstähti. 24-vuotias Oyarzabal on pelannut nuoresta iästään huolimatta jo 239 ottelua Real Sociedadin edustusjoukkueessa. Vasempana laitahyökkääjänä tunnettu Oyarzabal on laadukas maalintekijä.

Oyarzabal haastaa vasemmalla laidallaan ja on vahva kaksinkamppailupelaaja. Kehitettävää riittää vielä kokonaisvaltaisessa pelaamisessa. Oli mukana Espanjan EM- ja olympiajoukkueessa, mikä voi näkyä alkukaudesta väsymyksenä.

Mikel Merino
25 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Keskikentän moottori. Ei ole kummoisempi maalintekijä tai maalisyöttöjen antaja, mutta se ei ole Merinon roolikaan. Pienistä maalimääristään huolimatta Merino laukoo varsin aktiivisesti.

Merino harvoin antaa linjoja murtavia syöttöjä, mutta monipuolisuutensa myötä kykenee pelaamaan hyvin niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin. Tunnetaan aggressiivisena prässääjänä, joka ei kaihda kaksinkamppailuja.

Alexander Isak
21 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Real Sociedadin paras maalintekijä. Ruotsalaiskärki iski viime kaudella komeat 17 maalia La Ligassa. Oli Ruotsin ykköskärki EM-kisoissa.

Kookas hyökkääjä on pituudestaan huolimatta nopea ja kykenee rakentamaan myös itselleen maalipaikkoja. Viihtyy usein boksissa, kun vierellä juoksevat taiturit luovat hänelle maalipaikkoja. Allekirjoitti jatkosopimuksen Real Sociedadin kanssa kesällä.

Läpimurtopelaaja – Ander Barrenetxea

Kuva: Getty Images.

19-vuotias vasen laitahyökkääjä pelasi edustusjoukkueessa reilut 1500 minuuttia viime kaudella. Peliajan on määrä nousta alkavalla kaudella. Barrenetxea teki viime kaudella kolme maalia La Ligassa, mutta nuorukainen on osoittanut, että ainakin tällä hetkellä suurimmat vahvuudet ovat pallottomassa pelissä.

Barrenetxea on hyvin aktiivinen ja tehokas prässääjä, joka taklaa aggressiivisesti. Barrenetxea on yksi Euroopan huippusarjojen eniten onnistuneita prässejä tehneistä pelaajista.

Miten Real Sociedad pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on La Realin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Imanolin projekti elää ja hengittää – palkintona odotettu pokaali

Imanol Alguacil on valmentanut Real Sociedadia yli kahden ja puolen vuoden ajan. Kuva: Getty Images.

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Imanol Alguacil
 • Valmentaja: Mikel Labaka
 • Kuntovalmentaja: David Casamichana
 • Analyytikko: Beñat Labaien
 • Maalivahtivalmentaja: Luis Llopis

50-vuotias Alguacil saapui Real Sociedadin peräsimeen tammikuussa 2019. Alguacil oli toiminut Real Sociedadin B-joukkueen päävalmentajana vuosien ajan, mutta nousi edustusjoukkueen luotsiksi, kun Asier Garitano sai potkut.

Pelaajaurallaan muun muassa Villarrealia edustanut Alguacil on valmentanut ainoastaan Real Sociedadin organisaatiossa. Alguacil on tiettävästi saanut tarjouksia muistakin maisemista, mutta luotsi on päättänyt jäädä kotiinsa. Se on osoittautunut hienoksi päätökseksi, sillä Alguacil on tehnyt kahden ja puolen vuoden aikana suorastaan upeaa työtä Real Sociedadin edustusjoukkueessa.

Alguacil tunnetaan varsin kiihkeänä valmentajana, joka on usein menettänyt hermonsa kentän laidalla ja antanut sen näkyä.

Alguacil allekirjoitti hiljattain jatkosopimuksen, joka pitää hänet tehtävässään kesään 2023 saakka.

Peliryhmitys – muoto

Alguacil ei peluuta joukkuettaan yhdessä tutussa turvallisessa muodossa, vaan häneltä löytyy useita käyttökelpoisia variaatioita. Suuri osa viime kaudesta sujui yhdellä kärjellä, mutta Alguacil peluutti myös kahta hyökkääjää samaan aikaan.

4-1-4-1 -muoto oli suuressa käytössä syyskaudella, mutta kevätkaudella Alguacil käytti 4-3-3:sta tai jopa 4-4-2:sta.

Alguacil peluuttaa hyvin hyökkäysvoittoista jalkapalloa, johon sisältyy muun muassa jatkuva riskien ottaminen. Tarkasti ja pienin askelein peliään rakentava Real Sociedad käyttää huomattavan paljon laitapelaajiaan. Laitapuolustajat nousevat aggressiivisesti ylös ja samaan aikaan laitahyökkääjät hakevat tilaa tyhjiltä alueilta.

Pelin- ja pallonhallinnan mielellään itselleen ottava Real Sociedad on kehittynyt pelillisesti huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana. Vain harvat espanjalaisjoukkueet hyökkäävät yhtä tehokkaasti kuin Real Sociedad.

Álex Remiro on selvä ykkösvaihtoehto maaliin. Aritz Elustondo ja Robin Le Normand ovat ykkösvaihtoehdot toppareiksi. Andoni Gorosabel ja Nacho Monreal avaavat laitapuolustajina, joilla on suuri merkitys hyökkäys- ja puolustuspelaamisessa.

Martin Zubimendi ja Mikel Merino ovat keskikentän keskustassa. Merino voi toki pelata ylempänäkin, jolloin Igor Zubeldia nousisi Zubimendin pariksi keskikentälle.

Mikel Oyarzabal ja Alexander Isak ovat ilmiselvät vaihtoehdot hyökkäykseen. David Silva ja Portu joutuvat taistelemaan avauksen paikoistaan. Adnan Januzaj voi olla myös laadukas vaihtoehto avauskokoonpanoon.

Ihanneavaus

Real Sociedadin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=37 /]

Mistä sijoista Real Sociedad pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Unelmana paikka Mestarien liigassa

Sijat: 5-7

Imanol on osoittanut saavansa pelaajistaan paljon irti. Real Sociedad on hyvin koottu joukkue, jolla ei ole sen suurempia puutteita millään osa-alueella.

Viime kaudella Real Sociedad sijoittui La Ligassa viidenneksi, ja se on saanut pidettyä kiinni jokaisesta avainpelaajastaan. Se on jopa sarjasijoitusta suurempi saavutus, sillä avainpelaajien pysyminen San Sebastiánissa on suorastaan elintärkeää.

Real Sociedadilla on laadukas joukkue, joka sijoittuu europaikoille myös alkavalla kaudella.

Mahdollisuudet

Real Sociedad pelasi viime kaudella aika ajoin jopa loistavaa jalkapalloa. Syyskaudella Real Sociedad oli käytännössä kuin voittamaton ja johti sarjaa vielä marraskuussa, kun Atlético ei ollut pelannut rästiotteluitaan.

Jos Imanol saa Real Sociedadin samanlaiseen iskuun kuin viime syksynä, voi seura taistella neljännestä sijasta. Se ei ole suinkaan yksinkertainen haaste, mutta Imanol ja Real Sociedad osoittivat kykenevänsä siihen puolen kauden ajan.

Haasteet

Mestarien liiga -paikka on Real Sociedadin unelma. Se on vaikea sellainen, eikä välttämättä järin realistinenkaan. Atléticolla, Real Madridilla, Barcelonalla ja Sevillalla on huomattavasti paremmat pelaajamateriaalit ja he kykenevät kierrättämään pelaajiaan eurokiireiden puskiessa päälle siten, ettei taso juurikaan putoa.

Real Sociedadilla ei ole sellaista mahdollisuutta. Alexander Isak ja Mikel Oyarzabal tarvitsevat tulitukea hyökkäyksessä. Jos Real Sociedad ei pääse europeleihin, on kyseessä merkittävä epäonnistuminen.

[td_block_11 custom_title=”Real Sociedad -uutiset” tag_slug=”real-sociedad” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]