Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Real Betis Balompié
 • Perustettu: 1907
 • Stadion: Estadio Benito Villamarín (60 720)
 • Kotikaupunki: Sevilla
 • Kotiasu: Vihreävalkoraitainen
 • Vierasasu: Lila
 • Manageri: Manuel Pellegrini
 • Saavutukset: La Ligan voitto kaudella 1934-35, Copa del Reyn voitto kausina 1976-77 ja 2004-05, Copa del Reyn finaalissa kausina 1931 ja 1996-97, seitsemän La Liga 2:n voittoa (viimeisin kaudella 2014-15).

Kokenut Pellegrini toi mukanaan huiman parannuksen

Betisin viime kausi sujui huomattavasti paremmin kuin edelliset. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 6. (selviytyi Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen)
 • Pisteet: 61
 • 17 voittoa, 10 tasapeliä, 11 tappiota
 • Maaliero: 50-50
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Puolivälierät, hävisi Athleticille 1-2 rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Betis sijoittui viime kaudella La Ligassa kuudenneksi ja pelaa syksyllä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Harva olisi uskonut siihen vuosi sitten, vaikka Manuel Pellegrinin nimitys olikin hyvin tärkeä etenkin imagollisesti. Betis ilmoitti sillä haluavana ottaa suuren askeleen eteenpäin niin joukkueena kuin seuranakin.

Viime kausi ei kuitenkaan alkanut järin hyvin. Pellegrinin Betisillä oli merkittäviä pelillisiä ongelmia, jotka liittyivät etenkin maalipaikkojen rakenteluun ja viimeistelyyn. Betis jäi syyskaudella usein nollille ja monet kannattajat olivat pettyneitä Pellegrinin lähestymistapaan.

Kauden toinen puolisko oli kuitenkin täysin erilainen kuin ensimmäinen. Betis pelasi varsin samalla tavalla, mutta viimeiset syötöt löysivät kohteensa suuremmalla tarkkuudella ja mikä tärkeintä, maalipaikoista syntyi myös maaleja. Se ei ollut suinkaan itsestäänselvyys kauden avauspuolikkaalla.

On huomionarvoista, että Betis hävisi vuodenvaihteen jälkeen La Ligassa vain kahdesti. Jos maalinteko tökki, samaa voi sanoa myös puolustuksesta. Kevätkaudella puolustus oli tukittu ja Betis voitti otteluita tekemällä vain yhden maalin. Sekin riittää, jos puolustus on kunnossa.

Nabil Fekir, Sergio Canales ja jopa paljon parjattu Borja Iglesias pelasivat hienon kauden. Iglesias iski 13 maalia, vaikka hänet ehdittiinkin jo tuomita seurahistorian suurimmaksi floppihankinnaksi tehtyään vain muutaman maalin ensimmäisellä kaudellaan.

Mitä siirtoja Betis on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Liian vähän vahvistuksia

Yksi kesän parhaista kaupoista La Ligassa. Granadassa loistavasti pelannut Rui Silva siirtyi ilmaiseksi Betisin tolppien väliin. Kuva: Getty

Betis on elokuun alkuun mennessä tehnyt sopimuksen Rui Silvan, Juan Mirandan ja Youssouf Sabalyn kanssa. Kolme vahvistusta ei ole riittävästi, mutta aikaa joukkueen vahvistamiseen on edelleen.

Kolmikosta jokainen on lähtökohtaisesti avauskokoonpanon pelaaja. Silva nousi Granadassa La Ligan kärkivahtien joukkoon ja portugalilainen nousee satavarmasti Claudio Bravon ohi nokkimisjärjestyksessä.

Joel Robles on poistumassa seurasta. Miranda kilpailee pelipaikasta Álex Morenon kanssa. Sabaly on suora Emersonin korvaaja, joka siirtyi Barcelonaan.

Aïssa Mandin sopimus Betisin kanssa päättyi ja marokkolainen siirtyi Villarrealiin. Mandin menetys on Betisille merkittävä takaisku. Betis tarvitsee elokuun aikana vähintään yhden topparin – ellei kaksikin.

Joukkue on saanut Emersonia ja Mandia lukuun ottamatta pidettyä odotettua paremmin kiinni avainpelaajistaan, joten Betis ei tarvinnut suuria muutoksia. Sen sijaan joukkue tarvitsee leveämmän materiaalin.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Real Betis”]

Ketkä ovat Betisin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Guido Rodríguez
27 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Guido siirtyi Betisiin tammikuussa 2020, mutta jäi ensimmäisellä kaudella varsin pienelle vastuulle, eikä noussut joukkueen johtohahmoksi. Läpimurto tapahtui viime kaudella.

Guido oli alusta saakka Betisin ehdotonta parhaimmistoa ja samalla yksi pelipaikkansa parhaista La Ligassa. Puolustava keskikenttäpelaaja ei ole teknisesti taitava, eikä rakenna joukkueen hyökkäyksiä, mutta hoitaa oman ruutunsa puolustuslinjan edessä loistavasti. Riistää palloja, blokkaa laukauksia ja taklaa aktiivisesti.

Nabil Fekir
28 vuotta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Erikoistilannespesialisti aloittaa kolmannen kautensa Betisissä. Temperamenttinen taituri on ollut kummallakin kaudellaan Betisin hyökkäyspään suurin uhka.

Fekir on teknisesti yksi sarjan taitavimmista pelaajista. Rakentaa Betisin peliä, pelaa loistavasti Canalesin kanssa yhteen ja luo hyökkääjille laadukkaita maalipaikkoja.

Sergio Canales
30 vuotta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

La Ligan parhaimpia pelaajia. Loistava peliäly- ja käsitys, joiden avulla hän rakentaa Fekirin kanssa Betisin hyökkäyksiä. Betisin peli pyörii Canalesin kautta, joka haluaa pallon haltuunsa jatkuvasti vastustajan kenttäpuoliskolla.

Canalesilla on La Ligan parhaimpia syöttöprosentteja, ja hän on koko sarjan aktiivisimpia syöttelijöitä. Canalesilta luonnistuu myös pitkät ja millintarkat puolenvaihdot, jotka matkaavat poikkeuksetta oikeaan osoitteeseen.

Läpimurtopelaaja – Juan Miranda

Kuva: Getty Images.

Miranda pelasi viime kauden Betisissä lainalla Barcelonasta. Vasen laitapuolustaja syrjäytti Álex Morenon ja nappasi kevätkaudella avauskokoonpanon paikan itselleen Manuel Pellegrinin alaisuudessa.

21-vuotias Miranda katkoo syöttöjä, riistää palloja ja on myös käyttökelpoinen pelaaja hyökkäyspäässä. Nappaa avauksen paikan itselleen heti alkukaudella ja nousee Betisin puolustuksen tukipilariksi.

Miten Betis pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Betisin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pellegrini saavutti tavoitteen jo ensimmäisellä kaudellaan

Pellegrini luotsasi Betisin Eurooppaan. Kuva: Getty

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Manuel Pellegrini
 • Valmentaja: Rubén Cousillas
 • Valmentaja: Fernando Fernández Escribano
 • Kuntovalmentaja: José Cabello
 • Maalivahtivalmentaja: Toni Doblas

Kokenut Pellegrini on yksi tunnetuimmista Euroopassa valmentavista luotseista. Pellegrini on valmentanut muun muassa Real Madridin ja Manchester Cityn kaltaisia suurseuroja. Chileläisluotsi voitti Manchester Cityn peräsimessä Valioliigan mestaruuden keväällä 2014.

Pellegrini valmensi West Hamia vuosina 2018-19. Luotsi saapui Betisin peräsimeen kesällä 2020. Ennen Pellegrinin saapumista Betisillä oli ollut muutaman kauden ajan hyvin vaikeaa. Seura oli menettänyt Quique Setiénin tuoman hetkellisen stabiiliuden ja oli luisumassa jälleen keskikastin seuraksi.

Pellegrini kuitenkin luotsasi Betisin välittömästi kuudenneksi. Betis osallistuu alkavalla kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Pellegrini saavutti seurajohdon tavoitteen siten jo ensimmäisellä kaudellaan. Betis keräsi viime kaudella peräti 20 pistettä enemmän kuin kaudella 2019-20. Se ei ole sattumaa.

67-vuotiasta Pellegriniä pidetään rauhallisena persoonana, joka vain harvoin nostaa ääntään kentän vierellä tai lehdistötilaisuuksissa. Ero on siten huomattava verrattuna edellisiin Betis-luotseihin.

Peliryhmitys – muoto

Pellegrini peluutti Betisiä läpi viime kauden puhtaassa 4-2-3-1:ssä ja kokeili vain harvoin erilaisia muotoja.

Puolustaessa keskikentän ylempi kolmikko pudottautuu Guido Rodríguezin ja William Carvalhon rinnalle, jolloin Betis puolustaa viidellä keskikenttäpelaajalle. Muoto on siinä vaiheessa 4-5-1.

Betis hallitsi palloa ja luotti yleensä pitkiin hyökkäyksiin. Nopeus puuttui, mutta Betis onnistui murtamaan vastustajan linjoja ja alhaalla makaavaa blokkia Sergio Canalesin ja Nabil Fekirin oivilla syötöillä. Kaksikko pelasi käytännössä vapaassa roolissa pallon kanssa.

Laitapuolustajat nousevat aktiivisesti ylös tukemaan hyökkäyksiä. Laitapelaajat ovatkin hyvin suuressa roolissa, sillä Betisin peli pyörii usein Canalesin kautta, joka viihtyy vasemmalla laidalla ja keskellä.

Tuore hankinta Rui Silva on Betisin uusi ykkösmaalivahti. Víctor Ruiz ja Marc Bartra muodostavat alustavasti topparikaksikon. Betis tarvitsee laadukkaamman toppariparin, joten vahvistuksia on tultava. Silvan tapaan seuraan juuri saapunut Youssouf Sabaly on lähtökohtaisesti avauksen oikea laitapuolustaja. Sabaly on saanut mukavasti vastuuta harjoituskaudella.

Guido ja Carvalho ovat keskikentän keskustassa. Carvalhon viime kausi oli rikkonainen, mutta kunnossa ollessaan hän on selvä avauskokoonpanon pelaaja. Canales ja Fekir tähdittävät hyökkäystä. Aitor Ruibal ja Joaquín taistelevat avauksen paikasta oikealla laidalla. Viime kaudella viimein maaliinkin osunut Borja Iglesias on joukkueen ykköskärki.

Ihanneavaus

Betisin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=35 /]

Mistä sijoista Betis pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pellegrini käänsi kriisiseuran kurssin pysyvästi

Sijat: 6-8

Betisin pelaajamateriaali on laadukas, mutta ei niin laadukas, että sen kanssa voisi taistella paikasta Mestarien liigaan. Pellegrini sai kevätkaudella joukkueestaan maksimit irti ja osoitti, että ikuisen epäonnistujan leimaa otsassaan kantavan Betisinkin on mahdollista päästä europeleihin.

Pellegrinin ansiosta Betis on jälleen seura, jonka voi ottaa tosissaan. Seuran imago on noussut huomattavasti ja mikä tärkeintä, se näkyy positiivisesti myös kentällä.

Mahdollisuudet

Pellegrini sai Borja Iglesiasin takaisin elävien kirjoihin varjojen mailta. Viime kaudella syntyi 13 maalia, kun ensimmäisellä kaudella niitä syntyi vain kolme. Jos Iglesias saa pidettyä maalintekovireensä yllä heti alkukaudesta lähtien, voi Betis napata yllättävistäkin paikoista pisteitä syyskaudella.

Viime kaudella puhdas maalintekijä puuttui. Menestyksen kannalta elintärkeää on myös se, että Betis saa pidettyä kiinni Canalesista, Fekiristä ja Guidosta elokuussa. Kolmikko on mittaamattoman arvokas Betisille.

Haasteet

Viime kauden ensimmäisellä puoliskolla Betis ajautui todelliseen syysmasennukseen, josta sen oli vaikea päästä pois. Tällä kaudella Betisillä ei ole varaa samanlaiseen, ellei seura halua pelata identtistä kautta kuin vuosi sitten.

Betis ajautui vuosi sitten surkeaan tilanteeseen muutaman yllättävän tappion jälkeen. Pelillinen ja henkinen lukko oli niin suuri, että Pellegrini sai availla sitä 3-4 kuukauden ajan.

[td_block_11 custom_title=”Betis-uutiset” tag_slug=”real-betis” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]