Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

__tcfapi('addEventListener', 2, function(tcData, success) { if (success) { if (tcData.eventStatus == 'useractioncomplete' || tcData.eventStatus == 'tcloaded') { var hasStoreOnDeviceConsent = tcData.purpose.consents[1] || false;

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) ); } } }

});

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Real Club Celta de Vigo
 • Perustettu: 1923
 • Stadion: Balaídos (29 000)
 • Kotikaupunki: Vigo
 • Kotiasu: Vaaleansininen
 • Vierasasu: Tummansininen
 • Manageri: Eduardo Coudet
 • Saavutukset: La Liga 2:n voitto kausina 1935-36, 1981-82 ja 1991-92, Copa del Reyn finaalissa kausina 1947-48, 1993-94 ja 2000-01, UEFA Intertoto cupin voitto vuonna 2000.

Parempaan päin – Celta piristyi epäonnistumisten jälkeen

Europaikat jäivät haaveeksi, mutta Celtan viime kautta voi pitää hyvin onnistuneena. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 8.
 • Pisteet: 53
 • 14 voittoa, 11 tasapeliä, 13 tappiota
 • Maaliero: 55-57
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Toinen kierros, hävisi Ibizalle 2-5.

Celtan kausi lähti surkeasti käyntiin. Peliesitykset olivat luokattomia ja joukkue kärsi suurista maalintekovaikeuksista. Óscar García sai potkut päävalmentajan paikalta yhdeksän ottelun jälkeen. Seura oli voittanut vain yhden ottelun ja onnistunut vain kuudesti maalinteossa. Siinä vaiheessa oli helppo ajatella, että seuran muutaman vuoden kestänyt alakulo jatkuisi vielä pitkään.

Chacho Coudet palkattiin Garcían korvaajaksi. Coudet toi Celtaan omia ideoitaan, joiden avulla joukkueesta tuli huomattavasti paremmin organisoitu, mutta ennen kaikkea intohimoinen argentiinalaisvalmentaja toi pelaajistoonsa asennetta. Celta oli alkukaudella huolimaton ja kärsimätön joukkue, mutta muutama viikko Coudet’n pestaamisen jälkeen joukkueen otteet näyttivät täysin erilaisilta.

Celta oli Coudet’n pestin ensimmäisellä viikolla La Ligan jumbona. Puolta vuotta myöhemmin Celta taisteli vielä tosissaan europaikoista, vaikka kierrokset loppuivatkin kesken ja vigolaisseura jäi ulos seitsemän parhaan joukosta. Siitä huolimatta ero on valtava ja se on pitkälti Coudet’n ansiota.

Celtalla oli viime kaudella vaikeita hetkiä myös Coudet’n alaisuudessa, mutta jos aiemmin Celta olisi vaipunut sen seurauksena täydelliseen masentuneisuuteen, ei samaa voi sanoa nyky-Celtasta. Ongelmat ratkaistiin asenteen kautta ja Celta pelasi parhaan kautensa aikoihin.

Mitä siirtoja Celta on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vähän hankintoja, mutta laadukkaita sellaisia

Javi Galán on suorastaan loistava hankinta. Kuva: Getty Images.

Vasempana laitapuolustajana tunnettu Javi Galán siirtyi neljällä miljoonalla eurolla Huescasta Celtaan. Galán pelasi suorastaan mahtavan viime kauden Huescan takalinjoilla ja monet yllättyivät, kun laitapuolustaja ei siirtynyt astetta suurempiin ympyröihin. Taso nimittäin riittää ja se on selvää. Galán nappaa Celtasta avauskokoonpanon paikan ja on helppo ennustaa, että hän kuuluu alkavalla kaudella Celtan parhaimmistoon.

Celta hankki lisäksi Franco Cervin Benficasta niin ikään neljällä miljoonalla eurolla. Vasen laitahyökkääjä taistelee avauskokoonpanon paikasta Noliton kanssa. Argentiinan A-maajoukkueessakin debytoinut Cervi vietti viisi vuotta Benficassa.

Celta lainasi Matías Dituron Chilen pääsarjasta. 34-vuotias Dituro lisää kilpailutilannetta Celtan maalivahtiosastolla. Maalivahti on saanut vastuuta harjoituskaudella.

Celta ei ole kokenut dramaattisia menetyksiä elokuun alkuun mennessä. Álvaro Vadillo siirtyi 1,5 miljoonalla eurolla Espanyoliin. Jeison Murillon laina päättyi ja toppari palasi Sampdoriaan. Jozabed Sánchez, David Juncà ja David Costas poistuivat odotetusti Vigosta.

Celta tarvitsee elokuun aikana ainakin yhden uuden hyökkääjän, ellei kaksikin. Lisäksi vähintään yhden topparin on saavuttava seuraan.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Celta Vigo”]

Ketkä ovat Celtan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Renato Tapía
26 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Huima viime kausi. Perulaiskeskikenttäpelaaja saapui Feyenoordista Celtaan vuosi sitten. Tapía oli jäänyt pienelle vastuulle Hollannissa ja vain harvat odottivat hänen onnistuvan Celtassa.

Mitä vielä. Tapía oli yksi pelipaikkansa parhaista La Ligassa. Tapía oli Óscar Garcían ja myöhemmin Celtan valmentajaksi saapuneen Chacho Coudet’n ehdoton luottomies. Tapía on tunnettu etenkin kaksinkamppailupelaamisestaan ja pallonriistoistaan. Celtan tärkeimpiä yksilöitä.

Iago Aspas
34 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Aspas täytti juuri 34 vuotta, mutta ikä ei hidasta. Aspas kuuluu edelleen La Ligan eliittiin. Espanjan A-maajoukkueeseen takaisin vaadittu hyökkääjä voitti viime kaudella La Ligan syöttöpörssin 13 maalisyötöllään. Lisäksi Aspas iski 14 maalia, joten vigolaiskärjen kausi oli suuronnistuminen.

Aspas on todellinen Celta-legenda. Seuran oma kasvatti saa ensi kaudella 400 pelattua ottelua täyteen Celtan paidassa. 380 ottelussa on syntynyt 166 maalia ja 50 maalisyöttöä. Aspasia on helppo kunnioittaa, koska hän voisi edelleen edustaa Euroopan kärkiseuroja, mutta pelaa ennemmin kotikaupunkinsa seurassa.

Brais Méndez
24 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

24-vuotias Celtan oma kasvatti aloittaa viidennen kauden seuran edustusjoukkueessa. Oikea laitahyökkääjä iski yhdeksän maalia viime kaudella La Ligassa. Méndez oli jo liittymässä Espanjan EM-kisajoukkueeseen, kun Sergio Busquets sai koronavirustartunnan, mutta jäi lopulta sivuun joukkueesta.

Arvaamaton hyökkääjä on teknisesti taitava, mutta osaa ennen kaikkea käyttää nopeuttaan hyväkseen oikeissa paikoissa. Juoksee usein linjan taakse ja on jatkuvasti vaikea pideltävä. Celtan ehdoton avainpelaaja.

Läpimurtopelaaja – Fran Beltrán

Nyt on korkea aika ottaa seuraava askel. Kuva: Getty Images.

Beltrán on yksi koko La Ligan turhauttavimmista pelaajista. Viimeistä läpimurtoa eliittiin on odotettu jo muutaman vuoden ajan, mutta sitä ei ole edelleenkään nähty, vaikka kyseessä on teknisesti kenties koko sarjan lahjakkain nuori pelaaja.

On toki muistettava, että Beltrán on vieläkin vasta 22-vuotias, mutta läpimurron olisi tultava ennemmin kuin myöhemmin. Sai mukavasti peliaikaa loppukaudesta ja taistelee siitä myös alkavalla kaudella.

Miten Celta pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Celtan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Loistavaa työtä tehneen Coudet’n projekti jatkuu

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Eduardo Coudet
 • Valmentaja: Ariel Broggi
 • Kuntovalmentaja: Octavio Manera
 • Analyytikko: Carlos Fernández
 • Maalivahtivalmentaja: Rubén Martínez
Chacho Coudet on tehnyt Celtassa todella hienoa työtä. Kuva: Getty

Celta pestasi Chacho Coudet’n päävalmentajakseen viime marraskuussa, kun Óscar García sai potkut tehtävästään. Celtan alkukausi oli sujunut jälleen surkeasti ja seurajohto teki oikean päätöksen antaessaan potkut Garcíalle.

Coudet’n Celta-pesti alkoi loistavasti. Ensimmäisestä viidestä ottelusta tuloksena oli jopa neljä voittoa. Muutos oli merkittävä, sillä Celta oli voittanut kauden kymmenestä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden ja oli Coudet’n ensimmäisen ottelun jälkeen viimeisenä sarjassa.

Celta pelasi lopulta vahvan kauden argentiinalaisluotsin alaisuudessa ja sijoittui sarjassa kahdeksanneksi. Celta olisi taistellut europaikoista, jos Coudet olisi ollut Celtan peräsimessä heti kauden alusta saakka.

Coudet on tehnyt itselleen nimeä Etelä-Amerikassa. Hän valmensi argentiinalaista Racingia kahden vuoden ajan, jonka jälkeen matka jatkui brasilialaiseen Internacionaliin.

Pelaajaurallaan muun muassa Celtaa ja River Platea edustanut Coudet allekirjoitti vigolaisseuran kanssa heinäkuussa kesään 2024 kestävän jatkosopimuksen.

Peliryhmitys – muoto

Coudet peluutti Celtaa viime kaudella pitkälti 4-4-2:ssa. Keskikentän nelikko voi olla monessa eri muodossa, kuten timantissa, jolloin Renato Tapía on toppareiden edessä keskikentän pohjalla. Myös Denis Suárez voi pudota Tapían pariksi keskikentän pohjalle, jos Coudet haluaa pelata kahdella alempana olevalla keskikenttäpelaajalla.

Coudet on peluuttanut harjoituskaudella myös 4-1-3-2:sta. Tapía ja Fran Beltrán ovat vuorotelleet keskikentän pohjapelaajan paikalla. Nolito ja Benficasta saapunut Cervi taistelevat vasemman laitahyökkääjän paikasta. Kummatkin ovat olleet harjoituskaudella myös samaan aikaan kentällä. Nolito on pelannut kymppipaikalla kahden kärjen alapuolella.

On hyvin mahdollista, että 4-1-3-2 on Coudet’n Celtan muoto alkavalla kaudella. Suárez kykenee monipuolisuutensa myötä pelaamaan hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, laitahyökkääjänä tai alempana keskikenttäpelaajana.

Iago Aspas ja Santi Mina ovat avauskokoonpanon hyökkääjät. Kyseessä on kaksi erilaista pelaajatyyppiä. Aspas osallistuu huomattavasti enemmän pelinrakenteluun ja loppujen lopuksi viihtyy varsin vähän boksin sisällä. Aspas pyörii yleensä ympäri hyökkäyskolmannesta ja hakee aktiivisesti palloa jalkaansa.

Mina on sen sijaan huomattavasti ”puhtaampi kärki”, joka pysyttelee usein maalin lähettyvillä. Valenciassa Minan rooli oli hyvin erilainen ja silloin hän pelasi enemmän laidoilla. Hyökkääjät täydentävät toisiaan.

Ihanneavaus

Celtan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=26 /]

Mistä sijoista Celta pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Mahdollisuudet vaikka mihin

Sijat: 7-10

Celtalla on ollut usein laadukas pelaajamateriaali, mutta sitä ei ole osattu käsitellä oikein. Nyt peräsimessä on valmentaja, joka on osoittanut saavansa joukkueesta parhaan irti – ja kenties vielä jopa enemmän.

Celtan olisi aiemmillakin kausilla pitänyt taistella europaikoista ja nyt siihen on todellinen mahdollisuus. Jos Celta pelaa Coudet’n alaisuudessa yhtä laadukkaasti kuin viime kaudella, on joukkueella hyvät mahdollisuudet taistella viimeisestä europaikasta.

Mahdollisuudet

Coudet on organisoinut Celtan niin laadukkaasti, että joukkue pääsee käytännössä pakosti laadukkaille maalipaikoille. Aiemmin niin ei ollut. Celtalla on Aspasin ja Minan kaltaisia maalintekijöitä, jotka osoittivat kliinisyytensä viime kaudella.

Celta on hyökkäyspäässä tehokas joukkue, joka ei tarvitse useita maalipaikkoja onnistuakseen maalinteossa. Viime kaudella xG:tään selvästi suuremman maalimäärän tehnyt Celta iski vain 12 maalia vähemmän kuin Atlético ja Real Madrid. Jos Celta on alkavalla kaudella yhtä tehokas, on sillä mahdollisuudet saavuttaa kauan himoittu europaikka.

Haasteet

Materiaali on kapea puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Elokuun alussa seuralla on vain kaksi keskuspuolustajaa ja kaksi hyökkääjää. Vahvistuksia on tultava, sillä muutoin Celta ajautuu ongelmiin ennemmin tai myöhemmin.

Joukkue pelaa kahden kärjen muodolla, eikä tällä hetkellä vaihdosta ole heittää sisään ainuttakaan puhdasta hyökkääjää. Tilanne on siten hyvin heikko ja seurajohdon on tiedostettava se. Jos vahvistuksia ei näy, voi Coudet vetää melkoiset herneet nenäänsä ja syystäkin.

[td_block_11 custom_title=”Celta Vigo -uutiset” tag_slug=”celta-vigo” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]