Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Club Atlético Osasuna
 • Perustettu: 1920
 • Stadion: Estadio El Sadar (23 576)
 • Kotikaupunki: Pamplona
 • Kotiasu: Tummanpunainen
 • Vierasasu: Vihreä
 • Päävalmentaja: Jagoba Arrasate
 • Saavutukset: La Liga 2:n mestaruus kausina 1934-35, 1952-53, 1955-56, 1960-61 sekä 2018-19.

Hieno viime kausi päättyi upeasti keskikastiin

Osasuna pelasi hienon kauden, eikä ollut lähelläkään putoamista. Kuva: Getty
 • La Liga
 • Pisteet: 44
 • 11 voittoa, 11 tasapeliä, 16 tappiota
 • Maaliero: 37-48
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Neljännesvälierät, hävisi Almeríalle 0-1.

Osasuna lähti viime kauteen samoin odotuksin kuin edelliseenkin, jolloin seura oli juuri noussut takaisin La Ligaan. Pitkälti ainoa tavoite oli säilyttää sarjapaikka, ja siinä Osasuna onnistui ilman sen suurempia ongelmia. Syyskaudella Osasunalla oli kuitenkin hyvin vaikeaa. Kauden avauspuolikkaan aikana tuli vain kolme voittoa ja maalinteko-ongelmat nostivat päätään, sillä 19 ottelussa syntyi vain 15 maalia.

Siitä huolimatta Osasunan seurajohto luotti täysin upeaa työtä seurassa tehneeseen Jagoba Arrasateen. Arrasate sai luottamuksen ja työrauhan, mikä näkyi tuota pikaa myös tuloksissa. Kauden toisella puoliskolla Osasuna nappasi jopa kahdeksan voittoa, mutta etenkin pelasi vakuuttavasti ja sen avulla taisteli loppukaudella kymmenen joukkoon pääsystä. Se ei lopulta onnistunut, mutta se ei vie mitään pois Osasunan hienolta kaudelta.

Monet kummastelivat heikon syyskauden jälkeen, miksei Arrasaten asemaa Osasunan päävalmentajana ole kyseenalaistettu, mutta seura tuki julkisesti päävalmentajaansa tietäen sen tuovan tuloksia. Ja sehän toi. Jälleen yksi esimerkki, ettei vaihtamalla välttämättä parane.

Osasuna varmisti sarjapaikkansa jo ennen kolmanneksi viimeistä otteluaan. Hurja saavutus toista kautta peräkkäin laadukkaasti valmennetulta joukkueelta.

Mitä siirtoja Osasuna on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Nappihankintoja, mutta riittävätkö ne?

Muun muassa Kike García on saapunut kesän aikana Osasunaan. Kuva: Getty

Osasuna oli aikaisin liikkeellä, sillä seura vahvisti Kike Garcían kolmivuotisen sopimuksen kolme päivää kauden päättymisen jälkeen. Se oli oiva päätös, sillä Eibar putosi ja Kike oli siten saatavissa ilmaiseksi. Kiken kaltaisen maalintekijän saaminen ilmaiseksi on Osasunalle huippu-uutinen. Tuo tarvittavaa leveyttä ja voi helposti napata avauskokoonpanon paikan itselleen.

Hienon viime kauden Osasunassa pelannut Ante Budimir saapui kesällä seuraan pysyvällä siirrolla. Mallorca lainasi hänet viime kaudeksi Osasunaan ja sai hänestä nyt kahdeksan miljoonan euron siirtokorvauksen. Ehdoton laatupelaaja ja voi muodostaa Kiken kanssa todellisen huippukärkiparin, jos Chimy Ávila pelaa laidalla tai hyökkääjien alapuolella.

José Ángel siirtyi Kiken tapaan Eibarista ilmaiseksi Osasunaan. Loistavista keskityksistään tunnettu laitapuolustaja tarvitsee pelirytmiä, sillä viime kausi meni osittain pilalle loukkaantumisten vuoksi. Jos pääsee muutaman vuoden takaiseen iskuun, on kyseessä suorastaan huippulisäys Osasunaan.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Osasuna”]

Ketkä ovat Osasunan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Chimy Ávila
27 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Chimy on kärsinyt vakavista polvivammoista viimeisen puolentoista vuoden aikana. Argentiinalaishyökkääjä loukkasi vakavasti polveaan juuri ennen koronaviruspandemian käynnistymistä.

Chimy sai polvensa kuntoon ennen viime kauden alkua, mutta loukkasi sen toistamiseen vain muutamien joukkueharjoitusten jälkeen. Palasi pelikentille huhtikuussa, mutta jäi ymmärrettävästi pienehkölle vastuulle pitkän poissaolon jälkeen.

Saanut pelituntuman takaisin harjoituskaudella ja onnistunut myös maalinteossa. Kunnossa ollessaan Osasunan hyökkäyspään vaarallisin pelaaja.

Sergio Herrera
28 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images.

Osasunan ehdoton tukipilari. Kookas maalivahti pelasi nappikauden ja oli Osasunan puolustuksen viimeinen lukko.

Herrera nousi viime kaudella lopullisesti Osasunan ykkösmaalivahdiksi ja herätti kesällä tiettävästi ainakin Atléticon kiinnostuksen, mutta pamplonalaisseura ei halunnut luonnollisesti luopua avainpelaajastaan. Teki viime syksynä jatkosopimuksen Osasunan kanssa, jossa on 11,5 miljoonan euron ulosostopykälä.

Ante Budimir
30 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Osasunaan viime kaudeksi siirtynyt Budimir oli joukkueensa paras maalintekijä 11 osumallaan. Mallorcan väreissä aikaisemmalla kaudella hienoa jälkeä tehnyt kroatialaiskärki jäi syyskaudella varsin pienelle vastuulle, eikä maaleja syntynyt.

Kauden toinen puolikas sujui huomattavasti paremmin. Budimir on yksi La Ligan parhaista pääpelaajista ja pääsi mukaan Kroatian EM-kisajoukkueeseen.

Läpimurtopelaaja – Javi Martínez

Javi Martínez viimeisteli pääsarjauransa avausmaalin Valencian verkkoon huhtikuussa. Kuva: Getty Images.

Osasuna lähtee kauteen varsin kokeneella joukkueella. Mukaan mahtuu kuitenkin muutama nuori pelaaja, jotka eivät ole vielä lyöneet läpi pääsarjatasolla. Yksi heistä on 21-vuotias Javi Martínez.

Osasunan oma kasvatti nousi edustusjoukkueen mukaan viime kaudella ja pääsi kuudesti avauskokoonpanoon. Martínez iski ensimmäisen maalinsa Osasunan edustusjoukkueessa huhtikuisessa Valencia-voitossa.

Saa alkavalla kaudella suuremman roolin ja todellisen näyttöpaikan. Osasunassa omia kasvatteja kunnioitetaan enemmän kuin muualla ja Martínezille on povattu roolia rotaatiossa.

Miten Osasuna pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Osasunan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Jatkuvuus tuottaa tulosta – Arrasate ja Osasuna ovat tehty toisilleen

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Jagoba Arrasate
 • Valmentaja: Bittor Alkiza Fernández
 • Kuntovalmentaja: Sergi Pérez
 • Analyytikko: Rubén Berrogui
 • Maalivahtivalmentaja: Richard Sanzol
Jagoba Arrasate on tehnyt hienoa työtä Osasunan peräsimessä. Kuva: Getty

43-vuotias Arrasate saapui Osasunan peräsimeen kesällä 2018. Arrasate nosti Osasunan välittömästi ensimmäisellä kaudellaan La Ligaan ja on onnistunut pitämään seuran pääsarjassa jo kahdesti peräkkäin. Ei mikään helppo suoritus ottaen huomioon, millaisella materiaalilla Osasuna lähti La Liga -kauteen nousunsa jälkeen kaksi vuotta sitten.

Ennen Osasuna-pestiään Arrasate muistetaan etenkin ajastaan Real Sociedadin päävalmentajana. Se oli valmentajan ensimmäinen pesti La Ligassa. Arrasate valmensi Real Sociedadia vajaan puolentoista vuoden ajan, kunnes sai potkut tehtävästään marraskuussa 2014.

Sen jälkeen Arrasate valmensi kolmen vuoden ajan Numanciaa Segundassa. Numancia olisi halunnut tehdä Arrasaten kanssa jatkosopimuksen, mutta valmentaja päätti ottaa vastaan haasteen astetta suuremmissa ympyröissä ja siirtyi Osasunan peräsimeen.

Vaativana valmentajana tunnettu Arrasate peluuttaa Osasunassa suoraviivaista jalkapalloa, jossa ei nähdä juurikaan lyhyitä syöttöjä. Pelin on edettävä nopeasti ja sen on sisällytettävä paljon laadukkaita keskityksiä boksiin, sillä Osasunan maalintekoyritykset perustuvat usein pääpeliin.

Peliryhmitys – muoto

Arrasate peluutti Osasunaa useissa eri muodoissa viime kaudella. Ennen viime kautta Arrasaten Osasuna oli totuttu näkemään pääosin 4-4-2:ssa, mutta viime kaudella Arrasate pelasi myös usein yhdellä puhtaalla kärjellä. Osasuna pelasi vajaan kolmanneksen otteluistaan 4-1-4-1:llä, jolloin Budimir oli usein yksinäinen kärki.

Arrasaten Osasuna tunnetaan etenkin aggressiivisesta kuuden pelaajan prässipelistään, kun vastustaja avaa peliään maalipotkulla tai rajaheitolla. Arrasate on todennut, ettei Osasuna juurikaan prässää, kun vastustaja on saanut pallon keskikentälle, vaan muodostaa tiiviin kahden neljän pelaajan blokin peittäen syöttösuunnat omalla kenttäpuoliskollaan.

Monet La Liga -valmentajat ovat kehuneet, miten hyvin Arrasate on onnistunut taktisesti organisoimaan joukkueensa olemaan mahdollisimman vaikeasti voitettava vastustaja. Se on hieno saavutus huomioiden, millaisella pelaajabudjetilla seura operoi.

Sergio Herrera on selvä ykkösvaihtoehto maaliin. David García ja seurassa kulttipelaajan asemaan noussut Aridane Hernández ovat lähtökohtaisesti avauskokoonpanon topparikaksikko. Pamplonalaismediat uskoivat alkukesästä Arrasaten kokeilevan jopa kolmen topparin linjaa, mutta sitä ei harjoituskaudella nähty.

Loukkaantumisten vuoksi rikkonaisen viime kauden Eibarissa pelannut José Ángel taistelee Juan Cruzin kanssa avauksen paikasta. Ángel on pätevä vahvistus Osasunalle, sillä joukkue tarvitsee laadukkaita keskityksiä antavaa laitapuolustajaa.

Keskikentän pohjalla nähtävä Jon Moncayola on yksi sarjan mielenkiintoisimmista pelaajista. 23-vuotias Moncayola pelasi loistavan viime kauden Osasunan keskikentällä, eikä yllättäisi, jos Osasunan oma kasvatti siirtyisi vuoden päästä suurempiin ympyröihin.

Osasunalla on käytössään laadukas hyökkäysmateriaali. Chimy Ávila, Ante Budimir ja tuore hankinta Kike García ovat osoittaneet tasonsa La Ligassa. Kolmikkoa tuskin nähdään samaan aikaan avauskokoonpanossa, ellei Chimyä peluuteta laidalla tai kärkien alapuolella, joten kilpailu pelipaikoista on kovaa.

Ihanneavaus

Osasunan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=211 /]

Mistä sijoista Osasuna pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ärsyttävä ja vaikeasti voitettava vastustaja

Sijat: 11-14

Laadukkaasti valmennettu Osasuna on osoittanut olevansa perinteitään kunnioittaen hyvin ärsyttävä vastustaja. Osasunalla on kasassa potentiaalinen joukkue, ja seura on saanut pidettyä kiinni avainpelaajistaan.

Osasuna oli viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla yksi sarjan parhaiten pelanneista joukkueista ja tähtää samaan heti alkukaudesta lähtien. Osasunan perustaso on noussut huomattavasti viimeisen kahden vuoden aikana. La Ligassa on huomattavasti heikompia joukkueita, joten sarjapaikan säilyttäminen ja keskikastiin sijoittuminen on täyttä realismia.

Mahdollisuudet

Osasunalla on kokoisekseen seuraksi hyvin laadukas hyökkäysmateriaali. Kike García oli oiva hankinta Eibarista. García on todistanut tasonsa La Ligassa ja kykenee ylittämään kymmenen maalin rajapyykin. Siihen pystyvät myös Chimy Ávila ja Ante Budimir.

Arrasatella on käsissään laadukkaita maalintekijöitä. Osasuna puolustaa organisoidusti ja ei anna vastustajalleen liikaa maalipaikkoja. Joukkue on hyvin kasattu kokonaisuus, jolla on loistava valmentaja, joten parhaimmillaan Osasuna voidaan nähdä jopa kymmenen joukossa. Se tosin vaatii sitä, että joukkue kykenee ruokkimaan kärkikolmikkoaan tarpeeksi hyvin.

Haasteet

Kykeneekö Osasuna luomaan riittävästi laadukkaita maalintekopaikkoja? Se ei ole suinkaan itsestäänselvää. Osasunalla oli viime kaudella ajoittain hankaluuksia maalipaikkojen luomisen kanssa.

Osasuna-legenda Roberto Torres kykenee siihen, mutta hyökkäävä keskikenttäpelaaja tarvitsee lisäapuja. Maalintekopaikkojen luomisen lisäksi Osasunalla on ollut merkittäviä ongelmia tuloksen pitämisen kanssa.

Osasuna menetti viime kaudella lukuisia kertoja johtoaseman otteluiden loppuhetkillä, joka kertoo omaa tarinaansa keskittymisongelmista. Sellaisiin ei ole varaa, jos tavoitteet ovat keskikastia ylempänä.

[td_block_11 custom_title=”Osasuna-uutiset” tag_slug=”osasuna” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]