Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

if (hasStoreOnDeviceConsent) {

(function(w, d) { try { d = w.top.document || d; w = w.top.document ? w.top : w; } catch (e) {} var ttag = function() { w.teads.page(54665).placement( 136149, { slider: { allow_corner_position: false, allow_top_position: false }, "css": "margin: 0px 0px 16px; max-width: none;", "format": "inread", "slot": { "btf": false, "selector": "#outstream > div" } }).passback(function passback() { console.log('teads 54665 was empty');

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Granada CF
 • Perustettu: 1931
 • Stadion: Nuevo Los Cármenes Stadium (19 336)
 • Kotikaupunki: Granada
 • Kotiasu: Punavalkovaakaraitainen
 • Vierasasu: Musta
 • Manageri: Robert Moreno
 • Saavutukset: La Liga 2:n voitto kausina 1940-41, 1956-57 ja 1967-78, Copa del Reyn finaalissa kaudella 1958-59, Eurooppa-liigan puolivälierissä kaudella 2020-21.

Granada ylitti jälleen ennakko-odotukset

Granadan viime kausi oli jälleen suuri onnistuminen. Kuva: Getty
 • La Liga: 9.
 • Pisteet: 46
 • 13 voittoa, 7 tasapeliä, 18 tappiota
 • Maaliero: 47-65
 • Cupit:
  • Copa del Rey: puolivälierässä, hävisi Barcelonalle 3-5 jatko-ottelussa.

Granada pelasi suorastaan loistavan viime kauden. Granada nousi La Ligaan keväällä 2019. Sarjanousun jälkeinen kausi oli satumainen, kun Diego Martínez luotsasi seuran välittömästi Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Viime kaudella Granada teki suoranaisen ihmeen ja eteni Eurooppa-liigan puolivälieriin pudotettuaan muun muassa Napolin. La Ligassa Granada sijoittui upeasti yhdeksänneksi. Martínez teki Granadassa huimaa työtä. Luotsi nosti Granadan La Ligaan ja vei seuran ensimmäistä kertaa koskaan europeleihin.

Portugalilaiset Rui Silva ja Domingos Duarte kuuluivat La Ligan eliittiin pelipaikoillaan. Silva pelasi jälleen hienon kauden Granadan maalilla ja Duarte oli joukkueen selvä ykköstoppari. Silva jätti Granadan viime kauden jälkeen vapaana agenttina ja siirtyi Betisin riveihin.

Jorge Molina ja Roberto Soldado muodostivat laadukkaan kärkikaksikon, vaikka heidät nähtiin vain harvoin kentällä samaan aikaan. 39-vuotias Molina viimeisteli viime kaudella jopa 15 maalia.

Martínez peluutti Granadassa suoraviivaista ja nopeaa jalkapalloa. Pallonmenetyksien jälkeen aggressiivisesti vastustajan kenttäpuoliskolla prässännyt Granada kykeni luomaan etenkin suuremmille seuroille vaikeuksia, sillä tila ja aika olivat jatkuvasti vähissä. Se toimi loistavasti ja Granada kykeni jälleen ylisuorittamaan.

Mitä siirtoja Granada on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kokemusta lähti, mutta sitä myös hankittiin

Carlos Bacca siirtyi Villarrealista Granadaan Roberto Soldadon korvaajaksi. Kuva: Getty

Rui Silvan poistuminen oli Granadalle suuri takaisku. Portugalin EM-kisajoukkueeseenkin valittu huippumaalivahti oli kenties Granadan paras yksilö viime kaudella. Silva ei suostunut jatkosopimukseen ja sopimuksen päättyessä siirtyi ilmaiseksi Betisiin. Paha menetys, eikä Granada ole vielä löytänyt korvaajaa.

Viime kaudella kaikissa kilpailuissa yhteensä 14 maalia tehnyt Roberto Soldado halusi palata kotikonnuilleen Valenciaan. Granada myi kokeneen kärjen Levanteen noin puolella miljoonalla eurolla ja korvasi hänet Carlos Baccalla. Villarreal osti 34-vuotiaan Baccan sopimuksen ulos ja kolumbialaiskärki siirtyi siten ilmaiseksi Granadaan. Puhdas Soldadon korvaaja.

Yangel Herreran lainasopimus päättyi ja keskikenttäpelaaja palasi Manchester Cityyn. Merkittävä menetys Granadalle. Yangel kuului Granadan ehdottomiin avainpelaajiin kahdella edellisellä kaudella. Granada korvasi Yangelin Barcelonasta ilmaiseksi saapuneella Monchulla.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Granada”]

Ketkä ovat Granadan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Domingos Duarte
26 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Joukkueen ainoa huippuluokan yksilö, kun Rui Silva pakkasi laukkunsa ja siirtyi Betisin riveihin. Portugalin A-maajoukkueessakin debytoinut toppari kuuluu La Ligan ehdottomaan parhaimmistoon pelipaikallaan.

Kookas ja fyysinen Duarte täyttää ruutunsa ja oppi Martínezin alaisuudessa olemaan ottamatta turhia riskejä pallon kanssa. Duarte todennäköisesti jättää Granadan ensi kesänä ja siirtyy suurempiin ympyröihin.

Darwin Machís
28 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Vikkelä vasen laitahyökkääjä kuului Granadan avainpelaajiin viime kaudellakin. Venezuelalaispelaaja sai tasaisesti vastuuta La Ligassa, Eurooppa-liigassa ja Copassa.

Machís ajaa usein sisään laidaltaan ja hakee itse omaa ratkaisua. Machís on löytänyt Granadasta itselleen oivan osoitteen, jossa hän saa riittävästi vastuuta, joka näkyy myös peliesityksissä. Machís oli viime kaudella yksi Granadan hyökkäyspään vaarallisimmista yksilöistä ja se jatkuu myös tällä kaudella.

Antonio Puertas
22 vuotta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Monipuolinen hyökkäyspään erikoismies kykenee pelaamaan useilla eri pelipaikoilla. Teknisesti lahjakas Puertas oli Diego Martínezin luottomies niin Segundassa kuin La Ligassakin.

Pitkälti laitahyökkääjänä tunnettu Puertas ajautuu usein keskemmälle kenttää ja hänet nähdään roolistaan huolimatta toistuvasti jopa kymppipaikalla kärjen alla. Uusi päävalmentaja Robert Moreno peluuttaa erilaista ja lähtökohtaisesti hitaampaa jalkapalloa kuin Martínez, joten on mielenkiintoista nähdä, saako hän roolitettua Puertasin yhtä onnistuneesti kuin edellinen päävalmentaja.

Läpimurtopelaaja – Luis Suárez

Luis Suárez kilpailee tällä kaudella peliajasta Carlos Baccan ja Jorge Molinan kanssa. Kuva: Getty Images.

23-vuotias Suárez siirtyi viime kaudeksi kovin odotuksin Granadaan. Granada maksoi hienoa jälkeä Segundassa tehneestä kolumbialaiskärjestä jopa seitsemän miljoonaa euroa, mutta Suárezin ensimmäinen pääsarjakausi ei sujunut odotuksien mukaan.

Suárez ei onnistunut sopeutumaan Martínezin pelitapaan, joka oli kuin tehty Soldadon ja Molinan kaltaisille hyökkääjille. Kaikki tiedostavat Suárezin potentiaalin ja tällä kaudella on onnistuttava. Yksi Morenon päätehtävistä on saada Suárez sopeutumaan seuraan. Jos se onnistuu, on Granadalla käsissään hyvin potentiaalinen maalintekijä.

Miten Granada pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Granadan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Ensimmäinen päävalmentajan pesti La Ligassa

Robert Moreno on Granadan uusi päävalmentaja. Kuva: Getty

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Robert Moreno
 • Valmentaja: Dani Guindos
 • Kuntovalmentaja: Juanjo del Ojo
 • Analyytikko: Carlos Martínez
 • Maalivahtivalmentaja: Nacho Torres

Robert Moreno on edelleen päävalmentajana varsin kokematon, vaikka hän on valmentanut jopa Espanjan A-maajoukkuetta. Moreno valmensi Espanjaa vuonna 2019, kun Luis Enrique astui pestistä sivuun perhesyiden vuoksi. Moreno poistui tehtävästään, kun Enrique palasi Espanjan A-maajoukkueen päävalmentajaksi. Se ei kuitenkaan toteutunut ilman riitaa, sillä kaksikko riiteli julkisuudessa lehdistötilaisuuksien muodossa pitkään.

Moreno siirtyi sen jälkeen AS Monacon päävalmentajaksi, mutta sai potkut vuosi sitten, kun AS Monacon uusi urheilutoimenjohtaja toi oman valmentajansa seuraan. Moreno on siten toiminut päävalmentajana uransa aikana alle 25 ottelussa, joten luotsia voidaan pitää vielä hyvin kokemattomana.

Nyt edessä on suuri pesti, sillä Granadan edellinen päävalmentaja Diego Martínez teki seurassa suorastaan ihmeitä kaudesta toiseen. Martínez nosti Granadan Segundasta La Ligaan ja luotsasi seuran välittömästi Eurooppa-liigaan, jossa Granada eteni viime kaudella sensaatiomaisesti puolivälieriin.

On siten helppo todeta, että Morenon on hyvin vaikea suoriutua työstään Martínezia paremmin, mutta annetaan Morenolle mahdollisuus ja ennen kaikkea aikaa.

AS Monacossa Moreno peluutti useita erilaisia muotoja, vaikka ehti olla seurassa vain 13 ottelun ajan.

Peliryhmitys – muoto

Moreno on peluuttanut joukkuettaan harjoituskaudella 4-3-1-2:ssa, 4-3-3:ssa ja 4-4-2:ssa. Lisäksi muoto on muuttunut kesken otteluiden, sillä Moreno on harjoituskaudella halunnut kokeilla monia eri muotoja löytääkseen parhaat vaihtoehdot.

Kesällä on näyttänyt siltä, että Moreno saattaa peluuttaa kahta kärkeä samaan aikaan ensi kaudella. Granadalla on parhaillaan kokoonpanossaan neljä puhdasta kärkeä, joten se voi olla järkevä ratkaisu. Viime kaudella alle odotusten pelannut Luis Suárez on saanut harjoituskaudella mukavasti minuutteja.

Granada hankkii hyvin todennäköisesti elokuun aikana uuden maalivahdin, mutta siihen asti Aarón Escándell hoitaa torjuntavastuun. 25-vuotias Escándell on ollut viimeiset kaksi vuotta Granadan kakkosvahti ja on pelannut yhteensä kahdeksan pääsarjaottelua, joten vahti tuskin on Granadan ykkösvalinta maalille alkavalla kaudella.

Domingos Duarte ja Germán Sánchez muodostavat laadukkaan toppariparin. Carlos Neva ja Dimitri Foulquier ovat todennäköisesti avauskokoonpanon laitapuolustajat.

Harjoituskaudella vakuuttanut ja positiivista palautetta saanut Monchu taistelee tosissaan avauksen paikasta. Luis Milla on lähtökohtaisesti koko Granadan pelin moottori keskikentällä.

Darwin Machís ja Antonio Puertas ovat Morenon papereissa korkealla ja myös hyvin todennäköisesti avaavat laitahyökkääjät. Kärjessä Suárez taistelee peliajasta Carlos Baccan, Jorge Molinan ja mahdollisesti seuraan jäävän Antoñínin kanssa.

Ihanneavaus

Granadan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=212 /]

Mistä sijoista Granada pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kysymysmerkkejä ilmassa

Sijat: 14-16

Diego Martínez teki Granadassa suorastaan uskomatonta työtä. Martínezin poistuttua monet kysymysmerkit Granadan ympärillä ovat heränneet henkiin. Granadan pelaajamateriaali ei ole järin laadukas, vaikka Martínez saikin siitä kaiken ja vielä enemmänkin irti.

Avainasemassa on se, miten nopeasti Moreno saa oman pelitapansa iskostettua pelaajiinsa. Martínez ja Moreno ovat hyvin erilaisia valmentajia, joiden lähestymistavat poikkeavat toisistaan. Granada sijoittuu alempaan keskikastiin.

Mahdollisuudet

Granada on ylisuorittanut huomattavasti viimeisen kahden kauden ajan. Pelaajat ovat pelanneet jatkuvasti taitojensa ylärajoilla ja espanjalaismedioiden mukaan Martínezin alaisuudessa joukkuehenki oli suorastaan hurjalla tasolla. Morenon on saatava pidettyä henki samalla tasolla, vaikka kyseessä ei olekaan helppo tehtävä.

Haasteet

Granadan pelaajamateriaali on heikentynyt selvästi viime kaudesta. Elokuun alussa seura ei ole edelleenkään korvannut valtaosaa lähteneistä avainpelaajistaan. Granadalle Martínezin lähtö oli surkea, mutta odotettu uutinen.

Martínez oli kuin tehty Granadan kaltaiselle altavastaajalle, joka onnistui puhaltamaan yhteen hiileen paremmin kuin muut. Nyt menestysvalmentaja lähti ja se on valtava takaisku seuralle. Saako Moreno parhaan irti muun muassa Molinasta ja Baccasta? Maalinteko-ongelmat eivät yllättäisi.

[td_block_11 custom_title=”Granada-uutiset” tag_slug=”granada” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]