Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Athletic Club de Bilbao
 • Perustettu: 1898
 • Stadion: San Mamés (53 289)
 • Kotikaupunki: Bilbao
 • Kotiasu: Punavalkoraitainen
 • Vierasasu: Vaaleanvihreä
 • Manageri: Marcelino
 • Saavutukset: Kahdeksan La Ligan mestaruutta (viimeisin kaudella 1983-84), 23 Copa del Reyn mestaruutta (viimeisin kaudella 1983-84), Espanjan Supercupin voitto kausina 1984, 2015 ja 2020-21, UEFA Cupin/Eurooppa-liigan finaalissa kausina 1976-77 ja 2011-12.

Viime kausi toi himoitun pokaalin – silti jotain jäi puuttumaan

Athletic kruunattiin Supercopan mestariksi tammikuussa. Kuva: Getty
 • La Liga: 10.
 • Pisteet: 46
 • 11 voittoa, 13 tasapeliä, 14 tappiota
 • Maaliero: 46-42
 • Cupit:
  • Copa del Rey: finaalissa, hävisi Barcelonalle 0-4.

Athleticin syyskausi oli jopa totutun vuoristoratamainen, heikko ja ailahtelevainen. Gaizka Garitanolla oli selvä idea siitä, miten Athleticin pitäisi pelata, mutta pelaajat eivät onnistuneet toteuttamaan sitä riittävän laadukkaasti. Vaaralliset maalipaikat jäivät luomatta ja Athletic oli vastustajalle liian ennalta-arvattavasti pelaava joukkue.

Garitano sai potkut vuodenvaihteessa. Marcelino saapui korvaajaksi. Marcelinon pesti alkoi suorastaan loistavasti, kun Athletic kaatoi Supercopan välierässä Real Madridin ja muutamaa päivää myöhemmin finaalissa Barcelonan. Athleticille pokaali oli ensimmäinen viiteen ja puoleen vuoteen.

Kevätkaudella Marcelino laittoi Athleticin puolustuksen kuntoon. Athleticia vastaan oli haastava luoda vaarallisia maalintekopaikkoja. Tiiviisti puolustanut joukkue pelasi organisoitua ja suoraviivaista eli varsin perinteistä athleticmaista jalkapalloa. Marcelino käänsi syksyllä muodissa olleet tappiot tasapeleiksi, mutta Athletic kärsi edelleen maalinteko-ongelmista.

Athletic koki huhtikuussa kaksi suurta pettymystä hävittyään Copan finaalit Real Sociedadille ja Barcelonalle. Athletic selviytyi kahdella peräkkäisellä kaudella Copan finaaliin, mutta baskifinaali pelattiin vasta keväällä koronaviruspandemian seurauksena.

Mitä siirtoja Athletic on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vähän tulijoita ja lähtijöitä – kuten odottaa saattoi

Iago Herrerín poistui Athleticista. Kuva: Getty

Iago Herrerínin ja Ibai Gómezin Athletic-urat ovat päättyneet. Kaksikko jätti seuran kesällä. Herrerínin sopimus päättyi ja Ibain sopimus purettiin yhteisymmärryksessä. Kummatkin jäivät olemattomalle vastuulle viime kaudella, vaikka Ibai saikin pieniä minuutteja loppukaudella. Herrerín ei pelannut viime kaudella otteluakaan. Eivät ole siis sen kummoisempia menetyksiä Athleticille, vaikka kummatkin edustivat seuraa pitkään.

Unai Lópezin ja Iñigo Córdoban on määrä poistua Athleticista elokuun aikana. Kaksikko ei kuulu Marcelinon suunnitelmiin.

Athletic nosti Nico Williamsin B-joukkueesta edustusjoukkueen mukaan. 18-vuotias Iñaki Williamsin pikkuveli pelasi viime kaudella kahdessa La Liga -ottelussa.

Athleticin kesä on odotetun hiljainen. Edustusjoukkueeseen riittävän laadukkaita baskipelaajia ei ollut saatavilla. Athletic halusi tiettävästi ainakin Javi Martínezin, mutta Bayernista poistunut maailmanmestari siirtyi Qatariin.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Athletic Bilbao”]

Ketkä ovat Athleticin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Unai Simón
24 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images.

Baskimaalivahdin kausi 2019-20 oli suorastaan loistava, mutta viime kausi ei sujunut ruusuilla tanssien. Simón oli syyskaudella hyvässä iskussa, mutta talvella peliesitykset heikkenivät ja Simón näytti menettäneen itseluottamustaan.

Teki viime kaudella eniten maaleihin johtaneita virheitä Euroopan huippusarjoissa. Pelasi silti EM-kisat Espanjan ykkösvahtina ja nosti huomattavasti osakkeitaan. Heikosta viime kaudesta huolimatta Athleticin ehdoton avainpelaaja.

Iñigo Martínez
30 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Athleticin puolustuksen johtaja. Karismaattinen Iñigo pelasi viime kaudellakin suuret minuutit Athleticin puolustuksessa. Olisi valittu Espanjan EM-kisajoukkueeseen, mutta jäi sivuun kisoista henkisen ja fyysisen väsymyksen vuoksi.

Latasi akkujaan kesällä ja lähtee alkavaan kauteen Athleticin ykköstopparina. Kaksinkamppailuissa vahva Iñigo on laadukas pääpelaaja. Hän rakentaa joukkueen peliä tuomalla usein pallon puolustuslinjasta keskikentälle.

Álex Berenguer
26 vuotta
Vasen laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Tärkeä pelaaja Marcelinon paletissa. Oikeajalkainen Berenguer on laadukas viimeistelijä. Löytää itsensä usein maalipaikoista ja iski viime kaudella kahdeksan täysosumaa.

Berenguer on yksi Euroopan huippusarjojen aktiivisimmista ja tehokkaimmista prässääjistä. Vaikka Berenguer on lähtökohtaisesti hyökkäävän roolin pelaaja, tuo hän silti paljon Athleticin puolustuspeliinkin. Berenguer blokkaa laukauksia huomattavasti enemmän kuin muut keskikenttäpelaajat ja laitahyökkääjät.

Läpimurtopelaaja – Unai Vencedor

Kuva: Getty Images.

20-vuotias keskikenttäpelaaja jäi viime kauden alkupuoliskolla pienelle vastuulle Gaizka Garitanon alaisuudessa, mutta vuodenvaihteessa joukkueen peräsimeen saapunut Marcelino luotti nuorukaiseen heti alusta saakka.

Vencedor on monipuolinen pelaaja ja pitkälti sen avulla napannut Marcelinolta avauskokoonpanon paikan. Vencedor syöttää pallot korkealla prosentilla omilleen ja on mukana käynnistämässä hyökkäyksiä, mutta keskikenttäpelaajan vahvuudet tulevat esiin enemmän pallottomana.

Vencedor prässää aktiivisesti ja pakottaa vastustajan syöttövirheisiin. Lisäksi Vencedor on laadukas pallonriistäjä ja nähdään usein blokkaamassa vastustajan laukauksia boksin edustalla. Arvokas pelaaja joukkueelle.

Sai viime kaudella mukavasti minuutteja Marcelinon alaisuudessa, mutta nyt on aika nousta Athleticin todelliseksi avainpelaajaksi.

Miten Athletic pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Athleticin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Marcelino sopii Athleticiin kuin nenä päähän

Marcelino on valmentanut Athleticia tammikuusta lähtien. Kuva: Getty

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Marcelino
 • Valmentaja: Rubén Uría
 • Kuntovalmentaja: Ismael Fernández
 • Analyytikko: Bruno Uría
 • Maalivahtivalmentaja: Aitor Iru

Marcelino kuuluu Espanjan parhaimpiin valmentajiin. 55-vuotias Marcelino on valmentanut huipputasolla yli kymmenen vuoden ajan. Monet muistavat Marcelinon etenkin Villarrealista, jonka peräsimessä hän vietti vuodet 2013-16. Marcelino nosti silloin Villarrealin uudelle tasolle, mutta erosi tehtävästään ajauduttuaan riitoihin seurajohdon kanssa.

Marcelino siirtyi Valencian päävalmentajaksi kesällä 2017. Marcelinon kaksi vuotta kestäneestä Valencia-pestistä voisi todennäköisesti kirjoittaa jopa kirjan, koska siihen toden totta mahtui vaikka minkälaisia välikohtauksia. Valenciassa Marcelino voitti valmennusuransa ensimmäisen pokaalin, kun Valencia voitti Copan mestaruuden keväällä 2019.

Hyvin vaativana ja samalla varsin aggressiivisena valmentajana tunnettu Marcelino ajautuu usein erimielisyyksiin seurajohdon kanssa. Marcelino asettaa seurajohdolle tietyt vaatimukset ja jos ne eivät täyty, on edessä todennäköisesti potkut tai eroilmoitus.

Valmennusuransa toisen pokaalin Marcelino voitti käytännössä heti saavuttuaan Athleticiin, kun Athletic kaatoi Barcelonan Supercopan finaalissa tammikuussa.

Peliryhmitys – muoto

Marcelinon nimitys oli Athleticilta loistava veto. Vain harva valmentaja sopii lähtökohtaisesti paremmin Athleticiin kuin Marcelino. Marcelino on tottunut peluuttamaan varsin suoraviivaista ja nopeaa jalkapalloa. Lisäksi Marcelino on tullut tunnetuksi todellisena 4-4-2 -muodon puolestapuhujana. 4-4-2 on ollut Athleticilla käytössä ties kuinka pitkään.

Marcelino peluutti viime kaudella Athleticia jokaisessa ottelussa samalla muodolla. 4-4-2 oli tiivis ja hyvin organisoitu paketti, joka oli kärjistetysti sanottuna hieman tylsä kumpaankin päähän. Athletic ei antanut vastustajilleen juurikaan vaarallisia maalipaikkoja, mutta samalla omien maalintekotilanteiden luominen oli tervanjuontia Marcelinon miehistölle.

Kuten olettaa saattaa, on 4-4-2 ollut kovassa käytössä myös harjoituskaudella.

Unai Simón on selvä ykkösmaalivahti alkavalla kaudella. Iñigo Martínez, Yeray Álvarez ja Unai Núñez taistelevat kahdesta avauksen topparin paikasta. Yuri Berchiche on loppusyksylle saakka sivussa, jonka vuoksi Mikel Balenziaga avaa vasempana laitapuolustajana. Ander Capa pitää oikean laitapuolustajan avauksen paikan itsellään.

On mielenkiintoista nähdä, peluuttaako Marcelino Dani Garcíaa vai Mikel Vesgaa keskikentän keskustassa Unai Vencedorin kanssa. Álex Berenguer ja Iker Muniain avaavat laidoilla. Iñaki Williams ja Raúl García muodostavat todennäköisesti kärkiparin.

Ihanneavaus

Athleticin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=23 /]

Mistä sijoista Athletic pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Athletic kaipaa europaikkoja, mutta onko se realismia?

Sijat: 7-9

Athletic taistelee ensi kaudella europaikoista. Marcelinon projekti näytti kevätkaudella hyvin lupaavalta ja potentiaaliselta. Pelaaminen vaatii luonnollisesti vielä hienosäätöä, mutta perustat ovat kunnossa.

Materiaali ei ole järin leveä, eikä Athletic ole suinkaan suosikki europaikoille, mutta Marcelino on aiemminkin osoittanut saavansa kurinalaisesta pelaajamateriaalista valtavasti irti. Puolustus on tilkitty ja jo sen avulla mennään pitkälle.

Mahdollisuudet

Viime kauden jälkimmäisellä puoliskolla Athleticin puolustus oli yksi sarjan parhaista. Marcelino on tunnettu siitä, miten hyvin hänen joukkueensa ovat organisoitu niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa.

Athleticin on luotava enemmän maalipaikkoja ja oltava niissä tehokkaampia ja kliinisempiä, jotta kannattajien himoitsema europaikka olisi realismia. Tavoitettavissa se on.

Haasteet

Athleticin hyökkäysvaihtoehdot eivät vakuuta. Raúl García on toki oma kullanarvoinen itsensä kentälle päästessään, mutta 35-vuotias konkari on kärsinyt loukkaantumisongelmista, eikä kuulunut Marcelinon ehdottomiin luottopelaajiin kevätkaudella.

Iñaki Williams ei ole todellinen huippumaalintekijä ja samaa voi sanoa myös Iñaki Villalibrestä. Athletic ei muutenkaan juhli maalipaikoilla, joten uhkakuvat pyörivät nimenomaan sen ympärillä, riittääkö laatu hyökkäyspäässä.

[td_block_11 custom_title=”Athletic-uutiset” tag_slug=”athletic-bilbao” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]