Sen sadun ei pitänyt päättyä niin. Lionel Messin, 13-vuotiaana Kataloniaan muuttaneen ja yli 20 vuotta elämästään FC Barcelonalle omistaneen supertähden piti päättää huippu-uransa sen yhden ja ainoan ammattilaisuransa seuran paidassa. Messi oli tänä jättisiirtojen aikana kaunein mahdollinen muistutus siitä, että “yhden seuran pelaajiakin” yhä on.

Torstai-iltana putosi kuitenkin uutispommi, kun Barcelona tiedotti, että Messi lähtee seurasta. Vielä aamulla uskottiin, että Messin jatkosopimus on vain ajan kysymys, siitä tiedotettaisiin viimeistään perjantaina ja Messi nähtäisiin jo sunnuntaina taas kentällä Juventusta vastaan.

Ja sitten kävikin aivan toisin. Mikä ehkä murheellisinta, asioiden dramaattinen käänne ei tullut täytenä yllätyksenä vain kannattajille ja jalkapallon seuraajille, vaan ainakin Sportin mukaan myös Lionel Messille itselleen.

Sport kuvailee Messin olevan “murtunut” siitä tiedosta, ettei hän enää koskaan pukisi FC Barcelonan paitaa päälleen kentällä. Messi on Barcelona, on moni varmasti viime vuosina ajatellut. Lehden mukaan argentiinalainen ei itsekään kuvitellut, etteikö sopimusneuvotteluja vietäisi onnistuneesti maaliin.

Messi palasi Barcelonaan keskiviikkona Ibizan-lomaltaan, jossa hän perheineen vietti yhdessä aikaa pitkäaikaisen pelitoverin Luis Suárezin ja tämän perheen kanssa. Messin oletus oli, että hän palaa kotiin allekirjoittamaan jatkopahvin, eikä hän kuvitellutkaan neuvottelujen ajautuvan umpikujaan. Kun Messi saikin tiedon, ettei jatkosopimuksesta tule mitään, hän on ollut kuin maansa myynyt.

Tänään Messin piti liittyä takaisin joukkuetoveriensa seuraan Barcelonan harjoitusvahvuuteen, mutta edessä onkin istahtaminen alas ja pohtiminen, missä ura nyt jatkuu. Ainakin lehtitietojen perusteella Messi ja hänen agenttinsa, isä Jorge Messi olivat valmiita suuriin joustoihin sopimukseen päästäkseen. Puhutaan jopa liki 70 prosentin palkanalennuksesta viime kauteen verrattuna.

[readmore from=Messi-Lionel]

Jorge Messi lensi Barcelonaan yksinomaan sopimusta allekirjoittamaan, sillä Messit uskoivat kaikesta olleen jo sovitun. Hänkin sai yllättyä, kun Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta ilmoitti herrojen tapaamisessa pahoitellen, ettei seuran palkkakatossa ole Messin sopimukselle sijaa.

Sportin tietojen mukaan Messi ei ole vielä keskustellut minkään toisen seuran kanssa virallisella tasolla, sillä hän oli niin vakuuttunut siitä, että jatkosopimus syntyy. Nyt on aika kuunnella, mitä muilla Euroopan huippuseuroilla on tarjottavanaan.