Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Levante Unión Deportiva
 • Perustettu: 1909
 • Stadion: Ciutat de València (26 354)
 • Kotikaupunki: Valencia
 • Kotiasu: Sinipunaraitainen
 • Vierasasu: Mustavalkoraitainen
 • Päävalmentaja: Paco López
 • Saavutukset: Segundan voitto kaudella 2016-17

Kannattajat saivat jälleen pettyä – ainesta parempaan

 • La Liga: 14.
 • Pisteet: 41
 • 9 voittoa, 14 tasapeliä, 15 tappiota
 • Maaliero: 46-57
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Välierissä, hävisi Athleticille yhteismaalein 2-3.
Levanten pelaajien ilmeistä paistoi jatkuvasti läpi toivoton katse viime kaudella. Kuva: Getty

Tällä pelaajamateriaalilla pitäisi pystyä parempaan. Se on ikävä fakta. Levante on kyennyt kokoamaan hyvin laadukkaan joukkueen, mutta edelleen samat ongelmat vaivaavat. Levante on liian tehoton, tekee pienellä prosentilla maalipaikoistaan maalin ja samalla keskittyminen herpaantuu, mitä pidemmälle ottelu etenee.

Viime kausi lähti surkeasti käyntiin. Seura voitti joulukuun alkuun mennessä vain yhden ottelun ja oli La Ligan häntäpäässä. Joulukuinen kotivoitto Getafesta aukaisi pitkään etsinnässä olleet maalihanat ja Levante piristyi vuodenvaihteen alla huomattavasti – niin pelillisesti, mutta etenkin henkisesti.

Lópezin alaisuudessa Levante on kärsinyt usein henkisistä lukoista. Se näkyy lukuisina tyhminä merkkaus- ja syöttövirheinä, joita Levante ei koskaan tekisi hyvänä päivänään.

Mukaan toki mahtui hienojakin tuloksia etenkin suurseuroja vastaan. Levante vei neljä pistettä mestaruuden voittaneelta Atléticolta, voitti Real Madridin vieraissa ja pakotti Barcelonan tasapeliin Valenciassa. Tuttua Levantea. Vahva suuria vastaan, ei niin vahva niin sanottuja suoria vastustajiansa vastaan.

Kausi päättyi niin kuin se alkoikin – tehottomasti. Viimeisestä kymmenestä ottelusta tuloksena oli vain yksi voitto ja sekin pudonneesta Eibarista. Lópezilla on huomattavasti työnsarkaa, jos Levante haluaa realisoida kaiken potentiaalinsa.

Mitä siirtoja Levante on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Roberto Soldado tuo kokemusta, mutta tarvitseeko seura häntä?

Roberto Soldado siirtyi Granadasta Levanteen. Kuva: Getty

Monet yllättyivät, kun Levante ilmoitti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Roberto Soldadon kanssa. Levante maksoi Granadalle 36-vuotiaasta hyökkääjästä noin puoli miljoonaa euroa. Kovapalkkainen Soldado iski viime kaudella Granadalle komeat 14 maalia ja on edelleen laadukas viimeistelijä, jota monet seurat – Levante mukaan lukien – tarvitsevat, mutta herää kysymys: Oliko Soldado sittenkään tarpeellinen hankinta?

Levanten palkkabudjetti on täynnä, jonka vuoksi seura harkitsee lainaavansa tai myyvänsä jonkun avainpelaajansa vielä elokuun aikana. Soldado ei varmasti palannut kotikaupunkiinsa pienellä palkalla. Levantella oli jo valmiiksi kärkiosastolleen José Luis Moralesin ja Roger Martín tasoisia pelaajia. Lisäksi Dani Gómezillekin pitäisi löytyä peliminuutteja.

Vasen laitapuolustaja Enric Franquesa siirtyi Villarrealista Levanteen noin 750 000 euron siirtosummalla. Franquesa taistelee Carlos Clercin kanssa avauksen paikasta.

Cheick Doukourén, Rubén Rochinan ja Toño Garcían sopimukset päättyivät, eikä uusia tarjottu, joten kolmikko jätti seuran.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Levante”]

Ketkä ovat Levanten suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

José Luis Morales
34 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

El Comandantena tunnettu Morales on yksi sarjan teknisesti parhaista jalkapalloilijoista. Loistava 1v1-pelaaja on aiheuttanut jo vuosikausien ajan ongelmia puolustajille etenkin peliälyllään. Ikää on mittarissa jo 34 vuotta, mutta siitä huolimatta nopeus on edelleen tallella.

Monet ovat vaatineet Moralesia vanhoilla päivillään jopa Espanjan A-maajoukkueeseen, eikä kutsu olisi suinkaan vääryys. Arvaamaton hyökkääjä tuo paljon Levanten jo ennalta vahvaan hyökkäykseen.

José Campaña
28 vuotta
Keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Vaikka Levante tunnetaan varsin pienenä seurana, on sillä siitä huolimatta todellisia laatupelaajia joukkueessaan. Campañan voi ehdottomasti laskea sellaiseksi. Viime kausi meni pilalle vakavan loukkaantumisen vuoksi, joka oli todennäköisesti ainoa syy sille, miksei Campaña siirtynyt suurempiin ympyröihin.

Teknisesti hyvin laadukas keskikenttäpelaaja rytmittää Levanten peliä. Pallovarma Campaña on usein rakentamassa Levanten hyökkäyksiä, mutta on myös laadukas puolustussuuntaan muun muassa pallonriistotaitonsa vuoksi. Todellinen huippupelaaja, joka on jo debytoinut Espanjan A-maajoukkueessa.

Roger Martí
30 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Aliarvostettu maalintekijä. 30-vuotias kärki on tehnyt viimeisen kolmen pääsarjakauden aikana yhteensä 36 maalia. Roger on laadukas viimeistelijä, jolle Levante yleensä rakentaa maalipaikkansa.

Roger ei ole perinteinen puhdas kärki, joka viihtyy vain boksissa, vaan hyökkääjä nähdään usein myös rakentamassa hyökkäyksiä laidoilla. Monipuolinen hyökkääjä on Levante-luotsi Paco Lópezin yksi suurimmista aseista hyökkäyspäässä. Roger on luonut laadukkaan tutkaparin Moralesin kanssa jo pitkään.

Läpimurtopelaaja – Enric Franquesa

Franquesa taistelee ensi kaudella avauksen paikasta Levantessa. Kuva: Getty Images.

24-vuotias laitapuolustaja siirtyi kesällä Villarrealista Levanteen. Viime kausi sujui lainalla Gironassa, ja Franquesa sai mukavasti vastuuta Kataloniassa, kun seura taisteli noususta La Ligaan. Franquesa ei ole vielä tehnyt pääsarjatason debyyttiään, mutta se tulee varmasti eteen alkavalla kaudella.

Carlos Clerc on lähtökohtaisesti ykkösvalinta vasemman laitapuolustajan paikalle, mutta päävalmentaja Paco López antaa nopeudestaan ja loistavasta fyysisestä kunnostaan tunnetulle Franquesalle mahdollisuuden.

Miten Levante pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Levanten ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Paco Lópezin on onnistuttava

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Paco López
 • Valmentaja: Toni López
 • Valmentaja: Sergio Navarro
 • Kuntovalmentaja: Martín Badano
 • Analyytikko: Ignacio Aizpurúa
Paco López on valmentanut Levantea kolmen ja puolen vuoden ajan. Kuva: Getty

Paco López nousi Levanten edustusjoukkueen päävalmentajaksi helmi-maaliskuun vaihteessa 2018. Lópezin ensimmäinen puolivuotinen Levanten peräsimessä sujui loistavasti. Levante keräsi puolen vuoden aikana enemmän pisteitä La Ligassa kuin Real Madrid, Atlético tai Barcelona. Sen jälkeen Levante palasi omalle tasolleen keskikastin joukkueeksi, mikä oli odotettavissa ja ymmärrettävää.

Valencialaislähtöinen López ehti valmentaa Levanten B-joukkuetta puolen vuoden ajan ennen pestiään edustusjoukkueessa. Rauhalliseksi persoonaksi kuvailtu López peluuttaa yleensä varsin riskialtista ja nopeaa jalkapalloa.

Yleensä monimaalisia Levanten otteluita onkin kuvailtu hyvin vauhdikkaaksi, mutta ei niin taktiseksi jalkapalloksi. Vaikka viime kaudella Levante voitti kahdesti Atléticon ja kertaalleen Real Madridin, ei Lópezin pelityyliä ja -tapaa voi enää sanoa yhtä toimivaksi kuin menneisyydessä.

Toisaalta Lópezin alaisuudessa Levante on kyennyt nostamaan tavoitteitaan entistä laadukkaampien pelaajien muodossa ja tiettävästi ihmisjohtamisessa laadukas López on onnistunut houkuttelemaan hyvin korkeatasoisia pelaajia seuraan. López on nauttinut jo pitkään seurajohdon rajatonta luottoa, mutta tällä kaudella valmentaja on varmasti suurennuslasin alla.

Peliryhmitys – muoto

López peluuttaa Levantea hyvin usein perinteisessä 4-4-2-muodossa, joka on lähtökohtaisesti varsin hyökkäysorientoitunut. José Luis Morales, Roger Martí, Jose Campaña ja Jorge de Frutos löytävät itsensä usein samaan aikaan avauskokoonpanosta ja vain Campañalla on nimellinen vastuu puolustussuuntaan.

Kenttätasapainon hallitseminen on ollut Levanten suurimpia yksittäisiä ongelmia jo muutaman vuoden ajan. Levanten hyökätessä vastaan koko joukkue toppareita lukuun ottamatta lähtee vastahyökkäyksiin, ja samalla Lópezin miehistö tekee itsestään hyvin haavoittuvaisen. Se nähtiin useasti viime kaudella.

On kummallista, miten vähän López muuttaa käyttämäänsä muotoa. Levante on pelannut vain harvoin viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana muodolla, joka ei ole 4-4-2. Muotoa on muokattu vasta siinä vaiheessa, kun joukkueen avainpelaaja loukkaantuu. Toisaalta pitää paikkansa, että Levanten pelaajien ominaisuuksia tutkiessa on helppo ymmärtää 4-4-2:n olevan usein järkevin vaihtoehto. Ei kuitenkaan aina.

Muun muassa Enis Bardhilla on niin poikkeavia ominaisuuksia, että häntä voisi kokeilla myös hyökkäävänä keskikenttäpelaajana kärkien alla. Bardhi menee yleensä laidalla hieman hukkaan, sillä vapaapotkuspesialisti ei pääse käyttämään pelinrakentelutaitojaan pienessä tilassa riittävästi.

Ihanneavaus

Levanten ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=33 /]

Mistä sijoista Levante pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Laadukas joukkue tarvitsee uusia ideoita

Sijat: 12-14

Todellisuudessa Levanten pelaajamateriaalilla voitaisiin parhaassa tapauksessa jopa europaikoista, eikä se ole lainkaan liioittelua. Levante on osoittanut viimeisen kahden vuoden aikana omaavansa edelleen samoja ongelmia, joten todellista europaikkahaastajaa ei voi odottaa.

Levante pysyy keskikastissa laadukkaan pelaajamateriaalinsa avulla. Hyvin rakennettu joukkue kykenee jälleen yllätyksiin suuria vastaan, mutta taso putoaa liikaa muissa otteluissa.

Mahdollisuudet

Levantella on varsin laadukas joukkue ja päävalmentaja Paco López kykenee laittamaan käytännössä jokaiselle pelipaikalle laadukkaan vaihtoehdon. Aitor Fernándezin, Jorge de Frutosin, Enis Bardhin, Roger Martín, José Campañan ja José Luis Moralesin kaltaiset yksilöt olisivat avauskokoonpanon pelaajia suuressa osassa La Liga -seuroista. Levantella on ollut kuitenkin merkittäviä pelillisiä ongelmia jo pitkään, ja López onkin saanut usein kritiikkiä ideoistaan.

Lópezia on syytetty muun muassa puolustuksen surkeasta organisoinnista, joka näkyy väistämättä tuloksissa ja sarjataulukossa. Levanten kannattajat ovat olleet pettyneitä etenkin siihen, miten joukkue on menettänyt loppuhetkillä valtavan määrän pisteitä puhtaasti keskittymisongelmien- ja vaikeuksien seurauksena.

Jos López kykenee peluuttamaan astetta rauhallisempaa ja paremmin organisoituneempaa jalkapalloa, voi Levantella olla mahdollisuus viimein realisoida joukkueen todellinen potentiaali.

Haasteet

Levantea läheltä seuraavat valencialaistoimittajat ovat kolumneissaan todenneet, miten seura kenties tarvitsi erilaisen valmentajan. Paco López on tehnyt Levantessa suorastaan loistavaa työtä vuosien saatossa, mutta edellisinä kausina joukkue ei ole kyennyt saavuttamaan tavoitteitaan.

Levantella on hyvin laadukas pelaajamateriaali, jota pitäisi käyttää taktisesta näkökulmasta huomattavasti paremmin. Monet pelkäävät, jatkuuko Levanten alisuorittaminen ja alakulo myös ensi kaudella, sillä viitteitä paremmasta ei olla muutamaan vuoteen nähty.

[td_block_11 custom_title=”Levante-uutiset” tag_slug=”levante” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]