Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Deportivo Alavés
 • Perustettu: 1921
 • Stadion: Mendizorrotza (19 840)
 • Kotikaupunki: Vitoria-Gasteiz
 • Kotiasu: Sinivalkoraitainen
 • Vierasasu: Valkopunainen
 • Päävalmentaja: Javier Calleja
 • Saavutukset: La Liga 2:n voitto kausina 1929-30, 1953-54, 1997-98 ja 2015-16, Copa del Reyn finaalissa kaudella 2016-17.

Kevään hurja nousu pelasti sarjapaikan

Kaikki kääntyi parhain päin, vaikka vaikealta se näyttikin. Kuva: Getty Images.
 • La Liga: 16.
 • Pisteet: 38
 • 9 voittoa, 11 tasapeliä, 18 tappiota
 • Maaliero: 36-57
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Kolmas kierros, hävisi Almeríalle 0-5.

Alavésin viime kausi oli hyvin haastava. Alavés voitti syyskauden aikana vain neljä ottelua ja kärsi suurista maalinteko-ongelmista. Päävalmentaja Pablo Machín sai potkut tammikuussa, kun seura oli saanut 18 kierroksen jälkeen vain 18 pistettä ja oli putoamisviivan alapuolella.

Abelardo palasi Alavésin peräsimeen, mutta tulokset eivät parantuneet. 11 ottelusta tuloksena oli vain yksi voitto. Abelardo sai Machínin tapaan potkut ja Alavésin putoaminen näytti hyvin todennäköiseltä.

Sitten kaikki muuttui. Alavés pestasi Javi Callejan Abelardon korvaajaksi. Callejan oli pakko onnistua, muuten Alavés pelaisi tällä kaudella Segundassa. Calleja ehti valmentaa loppukaudella Alavésia yhdeksässä ottelussa, joista se hävisi vain kaksi ja varmisti sarjapaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella. Se oli suorastaan hurja saavutus, sillä Alavés oli vielä Abelardon alaisuudessa kaukana putoamisviivan paremmasta puolesta.

Joselu oli tuttuun tapaan joukkueen ykköstykki 11 maalillaan. Lucas Pérez ajautui kesken kauden riitoihin Abelardon kanssa, ja valmentaja hyllytti hänet edustusjoukkueen toiminnasta muutaman viikon ajaksi, vaikka seura pelasi sarjapaikastaan. Callejan alaisuudessa Lucas sai jälleen peliaikaa.

Alavésia yhdeksän vuoden ajan edustanut seuralegenda Manu García jätti joukkueen viime kauden jälkeen. 35-vuotias García edusti Alavésia La Ligassa, Segundassa ja Segunda B:ssä. García pelasi seurassa yli 300 ottelua. Ikoni jättää suuren aukon Alavésiin etenkin kokemuksen ja johtajuuden puolesta.

Mitä siirtoja Alavés on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Alavés ei ole käyttänyt euroakaan siirtomarkkinoilla

Florian Lejeune siirtyi pysyvästi Alavésiin. Kuva: Getty Images.

Alavés ei ole juurikaan vahvistunut kesän siirtomarkkinoilla. Se yllättää, sillä seura oli suorastaan suurissa ongelmissa viime kaudella ja onnistui juuri ja juuri säilyttämään sarjapaikkansa.

Seuralegenda Manu García jätti Alavésin viime kauden päätteeksi. Ikoninen keskikenttäpelaaja pelasi seurassa yhdeksän vuoden ajan ja oli nostamassa Alavésia kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta pääsarjaan. Alavés teki sopimuksen Atléticosta saapuneen Toni Moyan kanssa ja lisäksi lainasi Mamadou Loumin Portosta. Kaksikon on määrä korvata García.

Jottei nimi Manu García täysin häviäisi Alavésista, lainasi seura seuralegendan nimikaiman Sportingista. 23-vuotias García on hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja on saanut harjoituskaudella mukavasti peliaikaa.

22-vuotias Taichi Hara siirtyi ilmaiseksi Kroatian pääsarjasta Alavésiin. Hyökkääjä edusti viime kaudella NK Istraa ja teki 18 ottelussa yhteensä kahdeksan maalia. Hara debytoi Alavésin paidassa harjoitusottelussa Elcheä vastaan. Lähtökohtaisesti alkava kausi sujuu hyvin pienellä vastuulla.

Viime kaudella Alavésissa lainalla pelannut Florian Lejeune siirtyi Newcastlesta pysyvästi seuraan. Lejeune pitää paikkansa avauskokoonpanossa.

Alavés myi Ramón Miérezin 2,5 miljoonalla eurolla NK Osijekiin. 24-vuotias hyökkääjä ei ehtinyt pelata otteluakaan Alavésissa. Olivier Verdon siirtyi miljoonalla eurolla Ludogoretsiin.

Alavésilla on melkoinen ongelma käsissään, sillä ykköskärki Joselu haluaa jättää seuran. Sevilla haluaa Joselun ja seurat neuvottelevat siirrosta, jonka vuoksi hyökkääjä ei ole osallistunut harjoitusotteluihin.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Alaves”]

Ketkä ovat Alavésin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Joselu
31 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Joselu on Alavésin paras maalintekijä ja suurin uhka hyökkäyspäässä. 31-vuotias kärki tunnetaan etenkin vahvasta pääpelistään ja boksipelaamisesta. Teknisesti laadukas hyökkääjä on viimeistellyt kahden edellisen kauden aikana yhteensä 22 sarjamaalia.

Alavés on osoittanut olevansa liian riippuvainen hyökkääjästään, joten Joselun on pysyttävä koko kausi terveenä, jotta Alavés voi säilyä La Ligassa. Ollut kesällä siirtohuhujen kohteena. Sevilla haluaisi hankkia hyökkääjän. Todella suuri menetys, jos lähtee.

Fernando Pacheco
29 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images.

Pacheco on kuulunut jo pitkään La Ligan parhaimpien maalivahtien joukkoon. Pacheco on Joselun kanssa Alavésin ainoa todellinen laatupelaaja. Huippumaalivahti on edustanut Alavésia jo kuuden vuoden ajan.

Pacheco oli viime kaudella yksi suurimmista yksittäisistä syistä siihen, miksi Alavés onnistui säilyttämään sarjapaikkansa. Monet odottivat Pachecon olevan mukana jopa Espanjan EM-kisajoukkueessa. Se ei olisi ollut suinkaan vääryys.

Víctor Laguardia
31 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Alavésin ykköstoppari. Laguardia on todellinen Alavés-ikoni. Toppari on edustanut seuraa jo seitsemän vuoden ajan ja pelannut Alavésissa yli 230 ottelua. Laguardia ei ole teknisesti laadukas pallon kanssa, mutta kaksinkamppailuista pitävä toppari on täyttänyt loistavasti ruutunsa Alavésissa.

Calleja osoitti luottavansa Laguardiaan ja luotsi pitää varmasti hänet ykköstopparinaan myös ensi kaudella. Ei loista, mutta ei tee virheitäkään, ja se on loisto-ominaisuus topparille Alavésissa.

Läpimurtopelaaja – Toni Moya

Atléticon kasvatti siirtyi kesällä Alavésiin. Kuva: Getty Images.

23-vuotias Atléticon kasvatti ei saanut Madridissa todellista mahdollisuutta edustusjoukkueessa ja vaihtoi maisemaa kohti Pohjois-Espanjaa. Moya tunnetaan etenkin monipuolisuudestaan. Kyseessä on keskikentän keskustan pelaaja, joka kykenee kuitenkin pelaamaan myös hyökkäävissä ja puolustavissa rooleissa. Diego Simeone on peluuttanut Moyaa jopa topparina.

Alavésissa kilpailu keskikentän pelipaikoista ei ole aiempien vuosien tasolla ja on jopa todennäköistä, että Moya saa ainakin näyttöpaikan syyskaudella.

Moya kuului Atléticon B-joukkueen avainpelaajiin usean vuoden ajan ja toimi joukkueen kapteenina. Nyt oli kuitenkin oikea aika ottaa seuraava askel eteenpäin uralla ja siirtyä pysyvästi La Ligaan. Atléticolla ei ole Moyaan takaisinosto-optiota.

Miten Alavés pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Alavésin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Javier Calleja onnistui viime kaudella – edessä jälleen suuri haaste

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Javier Calleja
 • Valmentaja: Quique Álvarez
 • Valmentaja: Jesús Unanua
 • Kuntovalmentaja: José Romero
 • Analyytikko: Luismi Loro
 • Maalivahtivalmentaja: Javier Barbero
Javier Calleja teki Alavésissa hienoa työtä keväällä. Kuva: Getty

Javier Calleja saapui Alavésin peräsimeen huhtikuun alussa. Alavés oli silloin putoamisviivan alapuolella ja putoamisviivan parempi puoli oli kolmen pisteen päässä. Alavés oli silloin voittanut vain yhden edellisestä 14 ottelustaan ja tilanne oli dramaattinen. Monet pitivät Alavésin putoamista jo kirkossa kuulutettuna.

Calleja sai Alavésin hyvään iskuun. Kuvaavaa on se, että Alavés voitti loppukaudella Callejan alaisuudessa neljä ottelua, kun se oli onnistunut voittamaan ennen huhtikuuta vain viisi ottelua koko kauden aikana. Alavés pelasti sarjapaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella. Se oli saavutus, johon vain todella harvat uskoivat, kun Calleja palkattiin joukkueen päävalmentajaksi.

Jukka Raitalan kanssa Osasunassa pelannut Calleja on valmentanut aiemmin urallaan Villarrealia kahteen eri otteeseen. Pääsarjatasolla vajaan neljän vuoden ajan valmentanut Calleja on edelleen varsin kokematon luotsi, mutta on siitä huolimatta osoittanut olevansa kykeneväinen ratkaisemaan vaikeitakin haasteita. Villarrealissa Calleja peluutti joukkuettaan lukuisissa erilaisissa muodoissa, eikä näyttänyt missään vaiheessa löytävän toimivaa formaatiota.

Peliryhmitys – muoto

Calleja peluutti Alavésia loppukaudella pääosin 4-4-2:ssa. Se on Alavésille sopivin muoto ja on ollut sitä jo pitkään. Joukkueessa on kaksi laadukasta hyökkääjää, jotka ovat poikkeuksetta samaan aikaan kentällä. Alavés on pelannut jo pitkään neljällä puolustajalla ja neljällä keskikenttäpelaajalla.

Fernando Pacheco kuuluu joukkueensa parhaimmistoon ja on selvä ykkösvahti myös alkavalla kaudella. Florian Lejeune ja Víctor Laguardia ovat hyvin todennäköisesti avaava topparipari. Óscar Duarte on ykkösvaihtoehto vasemman laitapuolustajan paikalle. Martín Aguirregabiria ja Ximo Navarro taistelevat oikean laitapuolustajan paikasta.

Keskikentän ankkuri Tomás Pína on ilmiselvä avauskokoonpanon pelaaja. On mielenkiintoista nähdä, millaisen roolin Manu García saa keskikentällä. Luis Rioja ja Edgar Méndez ovat avauskokoonpanon laitahyökkääjät. Kärkitilanne mietityttää, sillä Joselu saattaa jättää seuran elokuun aikana. Jos niin ei tapahdu, on Joselu avauskokoonpanossa Lucas Pérezin kanssa.

Ihanneavaus

Alavésin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=22 /]

Mistä sijoista Alavés pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Riittääkö taso? – Edessä putoamistaistelu

Sijat: 16-18

Alavés taistelee tälläkin kaudella sarjapaikastaan. Joukkueen materiaali ei päätä huimaa – päinvastoin. Joukkueessa on vain muutama laatupelaajaksi laskettava yksilö. Viime kaudella Alavés kärsi suurista maalinteko-ongelmista, eikä joukkueella ole edelleenkään riittävästi maalintekovoimaa.

Alavés asettaa liian suuren maalintekovastuun Joselun ja Lucasin harteille. Apuja ei löydy. Kaikki muu kuin loppukaudesta sarjapaikasta taisteleminen on suuri yllätys.

Mahdollisuudet

Päävalmentaja Javi Calleja sai Alavésin suorastaan loistavaan liitoon loppukaudesta – etenkin lähtökohdat huomioiden. Callejan avulla Alavésin puolustus oli huomattavasti laadukkaampi kuin aiemmin.

Jos Alavés kykenee puolustamaan yhtä laadukkaasti alkavalla kaudella, eikä ajaudu pitkäaikaisiin maalinteko-ongelmiin, voi sarjapaikka pelastua jo keväällä. Se on kuitenkin huomattavasti helpommin sanottu kuin tehty.

Haasteet

Viime kaudella Alavésilla oli vaikeuksia luoda laadukkaita maalipaikkoja. Lisäksi joukkueen viimeistely oli heikkoa. Alavésin pelaajamateriaali hyökkäyspäässä on edelleen laaduton.

Alavés ei ole juurikaan vahvistunut kesän aikana, eikä seurajohto ole paikannut viime kaudella esiin nousseita heikkouksiaan. Lähtökohtaisesti vain Mallorcalla ja Rayolla – kenties Espanyolillakin – on Alavésia huonompi pelaajamateriaali. Jos elokuun lopussa ei näy vahvistuksia, saattaa joukkue pudota Segundaan. Viime kaudella se oli jo hyvin lähellä.

[td_block_11 custom_title=”Alavés-uutiset” tag_slug=”deportivo-alaves” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]