Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Real Club Deportivo Mallorca
 • Perustettu: 1916
 • Stadion: Visit Mallorca Estadi (23 142)
 • Kotikaupunki: Palma
 • Kotiasu: Punainen
 • Vierasasu: Valkoinen
 • Manageri: Luis García Plaza
 • Saavutukset: Copa del Reyn voitto kaudella 2002-03, Copa del Reyn finaalissa kausina 1990-91 ja 1997-98, UEFA cup-voittajien cupin finaalissa kaudella 1998-99.

Hieno kausi toi Mallorcan takaisin La Ligaan – vain hetkellisesti?

Mallorca onnistui nousemaan välittömästi takaisin La Ligaan. Kuva: Getty
 • La Liga 2: 2. (suora nousu La Ligaan)
 • Pisteet: 82
 • 24 voittoa, 10 tasapeliä, 8 tappiota
 • Maaliero: 54-28
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Toinen kierros, hävisi Fuenlabradalle 3-2 rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Mallorca putosi viime kaudeksi La Ligasta takaisin Segundaan. Seura ehti viettää kauden 2019-20 La Ligassa, mutta yllättäen saavutettu nousu päättyi pikaiseen putoamiseen. Se oli odotettavissa, sillä Mallorca ehti pelata vain yhden kauden ajan Segundassa ennen nousua La Ligaan. La Ligassa kyyti oli kylmää ja seura putosi välittömästi takaisin Segundaan.

Putoamisen jälkeen Mallorca odotetusti menetti Ante Budimirin ja Takefusa Kubon kaltaisia avainpelaajia, mutta kykeni pitämään muun muassa Dani Rodríguezin, Antonio Raíllon, Martin Valjentin ja legendaarisen Salva Sevillan joukkueessaan. Budimirin lähdön myötä Mallorca menetti maalintekovoimaa, mutta toisaalta maalintekovastuu jakautui huomattavasti tasaisemmin.

Huippupelaajien menetyksistä huolimatta Mallorca lähti varsin laadukkaalla joukkueella kauteen. Mallorca pelasi kerrassaan loistavan syyskauden. Luís Garcían miehistö hävisi syyskauden aikana vain kahdesti ja pelasi jopa 17 ottelun tappiottoman putken, joka katkesi juuri joulun alla.

Kevätkausi oli heikompi, mutta toisaalta Mallorca oli asettanut itselleen niin korkeat standardit syyskaudella, ettei se edes haitannut ja Garcían suojatit sijoittuivat mestaruuden voittaneen Espanyolin kanssa tasapisteisiin. Upea kausi sai ansaitun päätöksen ja Mallorca nousi välittömästi takaisin La Ligaan.

Mitä siirtoja Mallorca on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kokeneita vahvistuksia ilmaiseksi

Jaume Costa (oik) tuo tarvittavaa kokemusta Mallorcaan. Kuva: Getty Images.

Mallorca myi viime kaudella lainalla Osasunassa pelanneen Ante Budimirin pamplonalaisseuraan kahdeksalla miljoonalla eurolla. Se on suuri raha Mallorcalle, joka on kyennyt sen avulla rakentamaan alkavan kauden joukkuettaan. Ángel Rodríguez saapui ilmaissiirrolla Getafesta ja nappaa joukkueen ykköskärjen paikan.

Mallorca lunasti viime kaudella seurassa lainalla pelanneen Amathin Getafesta noin 1,8 miljoonalla eurolla. Jaume Costa saapui Villarrelista ilmaissiirrolla. Mallorca maksoi noin 2,5 miljoonaa euroa Slovan Bratislavalle Dominik Greifistä, joka taistelee ykkösmaalivahdin paikasta Miguel Reinan kanssa.

Yksi mielenkiintoisimmista vahvistuksista on Stuttgartista lainattu Pablo Maffeo. Viime kausi sujui Huescassa. Hiljattain 24 vuotta täyttänyt oikea laitapuolustaja on pelannut urallaan myös Manchester Cityssä.

Mallorca ei menettäyt Budimiria lukuun ottamatta ainuttakaan avainpelaajaansa ja Budimirinkin lähtö oli jo tiedossa ennen sarjanousua, joten Mallorca pääsee lähtemään kauteen varsin optimaalisista lähtökohdista.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Mallorca”]

Ketkä ovat Mallorcan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Ángel Rodríguez
34 vuotta
Hyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Konkarihyökkääjä saapui Mallorcaan vapaana agenttina. Ángelin sopimus Getafen kanssa päättyi, eikä kärki hyväksynyt seuran jatkosopimustarjousta, sillä rooli olisi jäänyt pieneksi. Hyökkääjä päätti hyväksyä Mallorcan tarjouksen ja kilpailee Abdón Pratsin kanssa ykköskärjen paikasta.

Ángel on hyvin todennäköisesti joukkueen ykköshyökkääjä. 34-vuotias Ángel tuo Mallorcaan tärkeää kokemusta La Ligasta ja etenkin elintärkeää maalintekotaitoa.

Amath Ndiaye
25 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

Amath on todistanut tasonsa La Ligassa ja on siten hyvin tärkeä pelaaja Mallorcalle. Kärsi vakavasta polvivammasta yli vuoden ajan ja palasi pelikuntoon juuri ennen koronapandemiaa, mutta jäi Getafessa pienelle vastuulle keväällä 2020.

Matka jatkui sarjatasoa alemmas Mallorcaan, jossa tulosta syntyi mukavasti viime kaudella. Ehdoton avauskokoonpanon pelaaja. Laitahyökkääjä tuntee hyvin Ángelin ja saattaa muodostaa kärjen kanssa laadukkaan tutkaparin.

Martin Valjent
25 vuotta
Keskuspuolustaja

Kuva: Getty Images.

Mallorcan ykköstoppari. Slovakian A-maajoukkuepuolustaja kuuluu Garcían ehdottomiin luottopelaajiin. Sai viime kaudella mukavasti vastuuta ja sai kutsun Slovakian EM-kisajoukkueeseen, jossa jäi kuitenkin ilman minuutteja.

Ei tunneta teknisesti järin lahjakkaana pelaajana, mutta korvaa pallollisia puutteitaan laadukkaalla sijoittumisella. Ei joudu Garcían alaisuudessa pallon kanssa suureen rooliin ja hoitaa ruutunsa mallikkaasti. Saattaa saada siirron suurempiin ympyröihin ensi kesänä.

Läpimurtopelaaja – Víctor Mollejo

Víctor Mollejo on Atléticon junioriakatemian tuotos. Kuva: Getty Images.

Víctor Mollejo pelaa alkavan kauden Mallorcassa lainalla. Atlético lainasi oman kasvattinsa myös täksi kaudeksi Mallorcaan. 20-vuotias laitahyökkääjä vietti Mallorcassa myös viime kauden jälkimmäisen puolikkaan.

Atléticon edustusjoukkueessa neljä ottelua pelannut Mollejo vietti viime kauden ensimmäisen puolikkaan lainalla Getafessa, mutta siellä vastuu jäi olemattomaksi ja edessä oli laina Mallorcaan. Nopeudestaan ja taistelutahdostaan tunnettu Mollejo tuo Garcíalle erilaisen vaihtoehdon. Ei ole todennäköisesti avauskokoonpanon pelaaja kauden alussa, mutta voi hyvinkin nousta Garcían suosioon, jos luotsin pitää etsiä vaihtoehtoja avaukseen kesken kauden.

Espanjan juniorimaajoukkueista tuttu Mollejo jää tiettävästi Mallorcaan sen vuoksi, koska luvassa on peliaikaa enemmän kuin viime kaudella. Se on elinehto onnistumiselle. Mollejo pääsi kevätkaudella Mallorcan riveissä neljästi avaukseen ja viimeisteli kaksi maalia.

Miten Mallorca pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Mallorcan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Luis Garcían on onnistuttava – tavoite hyvin haastava

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Luis García Plaza
 • Valmentaja: Perdo Rostoll
 • Kuntovalmentaja: Félix Vicente
 • Analyytikko: Raúl Gallego
 • Maalivahtivalmentaja: Juan Miguel San Román
 • Maalivahtivalmentaja: Fernando Maestro
Intohimoisena valmentajana tunnettu Luis García on viettänyt edelliset kaudet varjojen mailla. García onnistui kuitenkin nostamaan Mallorcan takaisin La Ligaan. Kuva: Getty

Luis García on valmentanut La Ligassa Levantea, Getafea ja Villarrealia. García sai potkut Villarrealin peräsimestä tammikuussa 2019 vain yhdeksän ottelun jälkeen. Sittemmin García on valmentanut Kiinassa ja Saudi-Arabiassa, mutta mainitut pestit ovat sujuneet heikosti.

Mallorca otti tietoisen riskin vuosi sitten palkattuaan Garcían päävalmentajakseen, mutta tällä kertaa se kannatti. García saapui Mallorcaan kyseenalaistettuna valmentajana, mutta onnistui nostamaan seuran välittömästi takaisin pääsarjaan.

Jos viime kausi oli Garcíalle suuri näyttöpaikka, voi samaa sanoa myös alkavasta kaudesta. Monella ei ole järin hyviä muistoja Garcíasta pääsarjatasolla. Nyt luotsin pitäisi onnistua säilyttämään Mallorcan sarjapaikka. Tällä kertaa paineet ovat kuitenkin aiempaa pienemmät, sillä Mallorcan pelaajamateriaalilla säilyminen olisi kova temppu.

Garcíaa pidetään valmentajana, jolla ei ole tiettyä tuttua pelitapaa, jonka hän vie joukkueisiinsa. García ennemmin sopeutuu uuden joukkueensa pelaajamateriaaliin ja kehittää pelaajien vahvuuksille sopivan pelitavan. Mallorcassa se on onnistunut paremmin kuin hyvin.

Peliryhmitys – muoto

García peluutti viime kaudella joukkuettaan 4-2-3-1 -muodossa. García löysi välittömästi viime kauden alussa toimivan formaation, jonka avulla Mallorca pelasi loistavan syyskauden, joten luonnollisesti luotsilla ei ollut syytä muuttaa muotoaan. La Ligassa Mallorca pakotetaan pelaamaan hyvin erilaista jalkapalloa, joten olisi järkevää omistaa myös puolustusvoittoisempi varavaihtoehto. Sitä ei viime kaudella nähty.

Raíllo ja Valjent muodostivat laadukkaan toppariparin Segundassa, mutta eri asia onkin, riittääkö kaksikon taso pääsarjassa. Tuoreet hankinnat Jaume Costa ja Pablo Maffeo ovat lähtökohtaisesti avauskokoonpanon laitapuolustajat.

Baba esiintyi edukseen Mallorcan edellisellä pääsarjakaudella ja monet yllättyivät, kun Ghanan A-maajoukkueessa debytoinut keskikenttäpelaaja jäi seuraan, kun edessä oli tippuminen Segundaan. Salva Sevilla on jo todistanut tasonsa La Ligassa. Varsin temperamenttisena persoonana tunnettu keskikenttäpelaaja on laadukas vaihtoehto, mutta nouseeko jalka vanhaan malliin?

Abdón Prats ja Amath loivat suurimman hyökkäysuhan. Kaksikko viimeisteli viime kaudella Segundassa yhteensä 19 täysosumaa. Abdonin avauskokoonpanon paikka on kuitenkin kiven alla, sillä Ángel Rodríguez saapui seuraan nimenomaan peliajan ja suuremman roolin perässä.

Ihanneavaus (4-2-3-1)

Mallorcan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=213 /]

Mistä sijoista Mallorca pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Materiaali ei riitä

Sijat: 17-20

Sarjanousijan tavoite on säilyttää sarjapaikka. Se on suuri haaste, sillä nykyinen joukkue ei ole riittävän laadukas. Mallorcalla on vain muutama La Ligassa tasonsa osoittanut pelaaja, eikä se riitä alkuunkaan.

Päävalmentaja Luis García ei herätä luottoa pääsarjatasolla ja toisaalta mahdollisen putoamisen sattuessa valmentajaakaan on turha sen suuremmin syyttää, sillä pelaajamateriaalin ei pidäkään riittää parempaan.

Mahdollisuudet

García sai viime kaudella Mallorcan puolustuksen toimimaan. Topparikaksikko on laadukas. Mallorcan on oltava puolustusvoittoinen, puhtaasti tulosta hakeva ja ärsyttävä vastustaja voidakseen pärjätä putoamiskamppailussa.

Segundassa Mallorca kykeni luomaan useita laadukkaita maalipaikkoja ottelussa ja oli samalla tehokas joukkue. On luonnollista, että La Ligassa maalipaikkojen määrä pienenee huomattavasti, mutta jos García saa muun muassa Ángelista ja Pratsista riittävästi irti, voi Mallorca olla etenkin kotiyleisönsä edessä haastava vastustaja. Ángel on todistanut kykenevänsä tekemään maaleja pääsarjatasolla, mutta luoko Mallorca riittävästi paikkoja?

Haasteet

Mallorcalla on Rayon kanssa La Ligan heikoin pelaajamateriaali alkavalla kaudella. Pitää paikkansa, että muuan Ángel Rodríguez on tehnyt viimeisen neljän kauden aikana yhteensä 36 maalia La Ligassa, mutta se ei pidä Mallorcaa La Ligassa.

Joukkue on monella tapaa liian haavoittuvainen, eikä penkillä vuoroaan odottavat pelaajat tuo juurikaan vaihtoehtoja Garcíalle. Joukkueessa on useita kokeneita pelaajia, mutta heistäkin aika on ajanut ohi, etenkin pääsarjatasolla. Takaisin Segundaan.

[td_block_11 custom_title=”Mallorca-uutiset” tag_slug=”mallorca” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]