Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

(function (d) { var js, s = d.getElementById('outstream'); js = d.createElement('script'); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute("data-pmp-id", 943642); s.appendChild(js); s.style.marginBottom = "16px"; })(window.document); }).serve(); }; if (w.teads && w.teads.page) { ttag(); } else if (!w.teadsscript) { var s = document.createElement('script'); s.src = 'https://s8t.teads.tv/media/format/v3/teads-format.min.js'; s.async = true; s.onload = ttag; w.teadsscript = d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(s); } else { w.teadsscript.addEventListener('load', ttag); } })(window, document);

} } } });

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Reial Club Deportiu Espanyol de Barcelona
 • Perustettu: 1900
 • Stadion: RCDE Stadium (40 000)
 • Kotikaupunki: Barcelona
 • Kotiasu: Sinivalkoraitainen
 • Vierasasu: Tummansininen
 • Manageri: Vicente Moreno
 • Saavutukset: Copa del Reyn voitto kausina 1929, 1940, 1999-2000 ja 2005-06, La Liga 2:n voitto kausina 1993-94 ja 2020-21, UEFA Cupin finaalissa kausina 1987-88 ja 2006-07.

Espanyol palasi sinne, minne se kuuluukin

Espanyolin hieno kausi päättyi mestaruuteen ja nousujuhliin. Kuva: Getty
 • La Liga 2: Mestari (suora nousu La Ligaan)
 • Pisteet: 82
 • 24 voittoa, 10 tasapeliä, 8 tappiota
 • Maaliero: 71-28
 • Cupit:
  • Copa del Rey: Kolmas kierros, hävisi Osasunalle 0-2.

Espanyolin putoaminen Segundaan oli suuri pommi espanjalaisessa jalkapallossa. Espanyol ehti pelata melkein 25 vuoden ajan putkeen La Ligassa, kunnes surkea kausi koitui seuran kohtaloksi ja La Liga vaihtui Segundaan. Monelle Espanyolin putoaminen oli shokki, mutta samalla oli päivänselvää, että Espanyol nousisi välittömästi takaisin La Ligaan.

Espanyol lähti viime kauteen hyvin nimekkäällä joukkueella. Seura sai kuin ihmeen kaupalla pidettyä kiinni muun muassa David Lópezista, Adrián Embarbasta ja Raúl de Tomásista. Kaksikko ehti todistaa tasonsa myös La Ligassa, joten heidän jääminen Segundaan oli suuryllätys. Espanyolin kannalta se oli kuitenkin elinehto La Ligan palaamista varten.

Vicente Morenon miehistö aloitti kauden loistavasti. Ensimmäiseen 11 otteluun mahtui kahdeksan voittoa ja nopeasti oli selvää, ettei Espanyol viihtyisi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vuotta pidempään.

Espanyolin nousu käytännössä varmistui jo huhtikuussa, jonka vuoksi joukkueessa oli havaittavissa pientä hyvänolontunnetta kauden viimeisissä otteluissa. Siitä huolimatta Espanyol kruunattiin Segundan mestariksi ja seura palasi välittömästi espanjalaisen jalkapallon parrasvaloihin.

Vaikka Espanyol teki viime kaudella paljon maaleja – huomattavasti enemmän kuin muut – oli joukkueen puolustus sen sijaan suorastaan loistava. Muun muassa Getafessa itselleen nimen tehnyt Leandro Cabrera toimi puolustuksen johtohahmona. Espanyol päästi 42 ottelussa yhteensä vain 28 maalia.

Mitä siirtoja Espanyol on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tärkeintä hankintoja rotaatioon

Sergi Gómez siirtyi Sevillasta Espanyoliin. Kuva: Getty

Espanyol hankki Sergi Gómezin Sevillasta noin kolmella miljoonalla eurolla. Gómez muodostaa Leandro Cabreran kanssa avauskokoonpanon topparikaksikon. Nappihankinta. Espanyol lunasti myös seurassa viime kaudella lainalla pelanneen hyökkääjän Landry Dimatan Anderlechtistä noin kahdella miljoonalla eurolla. Dimatan viime kausi ei sujunut odotetusti, mutta seura osoittaa luottavansa häneen.

Álvaro Vadillo saapui Celtasta Espanyoliin noin 1,8 miljoonalla eurolla. Vadillo pelasi viime kauden jälkimmäisen puolikkaan seurassa lainalla. Ei käyttöä ja on lähinnä rotaatiossa, ellei lähde lainalle ennen kuin kausi käynnistyy.

Espanyol ei menettänyt ainuttakaan edustusjoukkueensa pelaajaa, joka on seuralle loistava saavutus. Espanyol lähtee siten alkavaan kauteen täysin samalla joukkueella, joka onnistui nousemaan viime kauden päätteeksi La Ligaan. Jatkuvuutta.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”214″ team=”Espanyol”]

Ketkä ovat Espanyolin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Raúl de Tomás
26 vuotta
Keskushyökkääjä

Kuva: Getty Images.

De Tomás on liian hyvä hyökkääjä Segundaan. Se oli päivänselvää jo ennen viime kautta. De Tomásilla on ollut vaikeuksia löytää itselleen pysyvää roolia pääsarjatasolta.

Rayossa sellainen oli kaudella 2018-19, jolloin hän teki 14 maalia uransa ensimmäisellä pääsarjakaudella, mutta seura putosi välittömästi takaisin Segundaan. La Ligassa maalipaikat ovat kiven takana, mutta laadukas viimeistelijä rikkoo kymmenen maalin rajan alkavalla kaudella.

Adrián Embarba
29 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images.

De Tomásin tutkapari Rayosta. Vikkelä oikea laitahyökkääjä tunnetaan pelipaikastaan huolimatta ennemmin pelinrakentajana kuin perinteisenä haastoja tekevänä laitahyökkääjänä.

Embarba häärii usein monilla eri paikoilla hyökkäyskolmanneksella ja toimi viime kaudella etenkin de Tomásin maalien alustajana. Embarba keräsi komeat 14 maalisyöttöä yhdeksän maalin lisäksi. Pärjää myös pääsarjatasolla, joka on Espanyolille elintärkeä uutinen.

David López
31 vuotta
Puolustava keskikenttäpelaaja

Kuva: Getty Images.

Jos de Tomásin ja Embarban jääminen Segundaan oli yllätys, voi samaa sanoa ehdottomasti myös Lópezista. Puolustavana keskikenttäpelaajana ja topparina tunnettu López on ehdottomasti riittävän laadukas jalkapalloilija La Ligaan ja voisi kenties jopa pelata astetta paremmassa seurassa.

Monipuolinen López oli luonnollisesti Morenon luottomies viime kaudella Segundassa ja saa alkavalla kaudella valtavan roolin Espanyolin puolustuksessa.

Läpimurtopelaaja – Javi Puado

Puado (vas) juhli viime kaudella useasti maalia RDT:n kanssa. Kuva: Getty Images.

23-vuotias Javi Puado ei ole vielä saanut todellista mahdollisuuttaan pääsarjatasolla. Espanyol-kasvatti pelasi muutama vuosi sitten jämäminuutteja La Ligassa, mutta nyt luvassa on todellinen näyttöpaikka. Puado pelasi loistavan kauden Segundassa ja oli nostamassa tehoillaan Espanyolin takaisin La Ligaan. 36 ottelussa syntyi 12 maalia ja kahdeksan maalisyöttöä.

Puado tunnetaan etenkin vasempana laitahyökkääjänä, mutta Embarban tapaan hän kykenee pelaamaan käytännössä jokaisella pelipaikalla hyökkäyksessä. Päävalmentaja Moreno luottaa Puadoon ja mitä todennäköisimmin antaa hänelle suuren roolin myös La Ligassa.

Espanjan juniorimaajoukkueisiin kuulunut Puado on yksi monista Espanyolin laadukkaista omista kasvateista. Ei olisi yllätys, jos matka jatkuisi muutaman vuoden päästä suurempaan seuraan – kenties seuraamalla Marc Rocan esimerkkiä.

Miten Espanyol pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Espanyolin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Vicente Moreno saa uuden mahdollisuuden La Ligassa

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Vicente Moreno
 • Valmentaja: Dani Pendín
 • Valmentaja: Thomas N’Kono
 • Kuntovalmentaja: Dani Pastor
 • Analyytikko: Ramón Alturo
 • Maalivahtivalmentaja: Jésus Salvador
Vicente Moreno on valmentanut aiemmin La Ligassa Mallorcaa. Kuva: Getty

Moreno saapui Espanyolin päävalmentajaksi elokuussa 2020. Edessä oli mielenkiintoinen pesti. Espanyol oli pelaajamateriaaliltaan Segundan paras joukkue, joten seuran oli noustava välittömästi takaisin pääsarjaan tai kautta oltaisiin voitu luonnehtia kerrassaan suureksi epäonnistumiseksi.

Pääsarjatasolla kokematon Moreno luotsasi Mallorcaa La Ligassa kaudella 2019-20. Mallorca nousi kyseiseksi kaudeksi La Ligaan ja seuran ainoa tavoite oli taistella sarjapaikastaan loppuun saakka. Niin tapahtuikin, vaikka lopulta Mallorca ei kyennyt säilymään La Ligassa. Mallorcan ja Espanyolin lisäksi Moreno on valmentanut Xereziä ja Gimnàsticia.

Morenon uran suurimpana saavutuksena voidaan ehdottomasti pitää kolmen vuoden mittaista pestiä Mallorcan peräsimessä. Seura nousi vuoden sisällä Segunda B:stä aina pääsarjaan.

Moreno tunnetaan hyvin vaativana valmentajana, jonka luotsaamat joukkueet tunnetaan etenkin aktiivisuudestaan ja aggressiivisuudestaan. Morenon Espanyol prässää aggressiivisesti ylhäältä parhaimmillaan jopa 6-7 pelaajalla ja jättää vastustajalleen hyvin vähän vapaita syöttölinjoja pelinrakentelussaan.

Segundassa Espanyol tunnettiin vahvasta puolustuksestaan ja joukkue saikin menestyksestään huolimatta espanjalaismedialta kritiikkiä pragmaattisesta lähestymistavastaan. Moreno ei ole suinkaan äärimmäisen hyökkäysvoittoinen valmentaja. Luotsi välttelee riskejä ja hakee puhtaasti tulosta. Sen pitäisi näkyä myös alkavalla kaudella.

Peliryhmitys – muoto

Moreno peluutti Espanyolissa viime kaudella pitkälti 4-2-3-1:stä, mutta joukkue nähtiin usein myös perinteisessä 4-4-2:ssa.

De Tomás on itseoikeutetusti joukkueen ykköskärki. Puado ja Embarba tukevat de Tomásia laidoilla, mutta joukkue tarvitsee pääsarjatasolle uuden hyökkäävän keskikenttäpelaajan. Moreno käytti viime kaudella useita vaihtoehtoja kärjen alapuolella. Muun muassa Óscar Melendo, Matías Vargas ja Sergi Darder pelasivat kymppipaikalla, mutta ei ole varmaa, riittääkö kolmikon taso La Ligaan.

39-vuotias Diego López oli yksi Espanyolin sarjanousun hahmoista. Konkarivahti torjui Espanyolin pääsarjaan ja aloittaa kauden joukkueen ykkösmaalivahtina. Katalonialaislehdistön mukaan Moreno luottaa Lópeziin edelleen ykkösvahtinaan. Marraskuussa 40 vuotta täyttävä López aloittaa kuudennen kautensa Espanyolissa.

Lähtökohtaisesti Morenon odotetaan luottavan myös alkavalla kaudella samoihin muotoihin. Moreno löysi viime kaudella kaksi toimivaa muotoa, eikä luotsin ole järkeä kokeilla uutta, sillä pelaajamateriaalinkin on määrä pysyä samanlaisena. Espanyol pelaa alkavalla kaudella puolustusvoittoista jalkapalloa, hakee tulosta, eikä keskity sen suuremmin tyylipisteisiin.

Ihanneavaus (4-2-3-1)

Espanyolin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=29 /]

Mistä sijoista Espanyol pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Espanyolilla kaikki aseet säilyttää sarjapaikkansa

Sijat: 15-17

Espanyolin pelaajamateriaali on laadukas verrattuna muihin sarjanousijoihin. Espanyolin ei olisi pitänyt alun perin pudota Segundaan pelaajamateriaalillaan. Espanyol on saanut pidettyä joukkueensa varsin hyvin kasassa ja seura taistelee lähtökohtaisesti keskikastissa.

Joukkueessa on useita laadukkaita ja tasonsa La Ligassa osoittaneita pelaajia. Morenon pragmaattinen pelitapa toimii La Ligassa, jossa Espanyol lähtee jatkuvasti altavastaajana otteluihinsa. Säilyy La Ligassa.

Mahdollisuudet

Morenon pragmaattinen lähestymistapa oli lähes voittamaton Segundassa, sillä joukkue oli sarjan paras, mutta nyt lähtökohdat ovat hyvin erilaiset. Espanyolin kannattaa luottaa samanlaiseen pelitapaan kuin viime kaudellakin, sillä joukkueen puolustus oli suorastaan loistava ja mikä tärkeintä, oli Espanyolia vastaan hyvin vaikea luoda laadukkaita maalipaikkoja.

Jos puolustus toimii samalla tavalla La Ligassakin ja Moreno saa ulosmitattua hyökkäyspään potentiaalin, voi joukkue taistella paikasta kymmenen joukossa.

Haasteet

La Liga on huomattavasti Segundaa laadukkaampi sarja. Se, että Espanyolin puolustus oli laadukas Segundassa ei suinkaan tarkoita sitä, että se olisi sitä myös La Ligassa. Edellisellä pääsarjakaudellaan Espanyol kärsi useista valmentajanvaihdoksista, joka sekoitti pakkaa pahemman kerran. Jokainen valmentaja oli kuin vastakohta edellisestä, eikä Espanyolin pelaajisto odotetusti sopeutunut useaan erilaiseen lähestymistapaan saman kauden aikana.

Jos kausi lähtee heikosti käyntiin ja Moreno saa syyskaudella potkut, ei Espanyol voi korvata häntä täysin erilaiseen jalkapalloon uskovalla valmentajalla, sillä siinä vaiheessa seurajohto toistaisi aiemmat virheensä.

Espanyol palaa joka tapauksessa La Ligaan hyvistä lähtökohdista – sitä ei voi kieltää.

[td_block_11 custom_title=”Espanyol-uutiset” tag_slug=”espanyol” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]