Atlético Madridin mestarijoukkueen keskikenttäpelaaja Héctor Herrera nousi kotimaansa Meksikon sankariksi perjantain vastaisena yönä pelatuissa Copa de Oron eli Gold Cupin välierissä. 31-vuotias Herrera viimeisteli 99. peliminuutilla, eli lisäajan 9. minuutilla Meksikolle 2-1-voittomaalin Kanadan verkkoon ja vei maansa Pohjois- ja Keski-Amerikan mestaruusturnauksen loppuotteluun. Finaalissa vastaan asettuu kisojen isäntämaa USA, joka voitti toisessa välierässä kisojen kunniavieras Qatarin.

Meksikoa kipparoinut Herrera sai hyvän syötön rangaistusalueen vasemmalta laidalta ja laukoi pallon vasemmalla jalallaan verkkoon.

Ottelun jälkeen Herrera omisti maalinsa kahdelle tärkeälle henkilölle: muutamia kuukausia sitten kuolleelle äidilleen sekä torstaina menehtyneelle ex-jalkapalloilija Zizinholle.

– Omistan maalini kahdelle taivaan enkelille. Aina kanssamme. Olemme finaalissa, Herrera kirjoitti (myös maali nähtävissä allaolevassa twiitissä).

59 vuoden iässä menehtynyt Zizinho oli Meksikon maajoukkuetähtien Giovanni ja Jonathan dos Santosin isä. Brasilialaissyntyinen Zizinho pelasi lähes koko ammattilaisuransa Meksikossa, joten pojatkin valitsivat edustusjoukkueekseen Meksikon.

Jonathan dos Santos oli Meksikon avauksessa Kanadaa vastaan. 107 A-maaottelua pelannut Giovannia ei puolestaan ole nähty maajoukkueessa enää kolmeen vuoteen, mutta La Ligan ystävät muistanevat hänet hyvin Barcelonasta. Dos Santos vietti Barcelonan organisaatiossa – akatemiassa ja edustusjoukkueessa – vuodet 2002-2008.