Barcelona hankki tammikuussa 2020 brasilialaisen keskikenttäpelaajan, Matheus Fernandesin riveihinsä. Fernandesin, 23, ura jäi kuitenkin Blaugranan riveissä 17 minuutin mittaiseksi. Hän esiintyi lopulta ainoastaan yhdessä ottelussa.

Talousvaikeuksien kanssa painiva katalonialaisseura purki brasilialaisen sopimuksen aiemmin heinäkuussa. Fernandesin sopimusta olisi ollut jäljellä vielä neljä vuotta.

Sopimuksen purun olisi voinut hoitaa tyylikkäämminkin. Fernandes nimittäin kertoi Marcan haastattelussa, että siitä ilmoitettiin hänelle tekstiviestillä ja sähköpostilla.

– Minulla ei ollut siitä [sopimuksen purusta] mitään tietoa, ennen kuin sain tekstiviestin. He kysyivät, oliko sähköpostiosoitteeni vielä sama kuin aiemmin. Sitten sain sähköpostiviestin. En voinut uskoa sitä. En ensiksi tajunnut viestiä. Lähetin sen agentilleni ja lakimiehelleni. He kertoivat, että olin saanut potkut, Fernandes totesi.

– Ei mitään keskustelua. Ei mitään. He eivät edes soittaneet sanoakseen hyvästit. Se oli todella rumasti tehty seuralta, hän jatkoi.

– Kun saavuin tänne, minua ei kohdeltu kuin jalkapalloilijaa. Pelasin tai en, halusin, että minua kohdeltaisiin kuten kaikkia muita. Olin vihainen, Fernandes päätti.