Florentino Pérezin avautumisille ei ole loppua näkyvissä. Espanjalainen liikemies toimi ensimmäisen kerran Real Madridin puheenjohtajana vuosina 2000–06. Toisen kerran hänet valittiin tehtävään kesäkuussa 2009, ja virassaan hän on toiminut siitä asti.

Pérezillä tiedetään olevan (liiankin) läheiset yhteydet madridilaiseen mediaan. El Confidencial -lehti ei tästä nähtävästi ole moksiskaan.

Tällä viikolla julkisuuteen ripotelluilla ääninauhoilla kunniansa ovat toistaiseksi saaneet kuulla Iker Casillas, Raúl, Fernando Hierro, José Mourinho ja Cristiano Ronaldo. Pérez ei ollut tarkoittanut, että hänen mielipiteensä vuotaisivat lehdistöstä laajalle yleisölle.

Viimeisimmän verbaalisen hyökkäyksen kohteeksi on joutunut valmentaja Vicente del Bosque. Nauhoite on vuodelta 2006, eli kolme vuotta sen jälkeen, kun del Bosque jätti madridilaisseuran.

Del Bosque luotsasi Realia vuodet 1999–2003 ja toi seuraan muun muassa kaksi Mestarien liigan voittoa. Sitä ennen hän oli toiminut kahteen otteeseen edustusjoukkueen lyhytaikaisena vastuuvalmentaja.

Pérezin bisnesosaaminen on maailmanluokkaa, mutta hän ei ole koskaan saanut erityistä kiitosta jalkapallotietämyksestään.

[readmore from=Perez-Florentino]

– Del Bosque ei tiedä, miten valmennetaan, eikä hän tiedä mitään taktiikoista. Hän on pölkkypää! Kukaan ei tarjoa hänelle töitä, koska he tietävät, ettei hän ole valmentaja. Hän on suurin huijari, jonka olen koskaan nähnyt, Pérez uskoutui nauhurin käydessä.

– [Luís] Figo tuli ja ystävystyi Raúlin kanssa ja nuo kaksi, yhdessä Hierron kanssa, valmensivat joukkuetta. Vicente-raiska, ei hän tehnyt mitään.

Del Bosque valmensi Beşiktaşia puoli vuotta syyskaudella 2004–05 ennen kuin hän tarttui Espanjan maajoukkueen peräsimeen heinäkuussa 2008. La Roja dominoi hänen alaisuudessaan ja symboloi tiki-taka-pelityyliä tuhoisimmillaan. Maailmanmestaruus tuli kaksi vuotta myöhemmin, Euroopan-mestaruus kesällä 2012. Vielä vuonna 2013 Espanja ylsi maanosaliittojen cupin loppuotteluun Brasiliassa.

Ei huonosti osaamattomalta pölkkypäältä.