Uloste on lentänyt tuulettimeen Real Madridissa, jos tätä sanontaa on siveellistä käyttää. Eilen tiistaina El Confidencial vuoti viidentoista vuoden takaisia äänitenauhoja, joilla seuran puheenjohtaja Florentino Pérez suomii Raúlia ja Iker Casillasia seurahistorian pahimmiksi huijareiksi.

Edes Pérezin uhkaukset oikeustoimista eivät ole saaneet espanjalaislehteä vetäytymään. Toinen isku, toinen paljastus hänen ajatuksenjuoksustaan tuli keskiviikkona. Tämänkertainen nauhoite on vuodelta 2012. Pérez haukkuu siinä Cristiano Ronaldoa, 36, ”idiootiksi” ja José Mourinhoa ”epänormaaliksi”.

– Hän on hullu, sanoi Pérez Ronaldosta tuolloin.

– Tämä kaveri on idiootti, sairas mies. Luulet, että [hän] on normaali, mutta hän ei ole sitä. Ei hän muuten tekisi kaikkia niitä tolkuttomia asioita, mitä hän tekee. Viimeisin älyttömyys häneltä, koko maailma näki sen. Miksi luulet, että hän toimi niin tyhmästi?

Ei ole varmaa, mihin tapaukseen Pérez viittaa.

Mourinhon kohdalla Pérez päästeli höyryjään sinkoamalla vihamielisiä lauseita superagentiksi tituloidusta Jorge Mendesistä.

– Mendes ei pidä silmällä [Cristianoa], aivan kuten hän ei valvo Mourinhoakaan. Ei lainkaan. Näillä jätkillä on suunnattoman suuret egot, molemmat hemmoteltuja, eivätkä he näe todellisuutta, koska he voisivat ansaita paljon enemmän rahaa, jos he eivät olisi sellaisia.

[readmore from=Perez-Florentino]

– Nämä kaksi ovat epänormaaleja, koska puhumme todella suurista summista rahaa, mitä tulee kuvaoikeuksiin. Ja heidän julkisuuskuvansa, tuo tapa näyttäytyä uhmakkaina, että kukaan ei pidä heistä. Jos imago on päinvastainen, se on päinvastainen.

Vielä kesäkuun alussa The Daily Telegraph esitti, että Pérezin ja Mourinhon välit olisivat säilyneet hyvinä, vaikka tämä saikin potkut seurasta vuonna 2013. Realin entinen seurapresidentti Ramón Calderón taas on useasti aiemminkin sanonut, ettei Pérez missään vaiheessa oppinut pitämään Ronaldosta, koska tämä ei ollut Pérezin ostos kuin paperilla.

Siirryttyään Juventukseen Ronaldo väitti julkisuudessa, että syynä hänen lähtöönsä oli Pérez. Ronaldo ei kokenut espanjalaisen miljardöörin luottavan häneen kaikista hänen saavutuksistaan huolimatta.

Real Madridia seuraava kanadalaistoimittaja Kiyan Sobhani arveli eilen tiistaina, että Pérezin Casillasia ja Raúlia koskevista mielipiteistä olisi jo vuosia sitten keskusteltu ja selvitelty seurassa sisäisesti.