Real Madridin presidentti Florentino Pérez tuomitsee Iker Casillasin ja Raúlin seurahistorian kahdeksi suurimmaksi huijariksi vuodelta 2006 peräisin olevalla äänitenauhalla. Nauhan on levittänyt maailmalle El Confidencial. Casillas toimii nykyisin Real Madridin säätiön varajohtajana ja Raúl päävalmentajana farmijoukkue Real Madrid Castillassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sam Leveridge

@samleveridge
Recording of Real Madrid president Florentino Pérez from 2006 here and leaked today.

🗣 “Casillas and Raúl are the great frauds of Real Madrid.”

Won’t go down well with the Castilla coach or the assistant general director of the club’s foundation…

– Casillas ei ole Madridin maalivahti, Pérez aloittaa nauhalla.

– Hän on seurahistoriamme suurin huijari, mutta niin vain on, että he [kannattajat] palvovat häntä.

– Toinen on Raúl. Kaksi Madridin suurinta huijaria ovat järjestyksessä ensin Raúl, sitten Casillas.

Tiistaina Real Madrid julkaisi Pérezin lausunnon hänen kommentteihinsa liittyen.

– Julkaistut sitaatit olivat osa keskusteluja, jotka herra José Antonio Abellán salaa tallensi. Hän on yrittänyt myydä nauhoituksiaan tuloksetta jo vuosien ajan. Olen yllättynyt, että El Confidencial julkaisi ne tänään huolimatta kuluneesta ajasta.

– Nämä irralliset sitaatit — — on irroitettu alkuperäisestä kontekstistaan.

[readmore from=Perez-Florentino]

Pérez väittää, että hänen käsityksensä mukaan nauhoitteet on päätetty julkaista ärtymyksestä Euroopan Superliigaa kohtaan. Hän on itsepintaisesti toiminut kiistellyn hankkeen nokkamiehenä.

Pérez on palkannut asianajajansa töihin. Heidän tehtävänään on selvittää, miten he voivat lähteä purkamaan tilannetta.

Iker Casillas murtautui Los Blancosin edustusjoukkueeseen vain 18-vuotiaana viime vuosituhannen lopussa. Hän jätti seuran 16 vuotta myöhemmin saavutettuaan kaiken. Hänet muistetaan viidestä Espanjan-mestaruudesta ja kolmesta Mestarien liigan voitosta. Espanjan punaisissa vetimissä hän kahmi kaksi Euroopan-mestaruutta vuosina 2008 ja 2012. Välissä hän haki maailmanmestaruuden Etelä-Afrikasta.

Raúl käytti myös elämästään 16 vuotta Realin edustusjoukkueessa. Ensimmäiset ottelunsa hän pelasi vuonna 1994 ja viimeiset 2010. Kukaan espanjalainen ei ole tehnyt Euroopassa enempää maaleja kuin hän, ja palkinnoista osan hän voisi jakaa muillekin.

Jotain hänen asemastaan kertoo sekin, että Cristiano Ronaldo, liikanimeltään CR7, suostui pelaamaan ensimmäisen kautensa Realissa ysipaidalla, koska numero seitsemän oli varattu Raúlille.